Treceți la conținutul principal

Reduceri la TOATE titlurile Publica + Biografia lui Schumacher CADOU + Transport GRATUIT!

Mintea organizată - să stăpânim potopul de informații care ne asaltează în fiecare zi

În luna ianuarie, toate comenzile care conțin cel puțin un titlu de la editura Publica primesc în dar Biografia lui Michael Schumacher si TRANSPORT GRATUIT indiferent de valoarea comenzii (orice carte!)
Editura PUBLICA - este o editura din Romania, specializata in domeniul cartilor de afaceri si economie, fondata in 2007 odata cu lansarea bestseller-ului "Funky Business", de Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom, in prezenta lui Nordstrom. Editura Publica este de asemenea initiatoarea seriei de conferinte "Meet the Thinkers", care aduce in fata publicului din Romania cei mai importanti speakeri din zona de business. Publica este singura editura din Romania care a fost selectata in 2008 sa participe in programul dezvoltat de Targul de Carte de la Frankfurt pentru editurile tinere cu potential. Criteriile de selectie se refera la portofoliul de autori, argumentele selectarii acestora, relatiile contractuale si de cooperare ale editurii respective cu institutii sau entitati similare recunoscute.

Am gasit in oferta editurii Publica foarte multe titluri care promit carti de exceptie, iata cateva dintre acestea:



Gandire rapida, gandire lenta - Daniel Kahneman - o calatorie inovatoare prin ascunzisurile mintii
Drive. Ce anume ne motiveaza cu adevarat - Daniel Pink - una dintre cele mai provocatoare şi convingătoare cărți ale ultimilor ani
Gena egoista - Richard Dawkins - "Altfel spus, o genă care dă instrucțiunea „Corpule, dacă ești mult mai mic decât celelalte progenituri, renunță la luptă și mori“ ar putea să aibă succes în fondul genetic, pentru că are 50% șanse să se găsească în corpul fiecărui frate și al fiecărei surori care se salvează, iar șansele ei de supraviețuire în corpul puiului bicisnic sunt oricum foarte reduse"
Descopera-ti elementul - Ken Robinson - "Doi pești tineri înoată în josul unui râu, iar un pește mai bătrân înoată pe lângă ei în sensul opus. Spune el: „Bună dimineața, băieți. Cum e apa?“ Tinerii zâmbesc spre el
și înoată mai departe. Mai la vale, unul dintre peștii cei tineri se întoarce către celălalt și spune: „Ce este apa?“ Elementul său natural i se pare în așa măsură de la sine înțeles, încât nici măcar nu știe că se află în el. A fi în Elementul tău e cam același lucru. E vorba de a face ceva care ți se pare atât de total firesc, ceva care intră atât de puternic în rezonanță cu tine, încât ai senzația că tu ești într-adevăr acel lucru. Tu cum stai? Te afli în Elementul tău? Știi care este Elementul tău sau cum să-l găsești? Există o mulțime de oameni care își duc viața în Elementul lor și care simt că fac exact lucrul pentru care s-au născut să-l facă. Există și foarte mulți care nu sunt în această situație. Prin urmare, ei nu se bucură cu adevărat de viețile lor; le îndură și așteaptă weekendul."
Cum sa asculti, sa inveti, sa razi si sa conduci - Richard Branson - "Este o diferență între a fi lider și a fi șef... Este un adevăr simplu: dacă nu îți place ceea ce faci și nu îți plac oamenii cu care faci ceea ce faci, atunci nu are cum să îți iasă la fel de bine ca altceva care chiar îți face plăcere. Așa cum a spus odată un înțelept: „Viața nu este o repetiție generală“. 
Girlboss - Sophia Amoruso - "Așadar, în timp ce citești asta, am trei sfaturi pe care aș vrea să ți le amintești: nu te maturiza niciodată; nu deveni plictisitoare; nu deveni niciodată conformistă*
. OK? Super. Atunci hai să-ncepem.
#GIRLBOSS pe viață."
Scurtaturi inteligente - Shane Snow - "Lui John D. Rockefeller, magnatul petrolului, i‑a luat 46 de
ani să facă un miliard de dolari. În anii 1980, 70 de ani mai târziu, baronul computerelor, Michael Dell, a reușit să atingă statutul de miliardar în paisprezece ani; Bill Gates, în doisprezece. În anii 1990, Jerry Yang și David Filo de la Yahoo au ajuns, fiecare, la averi de zece cifre în doar patru ani. Fondatorului eBay, Pierre Omidyar, i‑au trebuit trei ani să atingă acest nivel. Iar la sfârșitul anilor 2000, Andrew Mason de la Groupon a reușit aceeași performanță în doi ani.
Cum sa sari de‑a dreptul peste niveluri întregi - această carte este despre acele Warp Pipes (tevi scurtatura - in jocuri, te duc la un nivel superior, sarind peste unele etape) din viața reală."
Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor - Anthony Bourdain - de la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.
Orice reclamatie este un cadou - Janelle Barlow, Claus Moller - O reclamaţie este un cadou pentru că e începutul unui dialog între companie şi clienţii ei, putând fi folosită pentru a creşte calitatea produselor şi a serviciilor. Chiar şi cele mai incomode reclamaţii pot fi folosite pentru a câştiga capital de imagine şi pentru a îmbunătăţi performanţa companiei.

