Treceți la conținutul principal

Și a fost seară, și a fost dimineață

 TRANSPORT GRATUIT la orice comanda - pana in 30 septembrie

Avem o oferta foarte frumoasa pana in 30 septembrie - in libraria CARTEPEDIA - VEZI OFERTA AICI!

Si am ales cateva volume nou-noute - aparitii 2020 - vedeti mai jos alegerile mele - aventuri, povesti reale, fatnezii:

Și a fost seară, și a fost dimineață, Ken Follett

Anul 997. Anglia este atacată de normanzi și de vikingi. Cei aflați la putere împart dreptatea după voința lor, fără să le pese de oamenii de rând și deseori în conflict cu regele. În aceste vremuri tulburi, se împletesc viețile a trei personaje: un tânăr constructor de ambarcațiuni, a cărui casă este atacată de vikingi, iar el este forțat să ia viața de la capăt... O nobilă normandă care se căsătorește din dragoste și-și urmează soțul peste mare, însă, în această lume angajată într-o luptă brutală pentru putere, constată că un singur pas greșit i-ar putea fi fatal... Un călugăr care visează să-și transforme umila abație într-un centru de învățare admirat în toată Europa. Și fiecare intră într-un conflict periculos cu un episcop isteț și nemilos, care va face orice pentru a-și spori averea și puterea.



DE LA CÂȘTIGĂTORUL PREMIULUI GONCOURT ȘI AUTORUL BESTSELLERULUI CĂSĂTORIE DE PLĂCERE.

Inspirat din fapte reale, acest roman povestește viața lui Ahmed – cea de-a opta fiică a unui cuplu islamic fără moștenitori băieți, crescută ca bărbat, cu drepturile și privilegiile de rigoare.

Într-o piață din Marocul anilor ’50, un povestitor le spune celor adunați în jurul lui o istorie bogată, stranie și fermecătoare, despre amputarea identității unei femei și puterea obiceiurilor și a legii islamice.

Zahra Ahmed/Mohammed Ahmed e crescută ca băiat pentru a putea duce mai departe imperiul familiei. Dar, pe măsură ce se maturizează, dorința de a avea la rândul ei copii marchează începutul evoluției sexuale și al dorinței de explorare, în concordanță cu adevărata ei identitate.

Copilul de nisip este o carte vizionară despre putere, colonialism și identitate de gen în Africa de Nord.


Minciunile cele mai ușor de spus sunt cele adevărate.

Ce poți face dacă un viscol te-a blocat într-un refugiu din creierul munților, fără nicio cale de comunicare, alături de patru străini, dintre care știi că unul a răpit un copil? Pe neașteptate, tânăra Darby se vede pusă în situația de a deveni îngerul păzitor al unei fetițe de șapte ani. Hotărâtă să salveze viața micuței, ea nu poate decât să se bazeze pe propria ingeniozitate, demers ce devine o luptă cruntă pentru supraviețuire într-un spațiu pe care natura l-a decretat fără ieșire.


Pe marginea prăpastiei de Roland Smith este continuarea romanului Peak apărut la Editura ACT și Politon, al cărui protagonist este adolescentul de 14 ani Peak Marcello, arestat pentru cățărare ilegală pe unul dintre zgârie-norii New York-ului. După ce tatăl său reușește să-i obțină cu greu eliberarea condiționată, după plata unei amenzi de 150.000 de dolari, acesta este nevoit să promită că puștiul va dispărea pentru o perioadă din oraș pentru a „închide gura presei”. Pentru a-și respecta promisiunea, tatăl îl ia cu el într-o expediție în Tibet. Acolo Peak va escalada vârful Everest, tatăl său sperând astfel că el va deveni cea mai tânără persoană care cucerește acest vârf. Însă lucrurile nu vor sta chiar așa. Partenerul și amicul de expediție al lui Peak, Sun-jo își va adjudeca acest titlu în defavoarea lui.


