Treceți la conținutul principal

De ce-si pierd barbatii capul atunci cand se uita la o femeie frumoasa? De ce esti mai sexy cand rosesti? De ce crezi ca partenerul tau e o persoana extraordinara, in timp ce pentru altii e un om banal?

Comanzi 3, platesti doar doua! 2+1 GRATUIT de la editura Trei!


Luna aceasta este activa campania 2+1 GRATUIT de la editura Trei - promotie oferita de LIBRIS!

Din aceasta oferta frumoasa am ales 3 titluri deosebite:

Domnii prefera intr-adevar blondele? - Jena Pincott


Domnii prefera intr-adevar blondele? Stiinta din spatele iubirii, sexului si atractiei

De ce-si pierd barbatii capul atunci cand se uita la o femeie frumoasa? De ce esti mai sexy cand rosesti? De ce crezi ca partenerul tau e o persoana extraordinara, in timp ce pentru altii e un om banal?


La toate aceste intrebari stiinta, care nu se ocupa doar de statistici si procente, ofera raspunsuri surprinzatoare. Aflam, de exemplu, ca frumusetea ii influenteaza subliminal pe barbati, ca obrajii imbujorati sugereaza tinerete, sanatate si interes fata de persoana din fata ta, ca dragostea profunda estompeaza judecata sociala si emotiile negative, si ca femeile tind mai degraba sa-si insele partenerii al caror miros nu le place.

Tradusa in peste 17 limbi, aceasta carte nu este doar o lectura incitanta, o explorare in profunzime a psihosexualitatii noastre, ci si o trusa de sfaturi utile pentru cei ce doresc sa descopere succesul unei relatii reusite, fie ea pasagera sau de lunga durata.

Jena Pincott este o autoare de succes, absolventa de biologie si jurnalistica si o prezenta constanta in mediul on-line pe blog-urile revistelor Psychology Today si Huffington Post.

Din cuprins:

Partea I. Corpuri
Capitolul 1. Mai intai fata
Capitolul 2. Asculta‑ti nasul
Capitolul 3. O alegere sanatoasa (si sonora)
Capitolul 4. Partile indraznete

Partea a II‑a. Comportament
Capitolul 5. Hormonii lui si ai ei
Capitolul 6. Semne si semnale
Capitolul 7. Sex si seductie

Partea a III‑a. Mintea
Capitolul 8. Atitudinea fata de intalniri
Capitolul 9. Efectele iubirii asupra creierului

VEZI OFERTA AICI!




12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru - Jordan B. Peterson


A durat mult pana am gasit titlul: 12 Reguli de viata: un antidot la haosul din jurul nostru. Acesta sugereaza clar faptul ca oamenii au nevoie de principii ordonatoare, pentru a evita instaurarea haosului.
Avem nevoie de reguli, standarde, valori — si luati singuri, dar si luati impreuna. Suntem niste animale de povara, obisnuite sa traga la jug. Avem nevoie de o incarcatura care sa ne justifice existenta mizerabila. Avem nevoie de rutina si de traditie. Aceasta inseamna ordine. Daca am trai cum se cuvine, am fi capabili sa toleram povara constiintei de sine.
Daca am trai cum se cuvine, am reusi sa ne asumam propria fragilitate si mortalitate, fara sa ne simtim ca niste victime nevinovate, fara sa cadem in starea de invidie sau sa ajungem, mai apoi, la dorinta de razbunare si distrugere.
Daca am trai cum se cuvine, nu ar mai fi nevoie sa apelam la securitatea oferita de totalitarisme, pentru a ne proteja de recunoasterea propriei finitudini si ignorante.
Poate ca am reusi sa evitam cararile ce duc spre Iad — iar secolul XX ne-a aratat cam cat de real poate fi Iadul - Jordan B. Peterson

Jordan B. Peterson este unul dintre cei mai sclipitori ganditori ai momentului.
Psihologul canadian a devenit in ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi vazut in peste 200 de prelegeri si interviuri, care aduna mai bine de 30 de milioane de vizualizari; iar pe Twitter si Facebook este urmarit de 300 000 de oameni.
Plin de umor si asociind in mod surprinzator adevaruri ale traditiei occidentale cu ultimele descoperiri din neurostiinte, Peterson ne povesteste despre homari si asertivitate, despre skateboarding si adevaratii barbati, despre Iadul ranchiunii si arogantei, dar si despre lumina pe care o poate aduce in viata noastra mangaierea unei pisici sau un moment de sinceritate fata de sine – dar si fata de apropiatii nostri.
Plecand de la revelatiile marilor religii ale lumii, dar si de la capodoperele literare si filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne indeamna sa revenim la clasicele virtuti (disciplina, curaj, onestitate, prietenie etc.) si sa ne asumam raspunderea pentru existenta noastra tragica, in care exista totusi un sens ce astepta sa fie cautat. Intr-o lume in care structura familiei este in colaps, educatia este adesea impregnata de ideologie, iar societatea politica a ajuns sa fie periculos de polarizata, cele 12 Reguli de viata ofera un antidot: redescoperirea vechilor adevaruri si valori, care ne pot ajuta, in plina epoca relativista, sa ducem o viata mai buna, mai luminoasa, mai chibzuita.

JORDAN B. PETERSON, profesor canadian de psihologie, preda la Universitatea din Toronto, sustinand totodata conferinte publice cu o audienta remarcabila. Este apreciat nu doar pentru criticile sale cultural-politice – cum ar fi obiectiile la adresa „corectitudinii politice” -, dar si pentru deschiderea sa catre religie, filosofie, literatura si studii politice. In calitate de psiholog clinician, Peterson lucreaza cu clienti afectati de depresie, anxietate sau schizofrenie, fiind si consilier al unor manageri de top din firme din domeniul juridic. A fost consultant la Secretariatul General al ONU si a mai predat la Harvard. A scris mai bine de o suta de articole stiintifice pe teme diverse (de la terapia dependentelor la psihologia personalitatii) si este autorul unui revolutionar tom dedicat psihologiei religiei, Maps of Meaning: The Architecture of Belief (1999).

VEZI OFERTA AICI!



Fara al doilea nume - Lee Child



Fara al doilea nume. Povestiri cu Jack Reacher

Fara al doilea nume, bestseller New York Times, reuneste toata proza scurta a lui Lee Child si ofera cititorilor nenumarate detalii despre viata si peripetiile lui Jack Reacher.
Volumul incepe cu Prea mult timp, o povestire in care Reacher, aflat intr un orasel din Maine, e martor la furtul unei posete si, dandu si seama ca nu e vorba de o simpla talharie, hotaraste sa faca investigatii.  Actiunea din Caldura mare are loc in 1977, cand Jack e adolescent si isi petrece vara la New York, unde o pana de curent scoate la iveala partea intunecata a orasului.
Razboaie mici ii poarta pe cititori in 1989, cand Reacher, politist militar, e insarcinat cu elucidarea asasinarii brutale a unei femei intr-o padure din Georgia, iar Al doilea fiu dezvaluie momentul in care „creierul reptilian" al lui Reacher devine la fel de important precum forta muschilor sai.

Colectia e completata de alte opt povestiri, care intregesc portretul unuia dintre cei mai indragiti eroi de thrillere din intreaga lume.

