sâmbătă, 6 mai 2017

Good Night Stories for Rebel Girls - o carte pe care trebuie s-o cumpere parintii de fete (si baieti :) )

Good Night Stories for Rebel Girls e altfel decât  99% dintre cărțile pentru copii

Am incadrat aceasta carte nu doar la categoria copii, cat si la cea de dezvoltare personala, asta deoarece orice carte, este, pana la urma, una care te formeaza, si cred ca atitudinea din Good Night Stories for Rebel Girls are efectul de formare asupra micilor omuleti!
Imi pare rau ca inca nu este tradusa in limba romana, speram ca acest lucru sa se produca repejor!

In sfarsit vin vremurile in care fetele nu mai sunt doar niste papusi frumoase care stau acasa si brodeaza, asteptandu-l pe fat frumos! Poti sa fii romantica, dar poti, in acelasi timp, sa fii si o persoana de actiune.

Acest nou format de povești este unul în care femeile fac și altceva  în afară de a-și îndeplini menirea de soție și mamă. Acest gen de carte pentru copii nu prea exista până anul trecut.


Nou gen de cărți - mișcare anti-prințese - nu numai că educă independența fetelor dar provoacă la modelarea acestora în femei cât mai puternice. Mame, dar și tați responsabili, cititori care au fost mișcați de proiectul Kickster “Good Night Stories for Rebel Girls”, femei independente de azi care doresc să vadă în jur mici eroine mâine și în fiecare zi.

Este inceputul unui nou fenomen, si, probabil, o miscare noua in evolutia omenirii!


Proiectul de editare și tipărire Rebel Girs a fost unul independent, inițiat de Elena Favilli  și Francesca Cavallo. Spre marea lor suprindere cele două antreprenoare au reușit să adune pe Indiegogo  1,279,261  de dolari – adică 1689% din ce îi propuseseră, iar pe Kickstarter alți 675,614 de dolari.
Din martie Good Night Stories for Rebel Girls apare în distribuția și sub brandul Penguin,  una dintre cele mai mari edituri din lume, care se află în acest moment deja la al treilea tiraj.
Și pentru România vânzarea titlului în engleză a depășit așteptările, nu prea mari pe carte străină în Europa de Est în general.

Cartea are un clip de promovare foarte sugestiv.

Clipul este foarte simpatic … îți arată ce nu zic 99% dintre cărți.”
100 % dintre cărțile pentru copii cunoscute până în 2011 apare cel puțin un personaj masculin, conform unui studiu FSU;
25% nu au nici un personaj feminin;
53% dintre femeile din cele mai citite cărți ale tuturor timpurile vorbesc și au parte de dialog (The Best 100 Children Books of all Times al revistei Time)
Atunci când vorbesc, în majoritatea covârșitoare a situațiilor fetele așteaptă un prinț care să le salveze. Și atunci totul se termină. Ele fiind un fel de premiu, un trofeu pentru eroul neînfricat.„Pentru un copil, poveştile sunt un manual de întrebuinţare a lumii.”
Cartea se diferențiază de 99% dintre cărțile pentru copii prin faptul că îți dă și altă opțiune: o fată poate deveni și altceva decât un accesoriu iar feminitatea poate avea și alte valențe, nu neapărat pictate în roz pudrat.
Puterea unei fete stă în încrederea că poate fi orice își dorește și poate construi o lume mai bună, este adevărat și fiecare dintre poveștile schițate în carte îi oferă exemplu.

Good Night Stories for Rebel Girls beneficiaza de o reducere de pret de 44% - VEZI IN LIBRARIA ONLINE!


Oferta realizata in parteneriat cu Books Express!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu