Treceți la conținutul principal

Cand viata iti da acel semnal de alarmă la care nu te astepti si care îti spune că viata ti se îndreaptă în directia gresita

 "Zonele albastre" - Dan Buettner

"Zonele albastre. 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni" si "Soluția Zonelor Albastre" de Dan Buettner

Dan Buettner este explorator pentru revista National Geographic, scriitor și fondator al companiei Quest Network, Inc. Cartea lui, Zonele Albastre, a fost foarte bine primită de presă, Buettner fiind invitat să vorbească despre ea la: CNN, la emisiunea lui David Letterman, The Oprah Winfrey Show, Good Morning America, Primetime Live și The Today Show.

        Intai as zice sa va uitati pe Netflix la filmul "Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre" Călătoriți în jurul lumii alături de scriitorul Dan Buettner pentru a descoperi cinci comunități unice, în care oamenii duc o viață extraordinar de lungă și vibrantă.

Este o miniserie de 4 episoade scurte, de vreo 40 de minute, foarte captivant, nici nu iti dai seama cand se termina fiecare episod.


Dupa ce am vazut acest documentar, am inceput sa caut mai multe detalii despre zonele albastre  si am descoperit cele doua carti: "Zonele albastre. 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni" si "Soluția Zonelor Albastre" de Dan Buettner

Ca jurnalist si activist in domeniul sănătătii, Dan Buettner a redefinit ce înseamnă să fii un bursier al National Geographic, investigând locuri extraordinare din toată lumea – numite zone albastre – unde oamenii au o viată lungă si sănătoasă.

Iata cate ceva din volumul "Solutia zonelor albastre"
        In această nouă carte, Soluția zonelor albastre, Dan descrie în detaliu cum putem introduce în viata noastră alimentatia si obiceiurile acestor oameni, care prelungesc viata. bazându-se pe reportajele sale ample si pe cercetarea exhaustivă a echipei de experti, Dan a extras factorii- cheie care i-au ajutat pe locuitorii din zonele albastre să se bucure de o viată lungă si sănătoasă. Intr-un fel, el a analizat în detaliu solutiile pentru o sănătate mai bună si longevitate, astfel încât să putem trăi mult si bine.

        Bineînteles, nu este vorba doar despre cât de mult trăim, ci si despre cât de bine. oamenii din culturile zonelor albastre nu au doar o viată mai lungă, ci si mai bună, plină de sănătate, însemnătate si iubire – murind cât mai bătrâni cu putintă, dar simtindu-se încă tineri.

        In ultimii câtiva ani, Dan a lansat o initiativă publică majoră cu privire la sănătate pentru a transforma oras ele americane pe baza principiilor din această carte, stabilind zone albastre chiar aici, în Statele Unite …

        Cei mai puternici factori determinanti ai sănătătii si ai stării noastre de bine sunt alegerile stilului de viată pe care le facem zilnic:

• urmarea unei diete bazate pe alimente integrale si plante (sărace în grăsimi si î n zahăr în mod natural);

• Practicarea unor tehnici de gestionare a stresului (printre care yoga si meditatia);

• exercitii fizice moderate (precum mersul pe jos);

• Păstrarea sprijinului social si comunitatea (dragostea si intimitatea, sensul si scopul)

Cu alte cuvinte: mănâncă bine, stresează-te mai putin, miscă-te mai mult si iubeste mai mult.

        Eu si colegii mei de la institutul nonprofit de Cercetare pentru Medicina Preventivă si de la Universitatea din California, San Francisco, am realizat studii clinice care au demonstrat numeroasele beneficii ale unor astfel de schimbări inteligente ale stilului de viată.

        Prin intermediul testărilor controlate, randomizate, si al altor studii, am demonstrat puterea acestor demersuri simple, ieftine si care nu necesită o tehnologie avansată, si am publicat descoperirile în principalele lucrări medicale si stiintifice, evaluate de specialisti.

        Spre exemplu, am demonstrat pentru prima oară că simpla schimbare a stilului de viată poate stopa evolutia până si a bolilor cardiace coronariene grave – lucru valabil mai mult după cinci ani decât după unul, cu de 2,5 ori mai putine episoade cardiace. Totodată, am descoperit că aceste schimbări ale stilului de viată pot stopa evolutia diabetului de tip 2 si pot încetini, opri sau chiar da înapoi evolutia cancerului de prostată în fază incipienta

        Adesea aud oamenii spunând: „oh, eu chiar am gene proaste, nu pot să fac prea multe în privinta asta”. Dar nu e adevărat. Schimbarea stilului de viată schimbă si modul în care functionează genele – le activează pe cele care te mentin sănătos si le dezactivează pe cele care contribuie la aparitia bolilor cardiace, a cancerului de prostată, de sân si a diabetului – peste 500 de gene în numai trei luni.

        Cele mai recente cercetări ale noastre au descoperit, de asemenea, că schimbarea alimentatiei si a stilului de viată ar putea chiar începe să încetinească îmbătrânirea la nivel celular prin prelungirea telomerilor, capetele cromozomilor care reglează îmbătrânirea. Pe măsură ce se prelungesc telomerii, ti se prelungeste si viata.

        Aici nu e vorba de totul sau nimic. ai o gamă vastă de alegeri. asa cum arată Dan în detaliu în această carte, ceea ce contează cel mai mult este stilul tău per ansamblu de a mânca si a trăi.

        Dacă te răsfeti î ntr-o zi, mănâncă mai sănătos în următoarea. Dacă nu ai timp să faci miscare într-o zi, fă un pic mai multă în următoarea. Dacă nu ai timp să meditezi 30 de minute, meditează un minut.

        Asa cum a descoperit Dan în zonele albastre, am aflat că, cu cât oamenii si-au schimbat mai mult alimentat ia si stilul de viată, cu atât si-au ameliorat conditia si s-au simtit mai bine, la orice vârstă.

‒ dr. Dean Ornish

„Dacă nu te ocupi de asta, începând din acest moment, nu vei avea o viată prea bună”.

„Pe când părăseam cabinetul în ziua aceea, stiam că va trebui să fac niste schimbări mari”, a spus el

        Povestea lui Bob Fagen era una pe care o mai auzisem; si încă de prea multe ori. e vorba despre acel semnal de alarmă la care nu te astepti si care îti spune că viata ti se îndreaptă în directia gresită. Aveam impresia că oamenii de pe tot cuprinsul Americii primeau acelasi mesaj. Ajungeau la aceeasi constientizare care mă lovise si pe mine ca o palma peste fată: este ceva gresit în modul în care este organizată viata în această tară – ceva în legătură cu alimentele pe care le consumăm, ritmul frenetic de viată pe care-l avem, relatiile pe care le stabilim si comunitătile pe care le creăm – ceva care ne împiedică să fim atât de fericiti si de sănătosi pe cât am putea fi.

        Stiam asta fiindcă, mai bine de un deceniu, am călătorit prin toată lumea si am întâlnit oameni care se bucurau efectiv de o viată fericită si sănătoasă, până la 100 de ani – oameni care trăiau în locuri pe care noi le numim „zonele albastre”. am lucrat cu o echipă de cercetători geniali pentru a întelege cum se putea explica longevitatea acestora: gene bune, o alimentatie specială, obiceiuri optime? In timp, datorită unei cercetări stiintifice riguroase, inclusiv muncă pe teren, am identificat o listă esentială cu obiceiurile de viată si cu factorii de mediu pe care îi aveau în comun oamenii care trăiau până la 100 de ani în zonele albastre ale lumii. in timp ce investigam aceste chestiuni, am ajuns acasă si am fost uimit de cât de diferit mâncau si trăiau majoritatea americanilor, în comparatie cu locuitorii zonelor albastre pe care îi vizitasem

        „Acum vreau să vă spun o poveste personală”, a spus el, schimbând macazul si ridicându-si capul cu seriozitate. „acum opt luni, am descoperit că rinichii nu-mi mai functionau decât la o treime din capacitate.” Publicul a tăcut. oamenii au început să se foiască în scaune. Fagen era descendentul unei familii de fermieri germani – bărbati care si-au dus luptele personale cu stoicism si în tăcere. Acum părea un tip diferit de cel pe care-l stia publicul. Fagen si-a spus povestea despre insuficienta renală, despre cum murise tatăl său si despre întelegerea pe care o făcuse cu specialistul. „nu aveam de gând să mor în acelasi fel”, a declarat el.

        A început să meargă mai mult pe jos, să respecte ideea centrală a zonelor albastre, si anume aceea de „a te misca în mod natural”, a zis. De asemenea, a început să mănânce mai sănătos, consumând mai multe salate. „De fiecare dată când mă asezam la masă, mă gândeam la Marybelle si Violet, cele două nepoate ale mele. nu-mi puteam imagina să nu mai fiu lângă ele.” incet, dar sigur, a început să se simtă mai bine.

        „Săptămâna asta m-am dus din nou la medicul specialist pentru ultimele analize si mi-a dat vestea. Colesterolul si tensiunea arterială mi-au revenit la normal.” După câteva momente de pauză, alese special, a făcut anuntul final: „rinichii mei functionează 100%.

Carti vandute de CARTEPEDIA - unde sunt afiliat!

Mai putem povesti si pe pagina de facebook 100decarti - haideti acolo!

Comentarii

Cele mai citite

Caldut - publicata acuma, in aprilie - One with You - Sylvia Day - seria Crossfire

One with you - Sylvia Day - seria Crossfire - Noutati in li mba engleza - pret redus 50% Pentru cei ce asteapta cu nerabdare un nou volum din seria Crossfire , iata ca a aparut - desigur, in engleza, inca nu e tradus - One with You - Sylvia Day!  Pret excelent redus cu 50% zilele acestea, adica Preț: 23,84 lei Preț vechi: 47,67 lei De asemenea, aveti un Voucher de 30 le i pentru comenzi de peste 150 de lei, cod BOOKLOVER . Aplicați la checkout. VEZI DETALII "One with you" by Sylvia Day A rticol realizat in parteneriat cu  libraria Books Express   si  2parale !   Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de  facebook 100decarti  ori +100deCarti Pe site-ul meu  100decarti   puteti gasi  fragmente de 50-60 de pagini din carti , si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat. Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest ...

OFERTA DE O ZI - Cine cumpara carti joia, are 45% reducere si o carte CADOU

Mii de carti cu 45% DISCOUNT + o carte CADOU "O carte e ca o grădină pe care o duci în buzunar" – proverb arab Dintre cartile cu cel mai bun pret: Spy the Lie. Fosti ofiteri CIA te invata cum sa detectezi inselatoriile   -45% DISCOUNT Ghinioane si incurcaturi -45% DISCOUNT Pentru Jack Reacher, evenimentele din 11 septembrie 2001 au adus o schimbare practica a stilului de viata. Pe langa periuta de dinti pliabila, acum poarta asupra lui si o carte de identitate cu fotografie. Totusi, nimeni nu-i poate da de urma. Asa ca, atunci cand un membru al fostei sale unitati militare gaseste o cale de a-i transmite un mesaj, Reacher stie ca e vorba de ceva foarte serios: Vreau sa aduni lao lalta vechea unitate.  Atractia. Crossfire - Vol. 1 (eBook) - Sylvia Day -45% DISCOUNT „Gideon Cross a intrat in viata mea ca un fulger in intunericul noptii – impresionant si stralucitor, fierbinte si nelinistitor. Am fost atrasa de el, asa cum nu mi s-a mai intamplat vreodata in via...

De cine esti inconjurat? Te simti confortabil sau vrei sa evadezi?

Cutie Thomas Erikson - Cele mai bune carti de dezvoltare personala si comunicare Carti care devin un ghid practic și accesibil pentru a face față cu succes situațiilor dificile și pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu colegii de muncă și cu șefii, cu persoanele pe care esti nevoit sa le ... suporti. Oferta aduce un pachet de carti care incercă să ofere soluții pentru a-ți îmbunătăți situația și a crește satisfacția la locul de muncă, cu exemple din viața reală, carti care exploreaza tipuri de personalitati dificile si te ajuta in relatia cu acestea. Cutia Thomas Erikson conține: INCONJURAT DE SEFI PROSTI. Thomas Erikson INCONJURAT DE PSIHOPATI. Thomas Erikson INCONJURAT DE IDIOTI. Thomas Erikson Thomas Erikson este un autor suedez cunoscut pentru lucrările sale din domeniul psihologiei și comunicării interpersonale. Printre cele mai populare cărți scrise de el se numără: "Surrounded by Idiots" (Înconjurat de Idioți) - această carte analizează comportamentul uman și comunicare...