Treceți la conținutul principal

Ce au in comun muzica lui Johann Sebastian Bach, fortele naturii, cubul Rubik si alegerea partenerului de viata? Carti cu pret redus

Din lichidarile de stoc de la Humanitas + TRANSPORT GRATUIT indiferent de valoarea comenzii

 Au inceput lichidarile de stoc la titlurile editurii Humanitas. Toate comenzile beneficiaza de transport gratuit.
Am ales cateva titluri interesante din categoria cartilor de stiinta si filozofie, intreaga oferta din lichidarile de stoc puteti  s-o "studiati" AICI!



Ultima frontiera - Sam Parnia
Doar 9,78 lei - TRANSPORT GRATUIT

„O carte care redefineşte tot ceea ce ştim despre conştiinţă.“ (BBC Focus Magazine)

Doctorul Sam Parnia, specialist în medicina de urgenţă, a demarat în 1997 primul studiu empiric care îşi propune să răspundă la una dintre cele mai incitante întrebări privind natura umană: „Ce se întâmplă, de fapt, când murim?“ Volumul de faţă reconstituie istoria acestei iniţiative curajoase, unică în lumea ştiinţifică.

Ducând mai departe cercetarea lui Raymond Moody din Viaţa după viaţă, Sam Parnia a avut la dispoziţie nu numai cunoştinţele teoretice, ci şi tehnologia necesară pentru a testa validitatea aşa-ziselor experienţe ale morţii iminente – trăiri lucide şi coerente ale unor pacienţi aflaţi în plin stop cardiac. Odată demonstrată veridicitatea acestor experienţe, se naşte o întrebare cu implicaţii covârşitoare pentru modul în care înţelegem omul: „Poate conştiinţa funcţiona în lipsa oricărei activităţi cerebrale?“ - VEZI OFERTA!



Ecuatia care n-a putut fi rezolvata - Mario Livio
Doar 12,47 lei - TRANSPORT GRATUIT

Ce au in comun muzica lui Johann Sebastian Bach, fortele naturii, cubul Rubik si alegerea partenerului de viata?

Toate acestea sunt caracterizate prin anumite simetrii. Simetria este conceptul care face legatura intre stiinta si arta, intre fizica teoretica si intreaga lume, pe care o vedem zilnic in jurul nostru. Totusi, limbajul "simetriei" - teoria grupurilor, in matematica - se trage dintr-un loc in care nici nu ne-am fi gandit: din ecuatia care n-a putut fi rezolvata.
De-a lungul mileniilor, matematicienii au rezolvat ecuatii algebrice tot mai dificile, pana cand au ajuns la cea cunoscuta sub denumirea de cvintica. Timp de cateva secole, ea a opus rezistenta oricarei incercari de a-i fi gasite solutiile. Dar, deodata, doi matematicieni sclipitori au descoperit independent ca, in cazul ei, metodele obisnuite erau inaplicabile. Asa a fost deschisa usa catre teoria grupurilor.
Povestea ecuatiei care n-a putut fi rezolvata este povestea celor doua genii, norvegianul Niels Henrik Abel si francezul Evariste Galois. Impresionanta datorita amanuntelor inedite din vietile lor si extrem de accesibila multumita explicatiilor clare ale autorului, cartea spune intreaga istorie a unei realizari epocale si anlizeaza toate implicatiile acesteia, facand un tablou complet al cailor pe care matematica reuseste sa influenteze si sa clarifice o mare varietate de alte discipline. - VEZI OFERTA!



De la bacterii la om. Evolutia lumii vii - Ernst Mayr
Doar 13,15 lei - TRANSPORT GRATUIT

 Daca Darwin ar mai fi in viata, cum ar arata o versiune actualizata a "Originii speciilor", dupa remarcabilele progrese in genetica din ultimele decenii?

Raspunsul la aceasta intrebare e dat, implicit, de cartea lui Ernst Mayr, considerat "un Darwin al secolului XX", figura centrala a sintezei realizate intre evolutionism si genetica. In "De la bacterii la om", Mayr explica, intr-un limbaj accesibil si limpede, mecanismele evolutiei lumii vii si problemele de fond cu care e confruntata azi biologia, iar in sectiunea finala ofera o imagine impresionanta asupra aparitiei omului si constiintei umane. - VEZI DETALII!



La naiba cu Picasso - Paul Johnson
Doar 13,15 lei - TRANSPORT GRATUIT!

Nu incape indoiala asupra priceperii lui Paul Johnson de a surprinde miezul unei chestiuni si de a-l face sa germineze chiar si-ntr-un context al limitarii de cuvinte. Exemplul rubricii tinute de el vreme de mai bine de un sfert de veac in paginile saptamanalului conservator The Spectator vine sa-i confirme statutul de autor inzestrat cu harul transmiterii esentei. Prezenta culegere de eseuri aduna cronicile scrise in cadrul acestei publicatii la inceputul anilor 1990, aspectele evidentiate acolo fiind si astazi extrem de actuale.

„Sa folosesti cronica pentru a-i critica pe cei mari, a indrepta strambatatile, a cutremura guvernele, a-i face pe ingamfati sa-si coboare nasul ! Dar sa subliniezi din cand in cand faptul ca traim intr-o lume nespus de frumoasa, uimitor de plina de oameni fascinanti, de intamplari care iti incalzesc inima, de rasete, si ca Dumnezeu este in ceruri.“- Paul Johnson - VEZI DETALII!


Articol realizat in parteneriat cu libraria LIBRIS si 2parale!  

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest blog 100decarti.blogspot.ro si de pe site-ul meu https://sites.google.com/site/100decarti  o vor ajuta pe fiica mea sa parcurga cu bine perioada pe care o petrece la Sevilla, unde a fost acceptata cu bursa ERASMUS - arhitectura, pentru acest an scolar!
Va atasez confirmarea acceptarii de pe site-ul Universitatii din Sevilla! 

Aici, la finalul articolului am pus si o poza cu confirmarea acceptarii la Universitate.


libris.ro%20

Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si