Acest volum demonstreaza ceea ce fanii lui Lee Child stiu deja, anume ca este un povestitor innascut si un fin observator. - Publishers Weekly

Jack Reacher este noul James Bond al zilelor noastre. Pur si simplu nu ne mai saturam de aventurile lui. Citesc fiecare roman din serie imediat ce e publicat. - Ken Follett, autor de bestselleruri New York Times

Lee Child este unul dintre cei mai apreciati autori de thrillere ai zilelor noastre.
Cartile sale se afla constant pe listele de bestselleruri din intreaga lume, fiind publicate in peste o suta de tari, si au obtinut numeroase premii, dintre care amintim: Anthony Award si Barry Award pentru romanul sau de debut, Capcana Margrave, Specsavers’ National Book Award pentru Urmarit si RBA Prize for Crime Writing pentru Personal.  Dupa doua dintre romanele sale au fost realizate filme de exceptie: Jack Reacher, bazat pe romanul One Shot, si Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata, ambele avandu-l pe Tom Cruise in rolul principal. La Editura Trei, au aparut deja 10 romane din seria Jack Reacher: Merita sa mori, Scoala de noapte, 61 de ore, Convinge-ma!, Ghinioane si incurcaturi, Personal, Urmarit, Sa nu te intorci niciodata!, Filiera de la miezul noptii si Capcana Margrave.

Cuprins: Prea mult timp • Al doilea fiu • Caldura mare • Agent secret • Razboaie mici • Noua identitate a lui James Penney • Toti vorbesc, pana la urma • Nu e un exercitiu • Poate ca au o traditie • Un tip intra intr-un bar • Nicio camera libera la motel • Tablou cu un restaurant singuratic

Fragment din povestirea scurta "Al doilea fiu", povestire din cartea "Fara al doilea nume" de Lee Child:

"Reacher iesi in strada si se uita la peticul de ocean din departare. Marea Chinei de Est, nu Pacificul. Oceanul se intindea in cealalta directie. Okinawa era una dintre insulele arhipelagului Ryukyu, iar aceasta insula separa cele doua corpuri de apa.
Intre Reacher si apa erau cam patruzeci de case pe partea stanga a strazii si tot patruzeci pe dreapta. Se gandi ca in locuintele mai apropiate de el si mai departate de mare erau cazate familiile infanteristilor marini, iar casele mai departate de el si mai apropiate de mare erau locuite de familii de localnici japonezi, care stateau acolo permanent. Stia cum mergea treaba in imobiliare. Doar la cativa pasi de plaja. Oamenii se dadeau in vant dupa astfel de locuri si, in general, militarii ii lasau pe localnici sa ia casele cele mai ravnite. Departamentul Apararii era mereu preocupat sa nu apara frictiuni. Mai ales in Okinawa. Aerogara era chiar in centrul orasului Ginowan, care nu era mic deloc. De fiecare data cand un avion decola, scolile trebuiau sa faca o pauza de un minut, doua, din pricina zgomotului.
Se intoarse cu spatele la Marea Chinei de Est si incepu sa mearga spre interiorul insulei, trecand pe langa casute identice, traversa o intersectie in cruce si ajunse intr-o matrice perfect rectangulara de alte case identice. Fusesera construite repede si ieftin, dar aratau bine. Erau intretinute meticulos. Pe cateva verande vazu femei localnice  minione, ca niste papusi. Le saluta politicos, dand din cap, dar toate intorceau privirea in partea opusa. Nu vazu niciun copil japonez. Poate ca erau deja la scoala. Poate ca pentru ei semestrul deja incepuse. Se intoarse din drum si, dupa o suta de metri, il gasi pe Joe, care iesise in strada si-l cauta.
- Ti-au spus de test? zise Joe.
- Nu-i mare scofala, spuse Reacher.
- Trebuie sa-l trecem.
- Evident c-o sa-l trecem.
- Nu, adica chiar trebuie sa trecem testul asta. Trebuie sa-i facem zob. Sa dam tot ce-avem mai bun.
- De ce?
- Pentru ca incearca sa ne umileasca, Reacher.
- Pe noi? Nici macar nu ne cunosc.
- Pe cei ca noi. Suntem cu miile. si trebuie sa-i umilim noi pe ei. Sa-i facem sa se rusineze ca a putut sa le treaca prin cap ideea asta. Trebuie sa fim mult mai buni decat ei la testul lor stupid."

VEZI OFERTA AICI!


Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!


Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.




libris.ro%20

Comentarii

Cele mai citite

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din