Treceți la conținutul principal

Carti MONTESSORI - carti pentru parinti preocupati de buna dezvoltare si crestere a copilului

Metoda Montessori - educatie pentru parinti si copii

Metoda Montessori a fost dintotdeauna si ramane un experiment deschis, constient si responsabil, care il provoaca pe adult la studiu permanent si la reflectie si care are ca rezultat organizarea unui mediu pregatit sa raspunda nevoilor de dezvoltare a copilului ca intreg.
Cata vreme adultul ramane permeabil la fragilitatea vietii si la misterul ei, pregatit sa abordeze cu rigoare stiintifica, onestitate si sensibilitate fiinta umana la fiecare inceput al ei, exista pentru noi toti speranta unei transformari pozitive in lumea in care traim.
Schimbarea in bine cea mai sigura si de lunga durata incepe, fara indoiala, cu valorizarea copilului si a copilariei.

Iata cateva titluri din aceasta colectie extraordinara:

Copilul in familie - Maria Montessori

Adultul in relatia cu copilul – aceasta este tema cartii pe care o avem in fata. Maria Montessori aduce in discutie in mod direct tendinta adultului de a actiona de pe pozitia celui mai puternic, de a se substitui vointei si activitatii copilului. Nu din rea vointa, ci, de cele mai multe ori, dintr-o disponibilitate insuficient cugetata sau dintr-o grija iubitoare, dar fara intelegere, care ia copilului greutatea efortului, dar si bucuria imensa de a-si construi singur edificiul propriei vieti.
Eforturile copilului sunt o expresie instinctiva a vietii care sacrifica de regula confortul pentru a obtine cresterea interioara. - VEZI MAI MULT!


Cum sa cresti un copil extraordinar. Metoda Montessori - Tim Seldin

Metoda pedagogica urmata de personalitati precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Graham Bell, Gabriel García Márquez, fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page. Activitati creative care stimuleaza creierul copiilor, pentru a deveni adulti independenti, increzatori in sine si incununati de succes, fericiti si impliniti.Un sistem testat in ultimii o suta de ani, prin care copiii invata regulile de igiena, bunele maniere, cum sa interactioneze cu mediul inconjurator, cum sa se imbrace, sa scrie litere, sa calculeze sume, pentru a dobandi un tipar pe viata de obiceiuri sanatoase, autodisciplina si responsabilitate. VEZI MAI MULT!


100 de activitati stimulatoare Montessori

 Volumul prezinta ideile principale care stau la baza pedagogiei Montessori si sugereaza activitati pentru: • a stimula dezvoltarea copilului si a spori cunostintele sale despre lume • a-l ajuta sa aiba grija de sine si de mediul in care traieste • a-i oferi prilejul de a se concentra si de a lucra cu mainile • a-i oferi materiale potrivite si un mediu adaptat capacitatilor sale. VEZI MAI MULT


60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu

In aceasta lucrare, bazata pe metoda pedagogica a Mariei Montessori folosita pentru copiii foarte mici, de la nastere pana la 15 luni, veti gasi idei si activitati pentru: • pregatirea universului nou-nascutului • crearea si pregatirea materialului senzorial adaptat fiecarui stadiu al dezvoltarii sale • asistarea copilului in dezvoltarea abilitatilor • incurajarea independentei sale, ajutandu-l „sa faca singur” • asigurarea unei ambiante calme si pozitive acasa. VEZI MAI MULT!


Timpul - Activitatile mele Montessori

Cu ajutorul activitatilor propuse, veti putea indruma copilul sa descopere primele notiuni despre trecerea timpului (momentele unei zile, zilele saptamanii, lunile anului, anotimpurile, starea vremii etc.). Contine: • idei pentru activitati practice (de exemplu, crearea unui calendar saptamanal) • cartonase de decupat • desene de colorat VEZI MAI MULT!


Descopar cifrele. Kit de invatare rapida a numerelor si operatiilor matematice - Kit Montessori

Kitul „Descopar cifrele Montessori” contine materialul necesar pentru invatarea numeratiei si pentru introducerea in aritmetica.
Folosind acest kit, incepand cu varsta de 4 ani, copilul va intelege: • numerele de la 1 la 10 si ce inseamna „zero”; • operatiile matematice de adunare si inmultire; • operatiile matematice de scadere si impartire; • formarea numerelor de la 11 la 19, zecile si numerele de la 11 la 99. VEZI MAI MULT!


100 de activitati Montesori pentru descoperirea lumii inconjuratoare - Montessori pentru parinti

Pedagogia Montessori pune accent pe disciplinele care il conecteaza pe copil la lumea in care traieste si care ii satisfac curiozitatea innascuta. • Geografie • Natura si botanica • Lumea animala • Lumea fizica • Timpul Volumul propune 100 de activitati care il invita pe copil sa observe, sa lucreze cu mainile si sa experimenteze, pentru a descoperi lumea prin propriile simturi. VEZI MAI MULT!


VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI EDUCATIVE MONTESSORI!


Oferta realizata in parteneriat cu eMAG si Profitshare!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest blog 100decarti.blogspot.ro si de pe site-ul meu https://sites.google.com/site/100decarti  o vor ajuta pe fiica mea sa parcurga cu bine perioada pe care o petrece la Sevilla, unde a fost acceptata cu bursa ERASMUS - arhitectura, pentru acest an scolar (mai avem 3 luni, cu practica)!
Va atasez confirmarea acceptarii de pe site-ul Universitatii din Sevilla! 

Aici, la finalul articolului am pus si o poza cu confirmarea acceptarii la Universitate.

Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si