Treceți la conținutul principal

4000 de ani de căutări - ar trebui, poate, să cugetăm la istoria lui Dumnezeu, căutând acolo lecţii şi avertismente

Pachet Momente Biblice 2 vol. de Karen Armstrong

Iata un pachet interesant de carti, si va povestesc cate ceva din continutul acestora:

Pachetul conține titlurile:

Istoria lui Dumnezeu

Biblia. O biografie

Pe scurt, ce gasim in cele doua volume:

    Istoria lui Dumnezeu de Karen Armstrong este o carte de religie comparată care urmărește evoluția conceptului de Dumnezeu în istoria omenirii. Cartea este împărțită în patru părți:

Partea I: Dumnezeul tribal: În această parte, Armstrong discută despre concepțiile timpurii despre Dumnezeu în religiile tribale. Ea arată cum aceste religii au văzut lumea ca fiind o rețea de relații depindență între oameni, animale și spirite.

Partea II: Dumnezeul monoteist: În această parte, Armstrong discută despre dezvoltarea monoteismului în iudaism, creștinism și islam. Ea arată cum aceste religii au dezvoltat conceptul de un singur Dumnezeu care este creatorul și guvernatorul universului.

Partea III: Dumnezeul personal: În această parte, Armstrong discută despre creșterea importanței relației personale cu Dumnezeu în religiile abrahamice. Ea arată cum această relație a fost modelată de concepte precum iubirea, compasiunea și mântuirea.

Partea IV: Dumnezeul universal: În această parte, Armstrong discută despre evoluția conceptului de Dumnezeu într-o lume globalizată. Ea arată cum acest concept este în continuă evoluție și că este important să găsim modalități de a ne conecta cu Dumnezeu dincolo de limitele tradițiilor noastre religioase.

Cartea lui Armstrong "Istoria lui Dumnezeu" este o lucrare erudită și provocatoare care oferă o nouă perspectivă asupra istoriei religiei. Ea arată cum conceptul de Dumnezeu a evoluat în timp și cum a fost modelat de evenimentele istorice și culturale. Cartea este, de asemenea, o invitație la reflecție asupra propriilor noastre credințe și a modului în care acestea ne ajută să înțelegem lumea.

        Al doilea volum:

    Biblia. O biografie de Karen Armstrong este o carte care urmărește istoria Bibliei, de la originile ei în tradițiile orale ale poporului evreu și creștin până la influența sa asupra culturii și civilizației umane.

Cartea este împărțită în patru părți:

Partea I: Originile Bibliei: În această parte, Armstrong discută despre contextul istoric și cultural în care au fost create textele biblice. Ea arată cum aceste texte au reflectat experiențele și speranțele poporului evreu și creștin în perioade de război, exil și persecuție.

Partea II: Vechiul Testament: În această parte, Armstrong discută despre diferitele cărți ale Vechiului Testament și despre mesajul lor central. Ea arată cum aceste cărți au dezvoltat ideile de monoteism, moralitate și mântuire.

Partea III: Noul Testament: În această parte, Armstrong discută despre viața și învățăturile lui Isus Hristos, precum și despre dezvoltarea creștinismului în primele secole ale erei noastre. Ea arată cum Noul Testament a oferit o nouă perspectivă asupra relației dintre om și Dumnezeu.

Partea IV: Impactul Bibliei: În această parte, Armstrong discută despre influența Bibliei asupra culturii și civilizației umane. Ea arată cum Biblia a fost folosită pentru a inspira artă, literatură, muzică și filosofie.

    Cartea lui Armstrong, Biblia, este o lectură importantă pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine Biblia și locul ei în istoria umanității. Ea oferă o perspectivă unică asupra Bibliei, analizând-o din punct de vedere istoric, cultural și religios.

CUMPARA Pachet Momente Biblice 2 vol. de Karen Armstrong

Articol realizat ca afiliat NEMIRA!

Mai putem povesti si pe pagina de facebook 100decarti - haideti acolo!

Comentarii

Cele mai citite

Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit ....

 Carti pe care le recomand - noutati Gara Malma de ALEX SCHULMAN Povestea urmărește trei călătorii aparent fără legătură între ele, toate îndreptându-se spre aceeași destinație: Malma. Printre protagoniști se numără un tată divorțat și fiica lui, un cuplu în pragul despărțirii și o femeie bântuită de o enigmă din trecut. Pe măsură ce peisajul Suediei se perindă prin ferestrele trenului, amintiri și imagini ingropate în memoria unei familii impovărate de secrete inundă prezentul. Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit devin punctul de convergență al acestor destine încrucișate. - VEZI OFERTA! Intoarcerea acasa de SLAVOMIR RAWICZ Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate Poveste impresionantă a evadării și supraviețuirii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea te poartă prin aventurile sale, de la închisoare până în sălbăticie, într-o călătorie plină de suspans și perseverență. Slavomir Rawicz, ofițer de cavalerie polonez, este forțat să treacă pr

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu