sâmbătă, 21 aprilie 2018

Ce carti mi-am luat de la Bookfest Timisoara

Omul cuanic si Terapiile asiatice


Am ajuns pe la bookfest vineri. Ca intotdeauna la un targ de carti, atmosfera e excelenta, lumea relaxata, politicoasa, cu ochii in rafturi. Habar nu am daca am trecut pe langa vreo cunostinta sau nu, pentru ca nu imi puteam lua privirile de la cartile noi, placut mirositoare a hartie si tipografie!
Si ce m-a impresionat, multimea de copii prezenta! Copiii erau exaltati, exclamau fericiti cand isi gaseau cartile favorite, ciripeau cu vocile lor de vrabiute, erau extrem de atrasi de rafturile colorate cu personaje simpatice de poveste.

Editurile aveau diverse oferte, reduceri de pret, carti cu preturi unice de 5 lei, 10 lei.
E mult mai placut la un targ de carte față de un targ de haine, unde e imbulzeala de nu iti vine sa mai cauti nimic.

In orice caz, am luat doua volume, doar doua, na, asta e. Mi-au facut cu ochiul mai multe, dar m-am limitat la acestea:

Omul cuantic de Lawrence M. Krauss si Terapii asiatice. Metode de vindecare tradiţionaleOmul cuantic de Lawrence M. Krauss


Am rasfoit-o putin, interesanta si iti starneste curiozitatea.

Iata un foarte scurt pasaj, amuzant:


"Interpretarea lu Dirac imi aminteste de o veche gluma pe care am auzit-o odata despre doi matematiceni asezati intr-un bistro din Paris, care privesc spre casa din fata lor. La inceputul mesei, ei vad doi oameni intrand in casa. La desert, observa trei oameni parasind casa. Unul dintre matematicieni se intoarce spre celalalt si zice: << Daca mai intra un om, casa va fi goala!>>".Urmarind biografia stiintifica a lui Feynman, Omul cuantic spune povestea fizicii din a doua jumatate a secolului XX, de la crearea electrodinamicii cuantice pana la intrarea in scena a cuarcilor. In cartea lui Lawrence Krauss, aventurile cercetarilor lui Feynman se impletesc cu aventurile vietii sale nonconformiste, dominata de refuzul transant de a urma cararile batatorite.

Am luat volumul de la standul Editurii Humanitas - online o gasiti AICI!


A doua carte cu care am plecat de la Bookfest este:

Terapii asiatice. Metode de vindecare tradiţionale


Poate numele suna exotic, dar carticica este foarte utila si prietenoasa, cu imagini care iti ilustreaza metodele folosite, ca sa iti fie usor sa le pui si tu in practica.

Am sa va scriu putin din prefata acestei carti:

"Inca de acum patru mii de ani, chinezii au descoperit ca toate partile corpului omenesc sunt strabatute de un flux de energie. Perturbarea fluxului energetic de-a lungul sistemului de meridiane are ca urmare probleme de sanatate. Este important ca, in functie de simptomele pe care le prezinta bolnavul, sa fie normalizat fluxul de energiei. Astfel, pentru refacerea echilibrului energetic, se vor adopta din timp practici profilactice precum folosirea plantelor medicinale, gimnastica, alimentatia, acupunctura, gandirea pozitiva"


In carte veti gasi exemple importante de asemenea practici si metode de a le pune in practica.
Veti gasi metode si imagini pentru a folosi acupresura - cea mai cunoscuta metoda chineza de tratament in tarile apusene - si desi par metode vechi, de pe cand oamenii, am crede, nu aveau cum sa stie atat de multe, avand in vedere ca aceste metode se folosesc si azi, inseamna ca sunt, intradevar, folositoare si au efectul asteptat.
In acupresura se apasa cu degetele diverse puncte energetice - in carte veti descoperi, foarte simplu redat, cum sa faceti, in ce puncte, in ce situatii.

Totul e redat intr-un mod extrem de usor de urmarit si aplicat, incat ma si mir ca nu am auzit pana acuma de cartea aceasta, si am vazut-o din greseala, cred ca ea m-a ales pe mine 😊

Am luat volumul de la standul Editurii Niculescu - on line poate fi cumparata, la un pret banal, de AICI!

Promotia aceasta este adusa ca afiliat LIBHUMANITAS si NICULESCU!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu