Treceți la conținutul principal

Mintea ta îți poate fi cel mai loial aliat sau cel mai aprig dușman - stii cum schimbi directia?

 Când creierul lucrează împotriva ta - patim cu totii asta

De ce nu putem ieși din capcana obiceiurilor nocive?

De ce continuăm să mâncăm când suntem deja sătui? De ce continuăm să facem cumpărături atunci când deja avem prea multe lucruri? De ce ne petrecem timpul pe rețelele de socializare, când vedem că ne fac nefericiți?

Când creierul lucrează împotriva ta îți arată rădăcinile profunde ale dorinței de a consuma mai mult, tot mai mult, chiar și atunci când acest lucru îți face rău, precum și ce poți face pentru a-ți ajuta creierul să lucreze pentru tine, nu împotriva ta.

Cu perspective științifice actuale, povești personale, îndrumări practice și o abordare prietenoasă, cartea lui Michael Easter te poartă în culisele minții umane și ale industriilor moderne care îi exploatează slăbiciunile, pentru a te ajuta să lași în sfârșit în urmă comportamentele nocive.

De ce repetăm iar și iar același lucru pe care îl regretăm iar și iar?
Creierul nostru s-a adaptat pentru a ne asigura supraviețuirea într-o lume în care mai mult însemna întotdeauna mai bine , iar mai puțin putea însemna moarte , însă astăzi el pare să lucreze împotriva noastră.

În lumea modernă, în care avem mereu la dispoziție o abundență de produse, dorința noastră ancestrală de mai mult devine contraproductivă, fiind manipulată de companii în goana după profit. Astfel, păcăliți de iluzia rarității, ajungem să ne supraalimentăm, să petrecem ore în șir privind ecranul telefonului sau să pierdem bani în cazinouri, prinși într-o buclă care ne împiedică să evoluăm.

Însă putem ieși din capcană. Prin cartea sa, Michael Easter oferă șansa să descoperim cum funcționează creierul nostru, precum și cum ne putem consolida reziliența mentală și pune capăt obiceiurilor nocive.

Aceasta este o nouă carte în colecția „Biblioteca lui Morar” - „Când creierul lucrează împotriva ta” de Michael Easter

Easter a pornit înconjurul lumii pentru a afla răspunsul la întrebări precum: 

- De ce, în ciuda eforturilor noastre, simțim că nu reușim să ne atingem obiectivele pe termen lung? 

- De ce energia noastră se epuizează rapid și ne simțim blocați în aceleași tipare dăunătoare? 

- Oare creierul nostru chiar lucrează împotriva noastră?

El a intervievat unele dintre cele mai strălucite minți ale lumii: cercetători, psihologi, dar și oameni din industria cazinourilor pentru a înțelege cum funcționează cu adevărat creierul uman. 

Astfel, el a ajuns la un concept esențial pentru toți cei care își doresc să se elibereze de comportamentele nocive: „bucla rarității”, un tipar comportamental ancestral care cândva ne-a ajutat să prosperăm ca specie, însă care astăzi ne răpește bucuria și energia. 

Această buclă, adânc înrădăcinată în creierul nostru, este cea care ne determină să ne dorim mai mult, chiar și atunci când mai mult ne pune în pericol sănătatea sau obiectivele pe termen lung. Iar tot mai multe industrii și aplicații moderne (rețele sociale, aplicații de dating și shopping online), precum și platforme de jocuri de noroc online profită de acest tipar comportamental ancestral pentru a ne convinge să continuăm să ne cheltuim timpul, atenția și banii.

Însă Easter subliniază că putem ieși din capcanele pe care societatea modernă le întinde creierului nostru veșnic înfometat, oferind strategii bazate pe știință cititorilor care își doresc să lase în urmă obiceiurile nocive.

Când creierul lucrează împotriva ta” este acum pe bookzone.ro, iar mai multe informații despre carte sunt disponibile aici „Când creierul lucrează împotriva ta

Daca va intereseaza subiectul creierului nostru, avem un set excelent, al un pret avantajos - VEZI AICI!

Articol realizaat ca afiliat BOOKZONE!

Mai putem povesti si pe pagina de facebook 100decarti - haideti acolo!

Comentarii

Cele mai citite

Din savanele Africii pana pe gheturile Groenlandei, planeta Pamant este stapanita de oameni. Dar cum am ajuns sa fim atat de puternici?

Cum a devenit totul atat de nedrept? Majoritatea cartilor de istorie sunt pline de regi, regine si generali. Dar de unde au aparut toti?  Yuval Noah Harari Unul dintre autorii mei favoriti! Istoric si scriitor, Yuval Noah Harari, s-a nascut la 24 februarie 1976, in Israel. Este profesor la Universitatea din Ierusalim, specializat pe istorie medievala, in mod deosebit pe istoria militara medievala. Este o personalitate controversata care prezinta noi viziuni asupra lumii. A publicat pentru prima oara in 2014, cartea sa fiind tradusa in peste 30 de limbi. Intrebarile pe care si le pune autorul sunt legate de evolutia speciei umane si in acest sens abordeaza subiecte cum ar fi revolutia agrara, revolutia tehnologica, a stiintei si a limbajului, dar si a structurilor sociale. Se aduce in discutie viitorul speciei umane asa cum o cunoastem noi, fiind puternic influentata de inteligenta artificiala. Notam urmatoarele titluri publicate: "Sapiens. Scurta istorie a omenirii", "2

"Meniul localului cuprinde si trei intrebari... De ce esti aici?"

4 CARTI INTERESANTE  De la Elefant am ales 4 volume interesante: Cafeneaua de la capatul lumii - John P. Strelecky Ratacit in drumul sau si grabit, John ajunge la o cafenea micuta si atat de izolata incat pare sa se afle la capatul lumii. Cu toate ca initial isi propune doar sa faca rost de benzina, sa manance ceva si sa ceara indicatii, John gaseste aici si un altfel de sprijin, mult mai semnificativ.  Pe langa specialitatile zilei, meniul localului cuprinde si trei intrebari la care toti clientii sunt incurajati sa raspunda: De ce esti aici? Iti este teama de moarte? Esti un om implinit? -->>> VEZI MAI MULT! A treia vizita la cafeneaua de la capatul lumii - John P. Strelecky Intorcandu-se de la inmormantarea nasului sau, John este surprins de o furtuna naprasnica si se adaposteste sub o pasarela de pe sosea. In acel cadru neasteptat, o intalneste pe Hannah, o adolescenta in varsta de cincisprezece ani. Rataciti, cei doi nimeresc intr-un loc pe care John il stie prea bine si

Best of Nautilus -50%

Engage ! Cea mai citita colectie SF si Fantasy din Romania vine cu cea mai buna oferta Mai tineti minte comanda pe care o dadea Jean-Luc Picard atunci cand nava Enterprise