miercuri, 17 ianuarie 2018

Alimente care ucid creierul. Editia 2016 - David Perlmutter, Kristin Loberg

Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte


Aceasta carte poate sa fie foarte interesanta si care ne va pune semne de intrebare serioase cu privire la modul nostru de viata.

Azi, volumul "Alimente care ucid creierul" Editia 2016 - David Perlmutter, Kristin Loberg este disponibil cu pret redus - VEZI DISPONIBILITATEA!

VEZI OFERTA/ CUMPARA!

Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte sau de cancer si cred ca aceasta este inevitabila. Renumit neurolog, autorul David Perlmutter, Kristin Loberg ne arata insa ca destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mancam. Pornind de la dovezi stiintifice,
el ne dezvaluie un adevar inspaimantator: carbohidratii ne distrug creierul si sunt la originea a numeroase probleme de sanatate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea, durerile cronice de cap, depresia, scaderea libidoului sunt doar cateva dintre acestea. - Acest scurt pasaj deja imi provoaca panica si dureri de cap!

    Cartea ne propune un program de patru saptamani pentru pastrarea sanatatii creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus in aplicare, retete delicioase si obiective la indemana tuturor. Cu noul stil de viata, ne vom simti mai tineri, vom fi capabili sa depasim mai usor perioadele stresante, vom fi motivati sa ramanem activi si sa relationam cu ceilalti si vom fi mai fericiti si mai eficienti.
    Dr. David Perlmutter este neurolog si membru al Institutului American pentru Nutritie. A primit premii pentru metodele sale inovatoare de abordare a afectiunilor neurologice si pentru munca de pionierat in aplicarea stiintei radicalilor liberi in medicina clinica.

     Fragment din volum:

    „Inainte de a ajunge la legatura dintre inflamatie si creier, sa analizam ceea ce consider ca este fara indoiala una dintre cele mai monumentale descoperiri ale erei noastre: originea maladiilor cerebrale este in multe cazuri preponderent alimentara. Desi o serie de factori influenteaza geneza si progresul afectiunilor creierului, in mare masura, numeroase suferinte neurologice reflecta adesea consumul exagerat de carbohidrati si preaputine grasimi sanatoase. Cel mai bun mod de a intelege acest adevar este sa analizezi cea mai infioratoare suferinta neurologica dintre toate — boala Alzheimer — si sa o privesti in contextul unui tip de diabet declansat exclusiv de dieta. Cu totii stim ca alimentatia nesanatoasa poate duce la obezitate si diabet, dar oare duce si la un creier care nu functioneaza?

    Boala Alzheimer - diabetul de tip 3?
    Revino la momentul in care erai cu acei vanatori-culegatori. Creierele lor nu sunt prea diferite de al tau. Ambele au evoluat pentru a gasi alimente bogate in grasimi si zahar. Pana la urma, este un mecanism de supravietuire. Problema este ca eforturile tale de a vana se incheie repede, pentru ca traiesti intr-o epoca a opulentei si exista o probabilitate mai mare sa gasesti grasimi si zaharuri rafinate. Omologul tau om din pestera probabil va petrece mult timp cautand, doar pentru a da peste grasime de la animale si zahar natural de la plante si fructe salbatice, in functie de sezon. Astfel, in timp ce creierul tau poate functiona in mod similar, sursele tale de hrana sunt departe de asa ceva. De fapt, priveste graficul urmator, care prezinta principalele diferente dintre dieta noastra si cea a stramosilor nostri."

VEZI DETALII SI PRET!


Promotia aceasta este adusa de libraria online LIBRIS!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu