Treceți la conținutul principal

Am un voucher la CARTURESTI - ce carti sa cumpar?

Ciudateniile CREIERULUI - O masa gelatinoasă de 1,3 kilograme pe care o poți ţine în palme

Am un voucher de 100 lei la Carturesti - si m-am pus pe scotocit in rafturile de la Carturesti.
M-am gandit sa caut carti de stiinta, de descoltare personala, despre minte, psihologie, cuantica, mintesi creier - carti pe care le citesti, iti faci notite, le recitesti, subliniezi pasaje, carti care iti fac dezvaluiri uluitoare, carti scrise de oameni de stiinta.

Iata, mai jos, cateva din cele selectate, 12 titluri si descrierile lor - greu m-am oprit doar la atatea, si cred ca voi depasi suta de lei din voucher! 😃

Inconjurat de idioti - THOMAS ERIKSON
Data publicării: 2019
Descriere
Bestseller internațional. Peste 1 milion de exemplare vândute

„Un ghid util de comunicare cu cei cu care nu putem comunica... scris clar, dinamic și ușor de înțeles.“ Publisher’s Weekly

Cu toții am dat peste idioți cel puțin o dată în viață – oameni enervanți pe care nu îi putem înțelege indiferent ce am face sau ce am zice. Dar adesea acești așa-ziși „idioți“ sunt doar oameni care gândesc și comunică altfel decât noi.

Înconjurat de idioți curăță câmpul minat al comunicării interpersonale, folosind patru profiluri comportamentale:
ROȘU Curajoși și impulsivi, Roșii sunt lideri înnăscuți, cu țeluri ambițioase
GALBEN Adevărați fluturași sociali, Galbenii sunt creativi și optimiști
VERDE Cei mai altruiști dintre toți, Verzii sunt relaxați, prietenoși și loiali
ALBASTRU Având o minte alertă, Albaștrii sunt analitici și orientați spre detalii

Incluzând ponturi despre cum să interacționezi cu fiecare culoare – de la cum să oferi feedback, la cum să scrii un e-mail – acest sistem simplu va schimba modul în care comunici cu cei din preajma ta.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Creierul - Povestea noastra - DAVID EAGLEMAN
Data publicării: 2018
Descriere
Închis în tăcerea și întunericul propriului craniu, creierul ne țese povestea realității și a identității care ne definesc. Renumitul specialist în neuroștiințe David Eagleman ne poartă într-o inedită călătorie în care vom descoperi alcătuirea misterioasă a existenței umane. Ce este realitatea? Cine ești „tu“? Cum iei decizii? De ce are nevoie creierul tău de alți oameni? În ce fel poate schimba tehnologia omul așa cum îl cunoaștem? Pe parcursul cercetării sale, Eagleman ne călăuzește prin lumea sporturilor extreme, a criminalității, a expresiilor faciale, a neurochirurgiei, a intuiției, a roboticii și a căutării nemuririi. Vom putea afla astfel povestea felului în care viața ne modelează creierul și a felului în care creierul ne modelează viața.

„Cuprinzătoarea sinteză realizată de David Eagleman asupra stadiului actual al cunoaşterii în privinţa creierului este concisă, accesibilă şi adesea foarte surprinzătoare. Descoperi în capul tău o ciudată lume nouă.“ (BRIAN ENO)

„La fiecare pagină din Creierul se produce o revelaţie atât de fantastică, încât ţi se taie respiraţia. Ar fi imposibil de absorbit dacă nu am avea cu toţii acel element de-a dreptul extraordinar: creierul. Eagleman se apropie mai mult decât oricine de dezlegarea misterului căutării sinelui înăuntrul materiei cenuşii electrice aflate între urechile noastre.“ (STEPHEN FRY)

„David Eagleman ne ajută să înţelegem cea mai complexă colecţie de celule din cosmos: propriul creier. Dacă neuroştiinţa ar avea un superstar, el ar fi acela.“ (RUBY WAX)
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Aikido psihologic - Manual elementar de lupta psihologica - MIHAIL LITVAK
Data publicării: 2019
Descriere
Voi, toţi cei care sunteţi fericiţi, nu cumpăraţi această carte! Oricum sunteţi nişte luptători aikido foarte buni. N‑ar trebui să o facă nici cei care posedă „cealaltă fericire” – neruşinarea. Cartea e scrisă pentru oamenii care suferă de nevroze şi de afecţiuni psihosomatice (hipertensiune, ulcer gastric, infarct miocardic, gastrită, colită, dermatită, astm bronşic etc.) din cauza faptului că nu ştiu să comunice.

Lucrarea conţine recomandări pentru îmblânzirea şefilor peste măsură de autoritari, pentru stabilirea contactelor cu propriii copii sau cu soacra, pentru obţinerea victoriei într‑o dispută de afaceri fără a irosi energia sufletească. De aceea cred că ea le va fi utilă persoanelor delicate şi inteligente, care suferă din cauza bădărăniei celor din jur, dar încă nu s‑au îmbolnăvit din această cauză.

Mihail Litvak (n. 1938) a absolvit Facultatea de Medicină din Rostov în 1961. Din 1980 este profesor de psihiatrie al Facultăţii de Înalte Studii Medicale. Datorită ideilor şi modalităţilor originale de punere în practică a celor mai moderne cunoştinţe de psihologie şi psihiatrie, este foarte iubit de public. A scris peste 30 de cărţi care au înregistrat până astăzi între 20 şi 40 de reeditări şi s-au vândut în peste 6 000 000 de exemplare.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Ce ne spune creierul - Dezvaluiri extraordinare despre misterele creierului uman - V.S. RAMACHANDRAN
Data publicării: 2019
Descriere
Cum a evoluat gândirea abstractă? Ce este arta? De ce râdem? Ce anume ne determină identitatea sexuală? Ce este conștiinţa? Cum a evoluat limbajul?

În ultimele două sute de ani s‑au înregistrat progrese extraordinare în multe domenii ale știinţei.

Dar în ce priveşte creierul, acesta este încă o enigmă. Celebrul neurolog V.S. Ramachandran, cunoscut pentru stilul extraordinar de intuitiv în care dezleagă enigme ale creierului uman şi pentru conferinţele sale TED, ne conduce într-o fascinantă călătorie, pornind de la cazuri bizare – precum ale unor pacienţi care se cred morţi, pacienţi care suferă de sindromul membrului-fantomă sau care nu îi mai pot recunoaşte pe cei apropiaţi – şi folosindu-se de acestea pentru a înţelege funcţiile unui creier normal.

Explicând, într-un mod extrem de simplu chiar şi pentru cititorul neavizat, cum este posibil ca o masa gelatinoasă de 1,3 kilograme pe care o poți ţine în palme să își imagineze îngeri, să contemple sensul infinitului și chiar să își pună întrebări cu privier la locul său în cosmos, autorul ne arată că, atunci când vine vorba de modurile în care funcţionează creierul, realitatea este chiar mai spectaculoasă decât ficţiunea.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Creierul se transforma - ​Experientele neuroplasticitatii​ - NORMAN DOIDGE
Data publicării: 2019
Descriere
„Creierul are o structură fixă” este o prejudecată seculară. Ne-o demonstrează uluitoarea știință a neuroplasticității, care schimbă complet felul în care privim creierul, natura umană și potențialul oamenilor.

„În sfârșit, puterea gândirii pozitive capătă credibilitate științifică. Cazurile prezentate în carte vor schimba cultura umană, modul de a învăța al oamenilor și istoria.”
New York Times

„O carte strălucită… Concluziile sunt monumentale.”
London Times
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Incognito. Vietile secrete ale creierului - DAVID EAGLEMAN
Data publicării: 2017
Descriere
Dacă mintea conştientă reprezintă doar vârful aisbergului din ceea ce înseamnă activitatea cerebrală, atunci cu ce se ocupă restul creierului uman? Și cine pe cine conduce oare în tandemul om? Specialistul în neuroștiințe David Eagleman plonjează în adâncimile subconștientului omenesc, care are o „viață personală" tainică și foarte intensă.

