Harta României în cărți citite, de la Libris.ro: Bucureștenii, cei mai avizi cititori. Brașovenii au media comenzii dublă...
Ce si cat citesc oamenii din localitatea ta
Iata un comunicat de presa transmis de Libris, foarte interesant:
"Comunicat de presă
București, 27 ianuarie 2020
Libris.ro a vândut în 2019 peste 2.000.000 volume, în creștere cu 35% față de anul precedent.
Bucureștiul conduce în topul vânzărilor cu peste 475.000 de produse comandate în 2019, cele mai căutate volume în Capitală fiind Povestea mea – Michelle Obama, Privind înăuntru – Petronela Rotar și Până la sfârșit – Irina Binder.
Bucureștiul conduce și în ceea ce privește numărul comenzilor plasate de același client pe întreg parcursul anului – 125, însă cea mai mare medie a comenzii se remarcă la Brașov – 181 de lei, dublu față de media națională (90 lei). În București, media comenzii a fost de 93,29 lei.
În topul celor mai active județe în ceea ce privește achizițiile de carte de pe Libris.ro Bucureștiul este urmat de Brașov (266.755 cărți), Cluj (126.260 cărți vândute), Timiș (102.171), Iași (100.095 cărți) și Sibiu (58.828 cărți). La polul opus se află județele, Botoșani (26.679 cărți), Olt (21.723 cărți), Călărași (16.687 cărți) și Teleorman (19.459 cărți)."
Fiind din Timisoara, ma bucur ca am contribuit si eu la cresterea numarului de comenzi pe judetul Timis, iata, de exemplu, am facut o precomanda in decembrie - Kevin Dutton - Arta manipularii - si am profitat de ocazie ca sa comand si unul dintre volumele "ABC-ul psihopatului de succes" (nu-l aveam) - un autor si niste scrieri care mie imi plac tare mult!
Daca vrei sa vezi care e oferta la volumele lui Kevin Dutton - inclusiv Intelepciunea Psihopatilor - cu care am inceput obsesia pentru acest autor/cercetator, faceti click AICI!
In continuare, comunicatul de presa LIBRIS:
"Bucureștenii comandă, în medie, de cinci ori mai multe cărți per locuitor decât județele aflate la coada clasamentului, extremele fiind 125 de comenzi ale unui singur client într-un an, față de 13, recordul de comenzi înregistrat de un singur client în Teleorman.
Județul de unde se înregistrează cele mai multe comenzi pe dispozitive mobile rămâne Timiș (81.86%), urmat de Iași (75,46%) și Brașov (73,66%) in timp ce in judetele Covasna(57,9%) si Harghita(54,8%) au cel mai mic procent de utilizatori de mobile.
Ce au citit românii în 2019
Pentru al doilea an consecutiv, Irina Binder este cea mai citită autoare a anului. Alți trei autori români se află în top 10: Dumitru Constantin Dulcan, Petronela Rotar și Ioana Chicet-Macoveiciuc.
Cele mai vândute volume în 2019 au fost Până la sfârșit –Irina Binder, bestseller în 21 dintre județele țării, Pacienta Tăcută –Alex Michaelides, Puterea extraordinară a subconștientului tău –Joseph Murphy, Povestea mea –Michelle Obama și Femei care iubesc prea mult - Robin Norwood.
Cea mai spectaculoasă creștere a înregistrat-o vânzarea de carte în limba engleză (+115%), alături de cartea pentru copii (+51%). În topul preferințelor românilor rămân titlurile de beletristică și volumele din categoria Dezvoltare Personală, unde cea mai vândută carte a fost Femei care iubesc prea mult – Robin Norwood.
Ne bucurăm să observăm că a crescut numărul clienților tineri, cu vârste între 18 și 24 de ani, care citesc din ce în ce mai mult și mai diversificat. Au fost extrem de apreciate titlurile exclusive, dar mai ales volumele vândute cu autograful autorului, printre care se numără Evgheni Vodolazkin, Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Chris Simion și mulți alții. Ținem cont de această tendință și în 2020, când ne dorim să continuăm acest demers. De asemenea, pentru acest an ne-am propus să diversificăm și oferta de carte de limbă engleză, unde dorim să ajungem la peste 500.000 de titluri, a declarat Laura Țeposu, director de dezvoltare Libris.ro."
Daca doriti sa va numarati printre fericitii cititori ai acestei librarii atat de bine aprovizionate, dati o tura printre rafturile LIBRIS!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii
Trimiteți un comentariu