duminică, 21 august 2016

Carti MONTESSORI - carti pentru parinti preocupati de buna dezvoltare si crestere a copilului

Metoda Montessori - educatie pentru parinti si copii

Metoda Montessori a fost dintotdeauna si ramane un experiment deschis, constient si responsabil, care il provoaca pe adult la studiu permanent si la reflectie si care are ca rezultat organizarea unui mediu pregatit sa raspunda nevoilor de dezvoltare a copilului ca intreg.
Cata vreme adultul ramane permeabil la fragilitatea vietii si la misterul ei, pregatit sa abordeze cu rigoare stiintifica, onestitate si sensibilitate fiinta umana la fiecare inceput al ei, exista pentru noi toti speranta unei transformari pozitive in lumea in care traim.
Schimbarea in bine cea mai sigura si de lunga durata incepe, fara indoiala, cu valorizarea copilului si a copilariei.

Iata cateva titluri din aceasta colectie extraordinara:

Copilul in familie - Maria Montessori

Adultul in relatia cu copilul – aceasta este tema cartii pe care o avem in fata. Maria Montessori aduce in discutie in mod direct tendinta adultului de a actiona de pe pozitia celui mai puternic, de a se substitui vointei si activitatii copilului. Nu din rea vointa, ci, de cele mai multe ori, dintr-o disponibilitate insuficient cugetata sau dintr-o grija iubitoare, dar fara intelegere, care ia copilului greutatea efortului, dar si bucuria imensa de a-si construi singur edificiul propriei vieti.
Eforturile copilului sunt o expresie instinctiva a vietii care sacrifica de regula confortul pentru a obtine cresterea interioara. - VEZI MAI MULT!


Cum sa cresti un copil extraordinar. Metoda Montessori - Tim Seldin

Metoda pedagogica urmata de personalitati precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Graham Bell, Gabriel García Márquez, fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page. Activitati creative care stimuleaza creierul copiilor, pentru a deveni adulti independenti, increzatori in sine si incununati de succes, fericiti si impliniti.Un sistem testat in ultimii o suta de ani, prin care copiii invata regulile de igiena, bunele maniere, cum sa interactioneze cu mediul inconjurator, cum sa se imbrace, sa scrie litere, sa calculeze sume, pentru a dobandi un tipar pe viata de obiceiuri sanatoase, autodisciplina si responsabilitate. VEZI MAI MULT!


100 de activitati stimulatoare Montessori

 Volumul prezinta ideile principale care stau la baza pedagogiei Montessori si sugereaza activitati pentru: • a stimula dezvoltarea copilului si a spori cunostintele sale despre lume • a-l ajuta sa aiba grija de sine si de mediul in care traieste • a-i oferi prilejul de a se concentra si de a lucra cu mainile • a-i oferi materiale potrivite si un mediu adaptat capacitatilor sale. VEZI MAI MULT


60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu

In aceasta lucrare, bazata pe metoda pedagogica a Mariei Montessori folosita pentru copiii foarte mici, de la nastere pana la 15 luni, veti gasi idei si activitati pentru: • pregatirea universului nou-nascutului • crearea si pregatirea materialului senzorial adaptat fiecarui stadiu al dezvoltarii sale • asistarea copilului in dezvoltarea abilitatilor • incurajarea independentei sale, ajutandu-l „sa faca singur” • asigurarea unei ambiante calme si pozitive acasa. VEZI MAI MULT!


Timpul - Activitatile mele Montessori

Cu ajutorul activitatilor propuse, veti putea indruma copilul sa descopere primele notiuni despre trecerea timpului (momentele unei zile, zilele saptamanii, lunile anului, anotimpurile, starea vremii etc.). Contine: • idei pentru activitati practice (de exemplu, crearea unui calendar saptamanal) • cartonase de decupat • desene de colorat VEZI MAI MULT!


Descopar cifrele. Kit de invatare rapida a numerelor si operatiilor matematice - Kit Montessori

Kitul „Descopar cifrele Montessori” contine materialul necesar pentru invatarea numeratiei si pentru introducerea in aritmetica.
Folosind acest kit, incepand cu varsta de 4 ani, copilul va intelege: • numerele de la 1 la 10 si ce inseamna „zero”; • operatiile matematice de adunare si inmultire; • operatiile matematice de scadere si impartire; • formarea numerelor de la 11 la 19, zecile si numerele de la 11 la 99. VEZI MAI MULT!


100 de activitati Montesori pentru descoperirea lumii inconjuratoare - Montessori pentru parinti

Pedagogia Montessori pune accent pe disciplinele care il conecteaza pe copil la lumea in care traieste si care ii satisfac curiozitatea innascuta. • Geografie • Natura si botanica • Lumea animala • Lumea fizica • Timpul Volumul propune 100 de activitati care il invita pe copil sa observe, sa lucreze cu mainile si sa experimenteze, pentru a descoperi lumea prin propriile simturi. VEZI MAI MULT!


VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI EDUCATIVE MONTESSORI!


Oferta realizata in parteneriat cu eMAG si Profitshare!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest blog 100decarti.blogspot.ro si de pe site-ul meu https://sites.google.com/site/100decarti  o vor ajuta pe fiica mea sa parcurga cu bine perioada pe care o petrece la Sevilla, unde a fost acceptata cu bursa ERASMUS - arhitectura, pentru acest an scolar (mai avem 3 luni, cu practica)!
Va atasez confirmarea acceptarii de pe site-ul Universitatii din Sevilla! 

Aici, la finalul articolului am pus si o poza cu confirmarea acceptarii la Universitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu