Treceți la conținutul principal

Cand viata iti da acel semnal de alarmă la care nu te astepti si care îti spune că viata ti se îndreaptă în directia gresita

 "Zonele albastre" - Dan Buettner

"Zonele albastre. 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni" si "Soluția Zonelor Albastre" de Dan Buettner

Dan Buettner este explorator pentru revista National Geographic, scriitor și fondator al companiei Quest Network, Inc. Cartea lui, Zonele Albastre, a fost foarte bine primită de presă, Buettner fiind invitat să vorbească despre ea la: CNN, la emisiunea lui David Letterman, The Oprah Winfrey Show, Good Morning America, Primetime Live și The Today Show.

        Intai as zice sa va uitati pe Netflix la filmul "Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre" Călătoriți în jurul lumii alături de scriitorul Dan Buettner pentru a descoperi cinci comunități unice, în care oamenii duc o viață extraordinar de lungă și vibrantă.

Este o miniserie de 4 episoade scurte, de vreo 40 de minute, foarte captivant, nici nu iti dai seama cand se termina fiecare episod.


Dupa ce am vazut acest documentar, am inceput sa caut mai multe detalii despre zonele albastre  si am descoperit cele doua carti: "Zonele albastre. 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni" si "Soluția Zonelor Albastre" de Dan Buettner

Ca jurnalist si activist in domeniul sănătătii, Dan Buettner a redefinit ce înseamnă să fii un bursier al National Geographic, investigând locuri extraordinare din toată lumea – numite zone albastre – unde oamenii au o viată lungă si sănătoasă.

Iata cate ceva din volumul "Solutia zonelor albastre"
        In această nouă carte, Soluția zonelor albastre, Dan descrie în detaliu cum putem introduce în viata noastră alimentatia si obiceiurile acestor oameni, care prelungesc viata. bazându-se pe reportajele sale ample si pe cercetarea exhaustivă a echipei de experti, Dan a extras factorii- cheie care i-au ajutat pe locuitorii din zonele albastre să se bucure de o viată lungă si sănătoasă. Intr-un fel, el a analizat în detaliu solutiile pentru o sănătate mai bună si longevitate, astfel încât să putem trăi mult si bine.

        Bineînteles, nu este vorba doar despre cât de mult trăim, ci si despre cât de bine. oamenii din culturile zonelor albastre nu au doar o viată mai lungă, ci si mai bună, plină de sănătate, însemnătate si iubire – murind cât mai bătrâni cu putintă, dar simtindu-se încă tineri.

        In ultimii câtiva ani, Dan a lansat o initiativă publică majoră cu privire la sănătate pentru a transforma oras ele americane pe baza principiilor din această carte, stabilind zone albastre chiar aici, în Statele Unite …

        Cei mai puternici factori determinanti ai sănătătii si ai stării noastre de bine sunt alegerile stilului de viată pe care le facem zilnic:

• urmarea unei diete bazate pe alimente integrale si plante (sărace în grăsimi si î n zahăr în mod natural);

• Practicarea unor tehnici de gestionare a stresului (printre care yoga si meditatia);

• exercitii fizice moderate (precum mersul pe jos);

• Păstrarea sprijinului social si comunitatea (dragostea si intimitatea, sensul si scopul)

Cu alte cuvinte: mănâncă bine, stresează-te mai putin, miscă-te mai mult si iubeste mai mult.

        Eu si colegii mei de la institutul nonprofit de Cercetare pentru Medicina Preventivă si de la Universitatea din California, San Francisco, am realizat studii clinice care au demonstrat numeroasele beneficii ale unor astfel de schimbări inteligente ale stilului de viată.

        Prin intermediul testărilor controlate, randomizate, si al altor studii, am demonstrat puterea acestor demersuri simple, ieftine si care nu necesită o tehnologie avansată, si am publicat descoperirile în principalele lucrări medicale si stiintifice, evaluate de specialisti.

        Spre exemplu, am demonstrat pentru prima oară că simpla schimbare a stilului de viată poate stopa evolutia până si a bolilor cardiace coronariene grave – lucru valabil mai mult după cinci ani decât după unul, cu de 2,5 ori mai putine episoade cardiace. Totodată, am descoperit că aceste schimbări ale stilului de viată pot stopa evolutia diabetului de tip 2 si pot încetini, opri sau chiar da înapoi evolutia cancerului de prostată în fază incipienta

        Adesea aud oamenii spunând: „oh, eu chiar am gene proaste, nu pot să fac prea multe în privinta asta”. Dar nu e adevărat. Schimbarea stilului de viată schimbă si modul în care functionează genele – le activează pe cele care te mentin sănătos si le dezactivează pe cele care contribuie la aparitia bolilor cardiace, a cancerului de prostată, de sân si a diabetului – peste 500 de gene în numai trei luni.

        Cele mai recente cercetări ale noastre au descoperit, de asemenea, că schimbarea alimentatiei si a stilului de viată ar putea chiar începe să încetinească îmbătrânirea la nivel celular prin prelungirea telomerilor, capetele cromozomilor care reglează îmbătrânirea. Pe măsură ce se prelungesc telomerii, ti se prelungeste si viata.

        Aici nu e vorba de totul sau nimic. ai o gamă vastă de alegeri. asa cum arată Dan în detaliu în această carte, ceea ce contează cel mai mult este stilul tău per ansamblu de a mânca si a trăi.

        Dacă te răsfeti î ntr-o zi, mănâncă mai sănătos în următoarea. Dacă nu ai timp să faci miscare într-o zi, fă un pic mai multă în următoarea. Dacă nu ai timp să meditezi 30 de minute, meditează un minut.

        Asa cum a descoperit Dan în zonele albastre, am aflat că, cu cât oamenii si-au schimbat mai mult alimentat ia si stilul de viată, cu atât si-au ameliorat conditia si s-au simtit mai bine, la orice vârstă.

‒ dr. Dean Ornish

„Dacă nu te ocupi de asta, începând din acest moment, nu vei avea o viată prea bună”.

„Pe când părăseam cabinetul în ziua aceea, stiam că va trebui să fac niste schimbări mari”, a spus el

        Povestea lui Bob Fagen era una pe care o mai auzisem; si încă de prea multe ori. e vorba despre acel semnal de alarmă la care nu te astepti si care îti spune că viata ti se îndreaptă în directia gresită. Aveam impresia că oamenii de pe tot cuprinsul Americii primeau acelasi mesaj. Ajungeau la aceeasi constientizare care mă lovise si pe mine ca o palma peste fată: este ceva gresit în modul în care este organizată viata în această tară – ceva în legătură cu alimentele pe care le consumăm, ritmul frenetic de viată pe care-l avem, relatiile pe care le stabilim si comunitătile pe care le creăm – ceva care ne împiedică să fim atât de fericiti si de sănătosi pe cât am putea fi.

        Stiam asta fiindcă, mai bine de un deceniu, am călătorit prin toată lumea si am întâlnit oameni care se bucurau efectiv de o viată fericită si sănătoasă, până la 100 de ani – oameni care trăiau în locuri pe care noi le numim „zonele albastre”. am lucrat cu o echipă de cercetători geniali pentru a întelege cum se putea explica longevitatea acestora: gene bune, o alimentatie specială, obiceiuri optime? In timp, datorită unei cercetări stiintifice riguroase, inclusiv muncă pe teren, am identificat o listă esentială cu obiceiurile de viată si cu factorii de mediu pe care îi aveau în comun oamenii care trăiau până la 100 de ani în zonele albastre ale lumii. in timp ce investigam aceste chestiuni, am ajuns acasă si am fost uimit de cât de diferit mâncau si trăiau majoritatea americanilor, în comparatie cu locuitorii zonelor albastre pe care îi vizitasem

        „Acum vreau să vă spun o poveste personală”, a spus el, schimbând macazul si ridicându-si capul cu seriozitate. „acum opt luni, am descoperit că rinichii nu-mi mai functionau decât la o treime din capacitate.” Publicul a tăcut. oamenii au început să se foiască în scaune. Fagen era descendentul unei familii de fermieri germani – bărbati care si-au dus luptele personale cu stoicism si în tăcere. Acum părea un tip diferit de cel pe care-l stia publicul. Fagen si-a spus povestea despre insuficienta renală, despre cum murise tatăl său si despre întelegerea pe care o făcuse cu specialistul. „nu aveam de gând să mor în acelasi fel”, a declarat el.

        A început să meargă mai mult pe jos, să respecte ideea centrală a zonelor albastre, si anume aceea de „a te misca în mod natural”, a zis. De asemenea, a început să mănânce mai sănătos, consumând mai multe salate. „De fiecare dată când mă asezam la masă, mă gândeam la Marybelle si Violet, cele două nepoate ale mele. nu-mi puteam imagina să nu mai fiu lângă ele.” incet, dar sigur, a început să se simtă mai bine.

        „Săptămâna asta m-am dus din nou la medicul specialist pentru ultimele analize si mi-a dat vestea. Colesterolul si tensiunea arterială mi-au revenit la normal.” După câteva momente de pauză, alese special, a făcut anuntul final: „rinichii mei functionează 100%.

Carti vandute de CARTEPEDIA - unde sunt afiliat!

Mai putem povesti si pe pagina de facebook 100decarti - haideti acolo!

Comentarii

Cele mai citite

Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit ....

 Carti pe care le recomand - noutati Gara Malma de ALEX SCHULMAN Povestea urmărește trei călătorii aparent fără legătură între ele, toate îndreptându-se spre aceeași destinație: Malma. Printre protagoniști se numără un tată divorțat și fiica lui, un cuplu în pragul despărțirii și o femeie bântuită de o enigmă din trecut. Pe măsură ce peisajul Suediei se perindă prin ferestrele trenului, amintiri și imagini ingropate în memoria unei familii impovărate de secrete inundă prezentul. Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit devin punctul de convergență al acestor destine încrucișate. - VEZI OFERTA! Intoarcerea acasa de SLAVOMIR RAWICZ Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate Poveste impresionantă a evadării și supraviețuirii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea te poartă prin aventurile sale, de la închisoare până în sălbăticie, într-o călătorie plină de suspans și perseverență. Slavomir Rawicz, ofițer de cavalerie polonez, este forțat să treacă pr

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu