Treceți la conținutul principal

Carti de iubire - carti romantice de calitate - autor Lucinda Riley

Povesti de viata extraordinare, complexe si profunde

Lucinda Riley este o autoare irlandeză de ficțiune istorică populară și fostă actriță. Ea și-a petrecut primii ani din viață în satul Drumbeg, lângă Belfast, înainte de a se muta în Anglia. La 14 ani s-a mutat la Londra la o școală de dramă și balet specializată.
A inceput sa scrie la varsta de 23 de ani, cand a fost bolnava si a trebuit sa stea mult in pat, asa ca fantezia ei s-a materializat in ‘Lovers and Players’.
Despre viata ei puteti citi pe site-ul dedicat - http://lucindariley.co.uk/about-lucinda/

Hai sa vedem ce carti avem traduse - am apelat la libraria Elefant - am gasit 31 de volume, cele mai multe in limba engleza - VEZI AICI INTREAGA COLECTIE!
Sunt si in romana cateva:


LUCINDA RILEY - Gradina cu lavanda
Coasta de Azur, 1998: in sudul scaldat in soare al Frantei, Emilie de la Martinieres, ultima din familia de aristocrati cu acelasi nume, mosteneste casa in care s-a nascut, de fapt un castel minunat, inconjurat de vii. Dar proprietatea este grevata de datorii uriase – iar secretele pe care le ascunde sunt la fel de mari...

Paris, 1944: o tanara functionara britanica, Constance Carruthers, este trimisa sub acoperire la Paris,intr-o operatiune a serviciilor secrete britanice care are loc in punctul culminant al ocupatiei naziste. Despartita de contactele ei din cadrul Rezistentei, Constance ajunge din greseala la o familie de vaza care, pe de o parte, are legaturi puternice cu armata germana, iar pe de alta, comploteaza pentru eliberarea Frantei. Dar intr-un oras plin de colaborationisti si rebeli, cea mai dificila decizie a lui Constance va fi sa-si dea seama cui ii poate incredinta dragostea ei. Emilie descopera ce s-a intamplat cu familia ei in timpul razboiului si faptul ca exista o conexiune mult mai stransa cu Constance decat ar fi crezut, iar castelul insusi ii poate dezvalui informatiile de care are nevoie ca sa-si afle trecutul, prezentul si viitorul. Acest roman, plin de intriga si pasiune, va este oferit de una dintre cele mai apreciate povestitoare ale zilelor noastre.

"Iata o carte care te prinde in mreje. Riley este talentata si se bucura de fiecare data cand poate descrie detaliile vietii aristocratice sau pitorescul zonelor rurale... Eroinele din Gradina cu lavanda se lupta sa fie stapane pe situatii pe care aparent nu le pot controla, dar aceasta este o trasatura comuna tuturor eroinelor lui Riley. Este o poveste despre secrete de familie, spionaj pe timp de razboi si modul in care se pierde si se castiga loialitatea, o poveste perfecta pentru cei care apreciaza fictiunea istorica." Booklist
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY - Gradina cu lavanda!



LUCINDA RILEY Trandafirul noptii
In perioada de inflorire a Indiei Britanice, Anahita, o fata de unsprezece ani dintr-o familie nobila, dar saraca, leaga o prietenie de-o viata cu incapatanata printesa Indira, fiica privilegiata a unui maharajah indian. Ca insotitoare oficiala a printesei, Anahita isi urmeaza prietena in Anglia chiar inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial. Acolo il intalneste pe Donald Astbury, tanarul mostenitor al magnificului conac Astbury, si pe intriganta sa mama. Optzeci de ani mai tarziu, Rebecca Bradley, o tanara vedeta de film americana, are lumea la picioare. Dar cand relatia ei turbulenta cu iubitul sau la fel de faimos ia o turnura neasteptata, ea e usurata ca ultimul sau rol o va purta intr-un sat englez indepartat. La scurt timp dupa inceperea filmarilor la conacul Astbury, Ari Malik, stranepotul Anahitei, soseste pe neasteptate. Iar secretele pe care el si Rebecca le descopera incep sa dezlege misterele intunecate care bantuie dinastia Astbury...

"O poveste extraordinara, complexa si profunda, plina de personaje fascinante, ale caror secrete sunt dezvaluite treptat, pana la final. Saga a patru generatii, aceasta istorie a unei iubiri pierdute si regasite isi poarta cititorii din palatele stralucitoare ale marilor maharajahi ai Indiei pana pe vastele domenii ale Angliei." Booklist

"O povestitoare absolut fantastica... Un regal literar." Katherine Webb
O pasiune de-o viata.
O cautare nesfarsita.
Autoarea bestsellerurilor Secretul orhideei si Secretul Helenei
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY Trandafirul noptii!



LUCINDA RILEY Secretul orhideei
Este o carte sfasietoare, care te duce inapoi, in timp, intr-o Europa devastata de razboi, pe urmele unei povesti de iubire de mult apuse.

Personajul principal, Julia Forrester descopera un jurnal vechi si pleaca in cautarea bunicii ei, pentru a afla adevarul despre o iubire care aproape ca a distrus Wharton Park, domeniul familiei unde bunicul ei cultiva plante exotice.

Astfel, Julia este purtata inapoi in timp, in lumea Oliviei si a lui Harry Crawford, un tanar cuplu, al carui destin se va rasfrange in chip tragic asupra generatiilor viitoare.
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY Secretul orhideei!



LUCINDA RILEY Secretul Helenei
Au trecut douazeci si patru de ani de cand tanara Helena a petrecut o vacanta magica in Cipru, unde s-a indragostit pentru prima data. Cand nasul ei ii lasa mostenire o casa veche, numita Pandora, ea se intoarce acolo ca sa petreaca vara impreuna cu familia. Insa de indata ce Helena ajunge la Pandora, descopera ca frumusetea idilica a casei ascunde o multime de secrete pe care le-a pastrat fata de William, sotul ei, si fata de Alex, fiul ei.
La varsta de treisprezece ani, Alex este sfasiat intre protejarea mamei sale si propriile dileme adolescentine. si, de asemenea, disperat sa afle adevarul despre tatal sau biologic.
Cand, din intamplare, Helena isi intalneste dragostea din adolescenta, se declanseaza un lant de evenimente care ameninta sa-i aduca fata in fata trecutul si prezentul. Iar Helena si Alex stiu ca viata lor nu va mai fi la fel odata ce secretele Pandorei au fost dezvaluite...
"Un roman sclipitor, plin de stralucire si romantism.
Daily Mail
"O poveste extraordinara, plina de atmosfera.
Bookbag
"Minunata! Imposibil de lasat din mana!
Tracy Rees
"O povestitoare absolut fantastica... Un regal literar.
Katherine Webb
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY Secretul Helenei!



LUCINDA RILEY Cele sapte surori. Povestea Maiei
Maia D'Apliese si surorile sale se aduna in casa copilariei - un castel fabulos, izolat, situat pe malul lacului Geneva -, dupa ce afla ca tatal lor iubit, care le-a adoptat pe cand erau foarte mici, a murit.

Fiecare sora primeste un indiciu cu privire la adevarata ei mostenire - un indiciu care o va purta pe Maia tocmai la Rio de Janeiro, in Brazilia. Odata ajunsa acolo, ea incepe sa puna cap la cap piesele propriei povesti.

Cu optzeci de ani in urma, in orasul Rio, in anii 1920, tatal Izabelei Bonifacio aspira ca fiica lui sa se casatoreasca cu un aristocrat. Intre timp, arhitectul Heitor da Silva Costa planuieste crearea unei statui uriase, numite Hristos Mantuitorul, si va calatori la Paris pentru a gasi sculptorul potrivit pentru a-si finaliza viziunea.

Izabela - pasionata si dornica sa vada lumea - il convinge pe tatal ei sa-i permita sa-l insoteasca in Europa inainte de a se casatori. Acolo, la studioul lui Paul Landowski si in cafenelele din Montparnasse, il intalneste pe tanarul sculptor Laurent Brouilly si isi da seama imediat ca viata ei nu va mai fi niciodata la fel...

"Riley a scris o noua saga de familie captivanta si cu o intriga complicata, care prezinta atitudinile istorice si culturale ale timpului si locului in care traiesc personajele sale... O carte care ii va incanta atat pe amatorii de povesti romantice, cat si pe iubitorii de fictiuni istorice." - Library Journal

"Riley este o povestitoare talentata care intretese in cartile sale elemente istorice cu intamplari imaginate. O poveste fascinanta, uimitoare, prima dintr-o noua serie care exploreaza mitologia din spatele constelatiei Pleiadelor, Cele sapte surori le va starni cititorilor curiozitatea de a afla mai multe." - Booklist
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY Cele sapte surori. Povestea Maiei!



LUCINDA RILEY Cele sapte surori. Sora Furtuna. Povestea lui Ally
Ally D'Apliese se pregateste sa ia parte la una dintre cele mai periculoase competitii de iahting din lume cand afla vestea mortii subite si misterioase a tatalui ei adoptiv. Se intoarce in graba la casa familiei ca sa se intalneasca cu cele cinci surori ale ei, dar descopera acolo ca tatal adoptiv, un miliardar cu multe secrete, caruia fetele ii spun, in gluma, Pa Salt, le-a lasat fiecareia dintre ele cate un indiciu fascinant despre adevarata lor origine.

Mai mult, Ally se bucura de o poveste de dragoste care nu dureaza de multa vreme, dar este profunda si pasionala si ii va schimba viata pentru totdeauna. Dar in jurul ei se intampla lucruri care ii rastoarna asteptarile, asa ca Ally se hotaraste sa urmareasca pista lasata de tatal ei, care o conduce spre frumusetea inghetata a Norvegiei... Aici, Ally incepe sa-si descopere radacinile si felul in care viata ei se leaga inexplicabil de cea a unei tinere cantarete necunoscute, Anna Landvik, care a locuit in Bergen cu o suta de ani in urma si care a cantat in prima auditie a celebrei suite simfonice Peer Gynt, compusa de Edvard Grieg. Cu cat Ally afla mai multe despre Anna, cu atat incepe sa se intrebe cine a fost, cu adevarat, Pa Salt. Si de ce nu a aparut niciodata cea de-a saptea sora?

Sora furtuna este al doilea roman din seria electrizanta a Lucindei Riley, Cele sapte surori.
CUMPARA AICI LUCINDA RILEY Cele sapte surori. Sora Furtuna. Povestea lui Ally!

Oferta realizata ca afiliat ELEFANT!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si