Treceți la conținutul principal

TED - Fiul unui terorist

Carti care te pun pe ganduri - cartile vietilor noastre reale

Prima carte pe care o propun din aceasta categorie - TED BOOKS, mi se pare fascinanta! Probabil ca toti ne intrebam cum pot sa fie atat de indoctrinati si atat de inchisi in acel sistem mintal al lor, cel al teroristilor, cu gandirea lor de a distruge atatea vieti in numele a nu stiu ce, iar aceasta carte, TED - Fiul unui terorist de ZAK EBRAHIM - mi se pare fascinanta si trista. Sper ca odata si odata, omenirea sa ajunga la un asemenea nivel de dezvoltare incat distrugerea vietii altora si a animalelor sa nu mai existe.

TED - Fiul unui terorist de ZAK EBRAHIM

Despre carte:
„Există un motiv pentru care ura criminală trebuie învăţată – şi nu doar învăţată, ci implantată cu forţa. Nu e un fenomen care survine în mod firesc. E o minciună. E o minciună repetată iar şi iar, adeseori unor oameni fără niciun fel de resurse şi cărora le este refuzată orice perspectivă alternativă asupra lumii. E o minciună pe care tatăl meu a crezut-o şi pe care a sperat să mi-o insufle.

Mi-am petrecut întreaga viață încercând să înțeleg de ce tata s-a lăsat absorbit de terorism și m-am luptat cu gândul că sângele lui îmi curge prin vene. Îmi spun povestea cu intenția de face ceva instructiv, cu speranța de a contura portretul unui tânăr care a fost crescut sub văpaia fanatismului, dar care pledează împotriva violenței. Nu pot face afirmații mărețe, dar cred că orice existență are un laitmotiv, iar laitmotivul meu este: Cu toții putem alege.”

TED Books:
Fiul unui terorist este o poveste extraordinară, ce n-a mai fost spusă, povestea intimă a unui băiat american crescut de un tată terorist.

În această carte, Zak Ebrahim recompune încercarea sa de a se elibera de moștenirea lăsată de tatăl său, traseul său din Pittsburgh până în Memphis, de la o moschee din New Jersey până într-un parc de distracții din Tampa. Fiul unui terorist este povestea băiatului căruia i s-au inoculat dogme și ură și a bărbatului care a ales o altă cale.

Despre autor:
Zak Ebrahim s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, pe 24 martie 1983, fiul unui inginer industrial egiptean şi al unei învăţătoare americane. Când Ebrahim avea şapte ani, tatăl lui l-a împuşcat şi omorât pe fondatorul Ligii de Apărare a Evreilor, rabinul Meir Kahane. Din spatele gratiilor, tatăl lui Ebrahim, El-Sayyid Nosair, a fost unul dintre cei care au pus la cale atentatul cu bombă asupra World Trade Center din 1993. Ebrahim şi-a petrecut restul copilăriei mutându-se din oraş în oraş, ascunzându-şi identitatea. Şi-a dedicat viaţa denunţării terorismului şi răspândirii mesajului său de pace şi non-violență. În 2013, a participat la selecţia de talente organizată de TED în New York City şi a fost ales să vorbească la Conferinţa principală TED din următorul an. Acel discurs a servit drept inspiraţie pentru această carte.

O parte din câştigurile primite de autor pentru scrierea acestei cărţi au fost donate organizaţiei non-profit Tuesday’s Children, care ajută comunităţile afectate de terorism din întreaga lume.


TED - Intrebarile de maine de DAVID J. ROTHKOPF
Despre carte:
„O schimbare epocală e pe cale să aibă loc, un tsunami transformaţional se profilează la orizont, și cei mai mulți dintre noi şi liderii noştri rămânem impasibili, cu spatele la el. Privim în direcţia greşită. Într-adevăr, mulţi dintre cei aflaţi pe poziţii de putere și susținătorii lor încearcă activ să se agaţe cu toată forța de trecut, astfel încât aproape că le putem auzi zbuciumul în timp ce încearcă să evite acceptarea inevitabilului şi a schimbărilor majore ce vor veni.”

TED Books:
Suntem în pragul unei revoluții. Schimbările viitoare vor pune sub semnul întrebării și vor modifica concepte fundamentale, precum identitatea națională, drepturile omului, banii și piețele. În acest moment pivot, complicat, care sunt marile întrebări pe care trebuie să le punem pentru a merge înainte?

David Rothkopf crede în puterea întrebărilor. Întrebările de mâine reconfigurează perspectiva pe care o avem despre viitor și ne obligă să regândim aspecte esențiale ale vieții noastre: identitatea, economia, tehnologia, formele de guvernare, războiul și pacea.

Despre autor:
David J. Rothkopf este CEO şi editor al FP Group, publică revista Foreign Policy, administrează site-ul foreignpolicy.com, organizează evenimente FP în întreaga lume şi depune muncă de cercetare prin intermediul FP Analytics. De asemenea, este gazda podcastului The Editor’s Roundtable (The E.R.). David e un autor publicat în multiple ţări. A scris numeroase cărţi, printre care National Insecurity: American Leadership in an Age of Fear, Power, Inc., Superclass şi Running the World. Este profesor-invitat de afaceri internaţionale şi publice la Şcoala de Afaceri Internaţionale şi Publice a Universităţii Columbia şi membru academic al Fundaţiei Carnegie pentru Pacea Internaţională.


TED - Cand intalnesti un necunoscut de KIO STARK
https://carturesti.ro/carte/ted-cand-intalnesti-un-necunoscut-1026145996?p=3
Despre carte
„Aceasta este o carte despre a vorbi, dar şi despre a vedea, a asculta şi a fi mereu atent la lumea înconjurătoare. Vreau să vă arăt cât de poetice şi profunde pot fi cele mai efemere legături ale noastre, să vă amplific înțelegerea şi să vă lărgesc percepția asupra oamenilor care pentru voi sunt niște necunoscuți. Vreau să vă dezvălui mecanica invizibilă şi înțelesurile interacţiunilor stradale. Vreau să vă dăruiesc un nou fel de a fi îndrăgostiți de lume.”

TED Books
Kio Stark vă invită să descoperiți plăcerile neașteptate și posibilitățile pe care le poate deschide o conversație cu oameni pe care nu-i cunoașteți. Stark dezvăluie modul în care aceste întâlniri simple și surprinzătoare ne împing spre o deschidere și o incluziune mai mari și, totodată, modul în care aceste conexiuni emoționale efemere, dar puternice, ne pot schimba și pot schimba lumea în care trăim împreună.

Despre autor
Kio Stark a cercetat extensiv dimensiunile emoționale și politice ale interacțiunilor dintre necunoscuți și complexa dinamică a relațiilor interumane în spațiile publice. Este autoarea romanului Follow Me Down și a lucrării de învățare independentă Don’t Go Back to School. Scrie, predă, oferă consultanță și ține conferințe în întreaga lume despre relaționarea cu necunoscuți, despre învățarea autonomă și despre felul în care ne raportăm la tehnologie.

Articol realizat ca afiliat Libraria CARTURESTI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s