Un spectaculos și hipnotizant roman din Egiptul antic. Faraonul Tamose este rănit mortal, iar orașul antic Luxor este înconjurat de hicsosi într-un asediu fără precedent. Toate par pierdute în acest moment crucial pentru Egipt, iar lordul Taita, generalul oștirilor lui Tamose, se pregătește pentru înfrângerea finală. Însă șansele se întorc de partea armatei egiptene, iar Taita, în ciuda victoriei, este arestat, căci o nouă epocă tocmai a început: noul faraon este Utteric, un tânăr slab și crud, care se simte amenințat de prietenia acestuia cu fratele său mai mic, Ramses. Ce este de făcut pentru eliberarea Egiptului de sub tirania lui Utteric? De la templele strălucitoare ale Luxorului până la cetatea magnifică a Spartei, Faraonul este un roman intens și puternic, care își poartă cititorii printr-o perioadă de sânge și glorie. Subiectul este atent documentat, personajele sunt emblematice și extraordinar de credibile, în timp ce acțiunea e alertă și incredibil de electrizantă

Oferta realizata ca afiliat CARTEPEDIA

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit ....

 Carti pe care le recomand - noutati Gara Malma de ALEX SCHULMAN Povestea urmărește trei călătorii aparent fără legătură între ele, toate îndreptându-se spre aceeași destinație: Malma. Printre protagoniști se numără un tată divorțat și fiica lui, un cuplu în pragul despărțirii și o femeie bântuită de o enigmă din trecut. Pe măsură ce peisajul Suediei se perindă prin ferestrele trenului, amintiri și imagini ingropate în memoria unei familii impovărate de secrete inundă prezentul. Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit devin punctul de convergență al acestor destine încrucișate. - VEZI OFERTA! Intoarcerea acasa de SLAVOMIR RAWICZ Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate Poveste impresionantă a evadării și supraviețuirii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea te poartă prin aventurile sale, de la închisoare până în sălbăticie, într-o călătorie plină de suspans și perseverență. Slavomir Rawicz, ofițer de cavalerie polonez, este forțat să treacă pr

6 carti pentru antrenarea "micilor celule cenusii"

Ne nastem inteligenti sau ne dezvoltam inteligenti? Zilele trecute am avut de a face cu testarea psihologica anuala la locul de munca. Nu cred ca era cazul sa ne-o faca tocmai acuma, in perioada stresanta cu pandemia asta care ne sperie pe toti, dar cine sta sa analizeze ce e bine si ce nu, cine sta sa faca o analiza rationala a lucrurilor? Se actioneaza mecanic, si testele sunt o ciudatenie, uneori mai complicate, alteori mai simple, dar de cele mai multe ori enervante - punctulete, semne, labirinturi, intrebari de genul "ce parere ai despre sefii tai?", "ce parere ai despre colegi?", "cum sunt conditiile la locul de munca", "daca ti-a venit vreodata sa omori pe cineva" - si nu sunt anonime, asa ca vezi ce raspunzi! De data asta au fost mai putine teste. Insa dupa ce am venit acasa, gandul la testele psihologice m-a trimis la cautari pe google, si asa am ajuns la cartile de mai jos, pe site-ul librariei online Litera. Subiectul inteligentei, al

Din categoria "Sunt timid dar ma tratez" - carti erotice

Sunt Justin Drake. Și transform nevestele în târfe. Ce inceput agresiv! Acesta face parte din volumul erotic "Pervertirea" de S. L. Jennings. A aparut in 2016.  Un bestseller New York Times plin de senzualitate, care dă frâu liber oricăror scenarii erotice și împinge limitele plăcerii dincolo de orice imaginație. Aflați povestea seducătoare și provocatoare a unui bărbat care le învață pe femei tot ce trebuie să știe ca să-și facă partenerii fericiți în pat… și în același timp să-și împlinească fanteziile cele mai îndrăznețe. - VEZI DETALII! Trebuie sa recunosc faptul ca pana la "50 de umbre ale lui Grey" de E.L. James nu am citit nici o carte de acest gen, nici nu stiam ca exista asa ceva. Cand m-am apucat de Grey nu ma asteptam la ce a urmat! De fapt, chiar dispretuiam, asa, usor, cartile romantice, apoi m-am prins ca te deconecteaza, si daca esti prea obosit, nu poti citi ceva greu. Colectia de carti erotice se imbogateste pe zi ce trece, insa un