Am lasat la urma cea care imi starneste interesul in mod deosebit (o ramasita din vremuri de demult, sa lasi imbucatura cea mai buna la urma, ca sa ramai cu cel mai bun gust :) ) - autorul are un exemplu cu o studenta de a lui, romanca - ceea ce mi s-a parut deosebit:
Mintea organizata - Daniel J. Levitin - "trăsătura de a fi organizat este în cel mai înalt grad asociată cu conștiinciozitatea. Aceasta include hărnicie, autocontrol, perseverență și dorința de ordine. Iar ea, la rândul său, este cel mai bun predictor al multor consecințe în existența umană,  printre care mortalitatea,  longevitatea, nivelul de educație  și o mulțime de criterii legate de succesul în carieră. Conștiinciozitatea este asociată cu o recuperare mai bună după intervenții chirurgicale sau transplanturi de organe. Conștiinciozitatea în fragedă copilărie este asociată cu rezultate pozitive obținute peste decenii.
Una dintre cele mai bune studente pe care am avut privilegiul să le cunosc s‑a născut în România comunistă, aflată sub regimul represiv și brutal al lui Nicolae Ceaușescu. Deși regimul s‑a prăbușit pe când ea avea unsprezece ani, își amintea bine lungile cozi la alimente, penuria de produse și mizeria economică ce a durat mult timp după răsturnarea comuniștilor. Ioana era inteligentă și curioasă și, deși încă tânără, avea semnele distinctive ale adevăratului savant: când se întâlnea cu o nouă idee sau problemă științifică, o privea din toate unghiurile, citind tot ce‑i cădea în mână legat de subiectul respectiv. Am cunoscut‑o în timpul primului ei semestru la universitate, de curând sosită în America de Nord, când a frecventat cursul meu introductiv de psihologie a gândirii și raționamentului. Deși anul de studii avea șapte sute de studenți, ea a ieșit rapid în evidență, răspunzând cu discernământ la întrebările puse în clasă, bombardându‑mă cu întrebări în orele mele de consultații și propunând mereu noi experimente.
Într‑o zi, am dat peste ea la papetăria din colegiu, încremenită între rafturile cu pixuri și creioane. Se apleca vlăguită spre rafturi, vădit încurcată.
— E totul în regulă?, am întrebat.
— Poate fi teribil de greu să trăiești în America, a spus Ioana.
— În comparație cu România sovietică?
— Totul e atât de complicat. Am căutat un apartament. Cu chirie sau în leasing? Mobilat sau nemobilat? La ultimul etaj sau la parter? Mochetă sau parchet…
— Te‑ai decis?
— Da, până la urmă. Dar este imposibil de știut care era soluția cea mai bună. Acum… a spus ea cu glas pierit.
— E vreo problemă cu apartamentul?
— Nu, apartamentul e în regulă. Dar astăzi am venit a patra oară la librărie. Priviți! Un raion întreg plin cu pixuri. În România, aveam trei tipuri de pixuri. Și de multe ori era penurie – niciun fel de pix. În America, sunt peste cincizeci de sortimente. Care îmi trebuie pentru cursul de biologie? Care pentru cel de poezie? Vreau un marker, un stilou cu cerneală, cu gel, cu cartuș sigilat, cu tuș care se poate șterge? Pix cu pastă, stilou
cu peniță? De o oră mă învârt pe‑aici, citind etichetele.
În fiecare zi, ne confruntăm cu zeci de decizii, dintre care pe cele mai multe le‑am caracteriza drept neînsemnate sau lipsite de importanță – dacă să ne punem mai întâi ciorapul stâng sau pe cel drept, dacă să luăm autobuzul sau metroul până la serviciu, ce să mâncăm, unde să ne facem cumpărăturile.
Încercăm și noi dezorientarea Ioanei atunci când călătorim, nu numai în alte țări, dar și în alte state americane.
Magazinele sunt diferite, produsele sunt diferite. Cei mai mulți dintre noi au adoptat o strategie de a ne descurca, numită satisfacere suficientă ..."

Asa ca indiferent ce alte carti alegeti, sigur gasiti una de la editura Publica sa va placa, astfel incat veti primi si Biografia lui Schumacher CADOU!
In plus, indiferent de valoarea comenzii, TRANSPORTUL ESTE GRATUIT!


Articol realizat in parteneriat cu libraria LIBRIS si 2parale!  
Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Libris.ro

Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si