„Sunt răvășitoare lecțiile ținute de Eagleman! Și în Incognito ne obligă să ne lepădăm de ideile noastre anchilozate.“ (The Guardian)

„Autorul are talentul de a proba improbabilul ți de a pune la treabă idei aparent nebunețti, reuțind cu ajutorul lor să dea contur universului de altfel nedesluțit al conștiinței.“ (The New Yorker)

Media
Gândurile noastre conștiente reprezintă un procent infim din tot ce poate creierul uman să facă. Și-atunci, restul, tot ce-i dincolo de acest vârf de iceberg, ce face toată ziua? David Eagelman, cercetător în neuroștiințe și profesor adjunct la Stanford, spune că suntem ca un calculator care și-a întors webcam-ul spre propria placă de bază, spre propriile circuite, în încercarea de a le înțelege. Iar ce găsim acolo e un întreg cosmos interior de conexiuni, automatisme, decizii luate în fracțiuni de secundă – mult înainte ca mintea conștientă să poată să se prindă ce se întâmplă.
Mai multe detalii găsiți aici.

VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Matricea divina - GREGG BRADEN
Data publicării: 2017

Descriere
Oare miracolele pe care le vedem in lumea cuantica ne arata, de fapt, posibilitatile noastre cele mai marete, mai degraba decat limitarile de natura stiintifica? Oare vindecarea spontana a unei boli, conectarea instantanee cu toata lumea si cu tot ce exista si chiar si calatoria in timp sa reprezinte adevarata noastra mostenire in acest univers?

Exista un loc unde incep toate lucrurile, locul de energie pura care "este”, pur si simplu. In acest incubator cuantic al realitatii, totul este posibil. In 1944, Max Planck, parintele teoriei cuantice, a socat lumea, spunand ca aceasta "matrice” este locul in care isi au inceputul ADN-ul vietii, nasterea stelelor si tot ce se afla intre acestea. Descoperirile recente ne aduc dovezi dramatice ca matricea lui Planck - Matricea Divina - este adevarata. Aceasta veriga ce lipseste din cunoasterea noastra este cea care ofera recipientul ce contine universul, puntea dintre imaginatia si realitatea noastra si oglinda - in lumea noastra - a ceea ce cream in contextul credintelor noastre.

Pentru a dezlantui puterea acestei matrice in vietile noastre, trebuie sa intelegem cum functioneaza ea si sa vorbim limba pe care ea o recunoaste. Timp de peste douazeci de ani, Gregg Braden, fost proiectant de sisteme de calculatoare in industria aerospatiala, a cautat sa inteleaga cum sa faca tocmai acest lucru. De la manastirile indepartate ale Egiptului, cele din Peru si Tibet, si pana la textele uitate, care au fost editate de biserica crestina timpurie, secretul Matricei Divine ne-a fost lasat in limbajul codificat al celor mai de pret traditii ale noastre, iar astazi, el este validat de descoperirile stiintei.

In aceasta carte, care spulbera orice paradigma, Gregg ne impartaseste ceea ce a aflat. Prin douazeci de chei ale creatiei constiente, ni se arata cum sa transpunem miracolele din imaginatia noastra, in ceea ce este real in vietile noastre. Prin explicatii stiintifice usor de inteles si povesti bazate pe fapte reale, Gregg ne arata ca suntem limitati doar de credintele noastre - si ca ceea ce am crezut odata, este pe cale sa se schimbe!
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mindshift - Invata sa inveti altfel - BARBARA OAKLEY
Data publicării: 2019

Descriere
Barbara Oakley este in prezent profesor de inginerie electrica, insa a inceput cu o cariera in armata, urmata de studiul limbilor slave. A fost performanta in toate domeniile in care a activat. In cartea de fata, pledeaza tocmai pentru performanta – o dezvoltare profesionala in mai multe directii.

Pornind de la exemplul personal sau al cunoscutilor ei, Barbara prezinta modul in care poti invata intr-un fel benefic pentru creierul tau, urmand cursuri online care iti ofera un stil de invatare non-formal. Vei descoperi astfel cum sa pui in practica la un potential maxim ceea ce stii.

Poate ca ai crezut ca este de ajuns sa inveti si sa te specializezi intr-un domeniu pentru a dobandi siguranta unui viitor profesional lipsit de griji. Barbara Oakley contesta acest lucru. Ea dovedeste prin cartea de fata ca invatarea este un proces continuu, ca este necesara o extindere profesionala in mai multe directii, iar creierul are nevoie de antrenament zilnic.

Mindshift propune noi metode pentru procesul invatarii, prin educatie non-formala, mai ales bazate pe MOOC-uri – cursuri online specializate pe anumite domenii si acreditate de unele dintre cele mai bune universitati din lume. Barbara Oakley vorbeste, de asemenea, despre momentele in care pare ca nu mai exista nicio solutie pentru problemele profesionale cu care poate te con­frunti. Ea iti ofera noi perspective prin care sa privesti lucrurile si iti arata cum sa transformi crizele in oportunitati.

Asa cum spune chiar autoarea, „oamenii pot invata sa-si remodeleze munca si viata“, insa pentru aceasta este nevoie de receptivitate, vointa, ambitie si rabdare. In aceasta carte vei gasi idei pretioase care te vor ajuta sa-ti indeplinesti visurile.

Barbara Oakley s-a nascut in 1955 in Lodi, California. Dupa ce a terminat liceul, s-a inrolat in armata si a fost trimisa la studii la Universitatea din Washington, unde a obtinut o diploma in studiul limbilor slave si in literatura. Apoi a fost trimisa ca ofiter in Germania, unde a stat patru ani.

Dupa indeplinirea indatoririlor militare, s-a intors in SUA si s-a hotarat sa-si schimbe viata. A vrut sa testeze modul in care creierul ei, obisnuit cu studiul limbilor straine, ar putea sa invete si altceva, asa ca a decis sa studieze ingineria. In 1986, Barbara Oakley a obtinut o diploma in inginerie electrica tot la Universitatea din Washington, iar in 1998 a devenit profesor de inginerie la Universitatea din Oakland, dupa ce si-a luat doctoratul cu o teza despre sistemele electrice. Ulterior s-a implicat in numeroase arii de cercetare adiacente ingineriei si nu numai. De asemenea, a conceput, impreuna cu cercetatorul in neurologie Terry Sejnowski, un curs online intitulat „Invata cum sa inveti“, care poate fi accesat pe site-ul Coursera.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mintea - O calatorie spre centrul fiintei umane - DANIEL J. SIEGEL
Data publicării: 2018

Descriere
O carte ce va sta pe același raft cu Teoria relativității a lui Einstein și cu Originea speciilor a lui Darwin.

Ce este mintea? Din ce e făcut, în realitate, sinele? Prin ce diferă mintea de creier? Deși conținutul minții – emoțiile, gândurile și amintirile – au fost frecvent explicate, esența minții a fost arareori definită (dacă s-a încercat vreodată cu adevărat).

În această carte, celebrul neuropsihiatru Daniel J. Siegel, un apreciat autor de cărți bestseller New York Times, face uz de rigoarea lui caracteristică și de instruirea interdisciplinară pentru a oferi o definiție a minții care pune în lumină cine, ce, cum, când, unde, ba chiar și de ce suntem așa cum suntem și de ce mintea omului este așa cum este, dar mai ales ce anume poate mintea să devină.

Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de auto-organizare a minții, care emerge atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

Deși face accesibile și captivante variate științe (de la neurobiologie la fizica cuantică, antropologie și psihologie), această lucrare oferă o perspectivă inedită, ce răspunde unora dintre cele mai persistente întrebări de natură personală și globală – despre identitate, conexiune interumană și cultivarea stării de bine în viețile noastre.

„Daniel Siegel lărgește perspectiva lumii noastre prin această explorare a minții – care deschide și transformă însăși mintea cititorului. Din călătoria prin adâncurile Minții se naște sentimentul irezistibil că suntem conectați cu ceilalți și cu universul.“ – Daniel Goleman

„Daniel Siegel este autorul pe care, dacă nu l-ai citit până acum, ai ratat nenumărate șanse de a trăi o viață conștientă și împlinită. Mintea este cel mai important text dintre toate scrierile sale, fiindcă tratează complexitatea umanității dintr-o perspectivă unică, științifică și spirituală în același timp. Este o carte epică!“ – Gáspár György – psiholog clinician, psihoterapeut relațional și autor al cărților Copilul invizibil și Revoluția iubirii

„Dan Siegel este, în opinia mea, unul dintre cei mai mari cunoscători ai minții umane. Perspectivele lui au influențat enorm propria mea înțelegere privind mintea și viața. Dacă sunteți interesați de știința vindecării, această carte constituie o lectură obligatorie.“ – Deepak Chopra – autor de cărți, orator și susținător al medicinei alternative

„Dan Siegel este un adevărat pionier în aplicarea celor mai noi descoperiri din știință în sănătate, educație și politici publice. Cu Mintea, el ne duce într-o călătorie științifică și filosofică ce are profunde implicații asupra felului în care gândim, simțim și trăim.“ – Arianna Huffington – personalitate media, femeie de afaceri și fondatoare a site-ului The Huffington Post

„Mintea e o carte cum numai inimitabilul Dr. Siegel putea scrie: o remarcabilă fuziune între știință, povești de viață, învățături despre mindfulness și metafore inedite. Nu e o surpriză că Siegel a făcut ca viața multor mii de oameni, din toată lumea, să fie mai bună. Această carte vă deschide ochii și mai larg.“ – Diane Ackerman – poetă, eseistă și naturalistă

Daniel J. Siegel a studiat medicina la Harvard University și a urmat studii postuniversitare medicale la University of California, Los Angeles, specializându-se în pediatrie și în psihiatria copilului, adolescentului și adultului. Ulterior, s-a ocupat de cercetare în cadrul National Institute of Mental Health, studiind interacțiunile din familii, cu accent pe felul în care tipurile de atașament influențează emoțiile, comportamentul, memoria autobiografică și poveștile pe care oamenii și le spun despre sine.

Este profesor de psihiatrie clinică la Școala de Medicină din cadrul UCLA. De asemenea, este co-director fondator la Mindful Awareness Research Center și cercetător fondator la Center for Culture, Brain and Development, ambele instituții funcționând în interiorul UCLA. E director executiv la Mindsight Institute – centru educațional dedicat promovării unor concepte precum cunoașterea de sine, compasiunea și empatia, manifestate în relațiile din familii, organizații și comunități. În practica terapeutică, lucrează cu copii, adolescenți, adulți, cupluri și familii. Este membru de onoare al American Psychiatric Association și membru în consiliul de administrație al unor instituții care promovează abordarea mindsight, elaborată de el.

Dr. Siegel susține conferințe și ateliere în întreaga lume și a fost invitat să țină prelegeri în fața unor personalități precum Papa Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Dalai Lama, dar și în fața unor grupuri de experți în sănătate mintală, oameni de știință, lideri ai unor corporații, specialiști în educație, politicieni, juriști și clerici.

Daniel J. Siegel a publicat mai multe cărți și numeroase articole de specialitate. De-a lungul anilor, scrierile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mintea ta secreta - HANS STEINER, REBECCA HALL
Data publicării: 2019
Descriere
În viață, mai devreme sau mai târziu, cu toții suntem afectați de neplăceri. Avem doar de pierdut în aceste situații? Cu toate că ne fac să suferim, ne spun autorii, dificultățile scot la lumină puterile noastre neașteptate, poate neexprimate, frumusețea noastră ascunsă. Dar, pentru a fi în contact cu noi înșine, cu ființa noastră în integralitatea sa, trebuie să mergem în profunzime. În această carte, bazată pe cursul ținut la Universitatea Stanford de Hans Steiner, autorii ne prezintă cinci căi – memele, actele ratate, preferințele artistice, scrierile creative și visele prin care putem accesa mintea inconștientă, comorile ei ascunse și pericolele pe care le conține.

Studiul inconștientului ne permite să ne cunoaștem mai bine, ne stimulează și ne amplifică potențialul creativ în toate formele lui, indiferent dacă este vorba despre scris, pictură, fotografie sau alte mijloace artistice, ajutându-ne să ne reîmprospătăm impulsurile creative și să depășim potențialele obstacole (precum blocajele în inactivitate), pentru a trăi o viață mai fericită, mai împlinită. Cartea se adresează tuturor celor interesați de investigarea proceselor și motivelor inconștiente din spatele comportamentului manifest și de înțelegerea propriei persoane mai în profunzime.

Hans Steiner este profesor de psihiatrie și științe ale comportamentului la Facultatea de Medicină a Universității Stanford și profesor invitat al Universității de Medicină din Viena și al Universității din Innsbruck. A publicat numeroase articole, capitole și cărți și a fost premiat pentru performanțele academice.

Rebecca Hall a studiat psihologia și biologia, și a fost asistenta profesorului Steiner la cursul Mintea ta secretă ținut la Universitatea Stanford. În prezent lucrează cu medici și psihologi și este interesată de extinderea potențialului creativ.

Ce carte valoroasă a scris Hans Steiner, un doctor eminent în adevăratul sens al cuvântului: profesor, mentor și medic! În această carte incitantă, Steiner ia cititorul într-o călătorie a explorării de sine, printr-o serie de exerciții de extindere a minții. Aducând împreună neuroștiințele și psihologia abisală, Steiner ajută cititorii să-și descopere aspectele ascunse, amplificându-le reziliența și creativitatea. Alăturați-vă numeroșilor studenți de la Stanford care, de-a lungul anilor, au beneficiat de acest curs remarcabil!
- Irvin Yalom, prof. univ. de psihiatrie la Universitatea Stanford

Hans Steiner este unul dintre marii psihiatri ai epocii noastre și abordarea lui ingenioasă, atunci când prezintă complexitatea funcționării noastre mentale, încântă și informează în egală măsură. Această carte este o contribuție majoră la cea mai importantă arie a gândirii psihodinamice, relevantă pentru toți cei interesați de psihologie.

- Peter Fonagy, prof. univ. de psihanaliză contemporană și științele dezvoltării la University College London
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Momentul cuantic - ALFRED SCHARFF GOLDHABER, ROBERT P. CREASE
Data publicării: 2017
Descriere
De la multiversuri și salturi cuantice la pisica lui Schrödinger și călătoriile în timp, mecanica cuantică a influențat ireversibil imaginația populară. Artiști și scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile și de nuanțele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau mic? Cât de incert este principiul incertitudinii? Este acest baraj de vocabular cuantic pretențios și trăsnit sau reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care gândim?

În Momentul cuantic, filosoful Robert P. Crease și fizicianul Alfred Scharff Goldhaber reiau povestea fascinantă a modului în care cuantica a făcut saltul din fizică în cultura populară, cu explorări sumare ale conceptelor matematice și fizice și descrieri ale disputelor aprinse dintre personaje precum Einstein, Schrödinger și Niels Bohr. Înțelegerea și aprecierea imagisticii cuantice, folosirea ei justificată și abuzivă, fac parte din ceea ce înseamnă să fii un om educat în secolul XXI.
Rezultatul colaborării dintre cei doi autori este o sărbătoare a limbajului la granița dintre fizică și cultură, perfectă pentru oricine este atras de varietatea
infinită a ideilor.
Robert P. Crease este profesor la Departamentul de Filosofie al Universității Stony Brook. El este co‑redactor șef la Pysics Perspectives și scrie o rubrică lunară, „Critical Point“ („Punctul critic“) pentru revista Physics World. Este membru al Institutului de Fizică (IOP) din Londra și al Societății Americane de Fizică (APS), din Statele Unite.
Alfred Scharff Goldhaber, profesor la Institutul Yang de Fizică Teoretică, la Universitatea Stony Brook, și membru al Societății Americane de Fizică, reprezintă a doua dintre cele trei generații de fizicieni pe care le are în familie. Colaborările cu părinții lui au dus la ceea ce s‑ar putea să fie primele publicații mamă și fiu din fizică, pe tema oscilațiilor nucleelor atomice. A colaborat cu tatăl lui la un articol despre proprietățile neutrinilor, publicat cu prilejul centenarului acestuia în Physics Today. Cercetările lui se concentrează pe monopolii magnetici, particulele elementare, nuclee, materia condensată, astrofizică și cosmologie, și a scris numeroase recenzii despre subiecte specifice din fizică.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Psihologia Yoga - GEORG FEUERSTEIN
Data publicării: 2019
Descriere
Psihologia Yoga isi propune sa priveasca prin lentila psihologiei occidentale varietatea de teorii si practici yoghine specifice traditiilor hinduse, budiste si jainiste. Intr-o lume a amestecului de religii si tehnici spirituale, dar si in plin avant al psihoterapiilor inspirate de tehnicile de tip mindfulness, cartea de fata prezinta fundalul teoretic care asigura eficienta diverselor tehnici corporale si meditative folosite atat de yoghinii occidentali, cat si de specialistii in sanatate mintala. Celebrul indolog Georg Feuerstein gaseste punctele comune dintre Yoga indiana, pe de o parte, si psihologia abisala (Jung) sau cea umanista (Maslow), pe de cealalta parte. Astfel, autorul demonstreaza in ce fel gandirea indiana poate oferi sugestii extrem de utile psihologiei si psihoterapiei contemporane pe teme, precum cresterea personala si spirituala, tipurile de constiinta, relatia dintre corp si minte, experientele ”de varf” si eficienta psihosomatica a meditatiei. Psihologia Yoga propune o lectura cu folos atat pentru cei ce studiaza yoga, dar si pentru specialistii din sanatatea mentala ce doresc sa se familiarizeze cu teoriile ce-au inspirat tehnicile de tip mindfulness.

Georg Feuerstein (1947-2012), orientalist germano-canadian, a scris peste treizeci de carti dedicate misticismului, yogai, Tantrei si hinduismului, dar a si tradus din textele fondatoare ale spiritualitatii indiene.

In cartea sa Modern Man in Search of a Soul, Carl Gustav Jung observa cu multa perspicacitate:
”Psihanaliza insasi si curentele de gandire carora le da nastere sunt doar o incercare de incepator in comparatie cu ceea ce reprezinta tehnicile imemoriale orientale”. Putem aprecia valoarea acestui comentariu, cu atat mai mult cu cat stim ca Jung era profund interesat de traditia oculta a Kundalinī-Yoga, o obscura, dar sofisticata ramura a traditiei tantrice hinduse. Este, asadar, datoria noastra sa urmam sfatul intelept al lui Jung de a studia mostenirea Indiei cu mai multa atentie, caci „intelepciunea si misticismul din Orient au foarte multe sa ne spuna”. - Georg Feuerstein
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


carturesti.ro%20

Comentarii

Cele mai citite

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din