sâmbătă, 30 ianuarie 2016

7 carti care te conduc spre succes

Cartile care te ajuta sa iti atingi tintele

1. Sa ai mai multi prieteni si sa fii influent - Secretele Succesului, de Dale Carnegie

In "Secretele succesului", Dale Carnegie iti arata cum sa devii un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faci complimente dezinteresate, cand este cazul sa te retragei dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faci o buna impresie de la prima intalnire, cat de important este zambetul, prin ce strategii te poti autopromova in ochii celorlalti si in ce fel poti adresa critici fara sa provoci resentimente. De ce sunt importante toate acestea? Raspunsul este simplu: iti aduc succes.
Dale Carnegie spunea ca „succesul inseamna sa obtii ceea ce vrei, iar fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai obtinut“.
Carnegie dovedeste ca, in cele din urma, ceilalti ne vor trata exact asa cum ii tratam. Comportamentul interlocutorilor oglindeste propriul comportament.
Librariile online unde o puteti gasi - Curtea Veche Publishing, Elefant, eMAG, Libris


2. Sa obtii ce este important pentru tine - Cum sa duceti lucrurile la bun sfarsit, de David Allen

Unul dintre factorii majori generatori de stres este teama de a pierde controlul asupra sarcinilor, proiectelor sau numeroaselor aspecte complexe ale vietii cotidiene. In cartea "Cum sa duceti lucrurile la bun sfarsit", David Allen a pus la punct un sistem pentru a te ajuta sa iti eliberezi mintea de o povara inutila fara sa pierzi din vedere vreun proiect, vreo intentie, vreo sarcina, nimic din ceea ce este cu adevarat important pentru tine.
David Allen, renumit consultant in domeniul productivitatii, a elaborat metoda inregistrata sub numele „GTD“ - „Getting Things Done“ pe care v-o expune pas cu pas, de la principii de baza pentru urmarirea, stocarea si utilizarea informatiilor utile si pana la trucuri a caror eficacitate a fost probata de numerosii sai adepti. Insusirea si aplicarea ei va poate transforma viata si modul de lucru, eliberandu-va de stres si ajutandu-va sa duceti la bun sfarsit lucrurile care va intereseaza cu adevarat.
Librariile online unde o puteti gasi: Elefant, Libris (in engleza), Okian - mai multe volume ale acestui autor, diverse limbi


3. Sa fii un lider mai bun - Cele cinci tentatii ale unui CEO, de Patrick Lencioni

In "Cele cinci tentatii ale unui CEO", Patrick Lencioni foloseste o modalitate simpla si convingatoare pentru a descrie cateva tipare de comportament ce le pun probleme conducatorilor de organizatii mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, aratandu-le care sunt principalele cauze ale esecului si oferindu-le un model de autoevaluare ce ii va ajuta sa devina lideri si manageri mai buni.
Atunci când lucrurile merg prost pentru o organizație, cel care ar trebui să-și asume în primul rând vina este CEO-ul. Dar câți dintre lideri au curajul de a face acest lucru, analizându-și comportamentul managerial pentru a descoperi și înlătura disfuncțiile?
Librariile online unde o puteti gasi: Litera, eMAG, Libris


4. Sa economisesti mai mult - Tata bogat, tata sarac

Autorul Robert T. Kiyosaki arata in paginile cartii "Tata bogat, tata sarac" ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.
„Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani... dar nu invata niciodata sa puna banii sa actioneze pentru ei.“ - Robert T. Kiyosaki
Librariile online unde o puteti gasi: Curtea Veche Publishing - si o multime de alte carti ale lui Kiyosaki excelente, Elefant, eMAG, Libris, Okian - foarte buna oferta, inclusiv in alte limbi


5. Sa te apuci de o afacere - De la idee la bani, de Napoleon Hill

Libertatea ta financiara poate incepe cu... prima pagina. Prima pagina din cartea "De la idee la bani", de Napoleon Hill, care expune in esenta 13 pasi spre imbogatire. Cartea te incurajeaza sa iti stabilesti scopuri clare in viata si modalitati de a le atinge, te invata ca succesul depinde doar de mintea ta, caci mintea ta este singura care iti poate pune limite.
De la idee la bani este cea mai cunoscuta lucrare a lui Napoleon Hill si, totodata, una dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile.
Scrisa la imboldul lui Andrew Carnegie si tradusa in nenumarate limbi, De la idee la bani a devenit, cu timpul, o lucrare de capatai a literaturii motivationale. Este o „carte de vizita“ pentru fiecare om care a ajuns pe culmile gloriei dupa ce a pus in practica sfaturile din paginile ei. De la idee la bani a schimbat destinul multor femei, barbati si tineri din intreaga lume, ajutandu-i sa devina lideri in domenii din cele mai diverse: afaceri, guvern sau organizatii civice.
Librariile online unde o puteti gasi: Curtea Veche Publishing, Elefant, Libris, Okian - engleza 


6. Sa te iubesti (mai mult) - Cum sa te iubesti pe tine pentru a te intelege mai bine cu ceilalti, de Christophe Andre si Francois Lelord

Atunci cand nu ne iubim, cand nu ne stimam, nu suntem fericiti. Ne indoim de noi insine, facem rareori alegeri bune in viata, ne simtim vulnerabili in calea obstacolelor, a dificultatilor. Si totusi, nimic nu este pentru totdeauna pierdut... Aceasta carte iti permite sa te cunosti mai bine, sa faci un bilant personal al conceptiei despre sine, a imaginii de sine, a iubirii de sine. Ea iti ofera si recomandari, solutii, pentru a intelege cum se cladeste, inca din copilarie, stima de sine, cum se dezvolta in adolescenta si cum va influenteaza ea viata sentimentala, profesia, relatiile cu ceilalti.
O calatorie spre universul interior al stimei de sine!
Librariile online unde o puteti gasi: Elefant, eMAG, Libris, Okian


7. Sa fii mai fericit - Flux. Psihologia fericirii, de Mihaly Csikszentmihalyi

Ce anume ii face pe oameni fericiti? Cum ajung sa se considere multumiti? Gratie caror trairi launtrice se bucura de viata? "A-ti controla experienta interioara inseamna a deveni capabil sa alegi calitatea oricarui eveniment pe care vrei sa-l traiesti. Daca asta nu e fericirea, atunci e ceva care-i seamana", raspunde autorul cartii "Flux. Psihologia fericii".
Una dintre marile carti clasice ale psihologiei secolului XX, salutata ca o lucrare de referinta in SUA, in anii '90, si tradusa, de atunci, in aproape 20 de limbi.
Librariile online unde o puteti gasi: Elefant, eMAG, Libris,  


Articol realizat in parteneriat cu librariile on-line ElefanteMAGLibrisOkianCurtea Veche Publishing,  Litera!  (inspirat de wall-street)
Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu