Ce sa faci, cand nu mai stii ce sa faci!
Am avut un an dificil, am ramas fara fratele meu, si nu ma pot resemna, nu reusesc sa accept asta.
Si tristetea mea face ca toate situatiile acestea conflictuale din lume sa ma apese mai mult, si iau destul de in tragic evenimentele astea cu razboaiele, cu oameni rai si agresivi, cu serviciu, adica totul pare intunecat.
Nu vreau asta, trebuie sa accept unele situatii, trebuie sa am grija de mine si de ai mei. Dar cum sa fac asta cu adevarat, nu doar sa fiu senina in preajma familiei, insa in sinea mea sa plang?
Poate bunul obicei dobandit din copilarie, acela de a citi, sa ma ajute, si acuma, ca in multe alte momente ale vietii.
Am cautat cateva titluri prin librarii, am gasit ce vedeti mai jos:
Autor: Christophe André, Alexandre Jollien, Steven Laureys, Matthieu
Cum îmi pot îmbunătăți viața? Ce pot face ca să mă simt mai bine în pielea mea, în casa mea și în mediul meu? Prima soluție, și cea mai la îndemână, pe care ne-o propun autorii acestei cărți, este să ai grijă… adică să practici o atitudine de valorizare și respect pentru viața însăși. S-a dovedit că toate ființele vii, inclusiv Terra, sunt interconectate și interdependente – de aceea, doar luând în considerare întregul putem începe să vindecăm părțile.
Proveniți din domenii diferite (filosofie, psihologie, neuroștiințe, mindfulness, budism, arhitectură, psihiatrie, asistență socială), autorii cărții se întâlnesc în jurul numitorului comun pe care-l constituie dragostea pe care o arată vieții și hotărârea de a o ocroti, în toate formele sale. Împărtășindu-ne din propria experiență și oferind răspunsuri practice la întrebările noastre, ei ne arată cum putem schimba mentalități și perspective, pentru ca, în noua paradigmă a interconectivității, să ne putem îngriji de noi, de ceilalți și de ceea ce ne înconjoară.
Autor: Janina Scarlet
Pierderea unui job, o despărțire sfâșietoare, moartea cuiva drag sau o boală cruntă îți va da întreaga viață peste cap. Cum poți, totuși, să faci față absurdului, neprevăzutului, lucrurilor pe care nu le poți controla? În timp ce unele abordări facile te invită să privești "partea plină a paharului", cartea de față propune o altă abordare, bazată pe "acceptare".
Dar nu în sensul de resemnare și împăcare, ci de disponibilitate pentru a te confrunta cu emoțiile negative (furie, frustrare, anxietate), pentru a ține doliu și pentru a procesa evenimentele implacabile într-un mod care să aibă sens pentru tine.
Autor: Owen O' Kane

Cum m-ar putea ajuta psihoterapia, te-ai putea întreba. Și, mai mult, cum aș putea să-mi fiu eu însumi terapeut fără o pregătire temeinică în domeniu? O principală componentă a psihoterapiei este cunoașterea de sine: înveți despre cine ești, de ce simți anumite lucruri, de ce ai anumite reacții, de ce ești mai trist în ultima vreme sau de ce nu-ți poți stăpâni furia. Înveți să-ți descoperi valorile personale, acelea care te călăuzesc în viață. Apoi, deprinzi metode care să te ajute să gestionezi mai bine situațiile și să te bucuri mai mult de ceea ce te-nconjoară.
Prin numeroase exemple și întrebări cu tâlc, această carte te ghidează în prima sa parte pe drumul autocunoașterii, pentru ca, în a doua parte, să te-nvețe o metodă cuceritor de simplă de autoterapie, ca un fel de act de igienă mentală, ce poate fi practicată în zece minute zilnice, împărțite în trei etape. În scurt timp vei observa, astfel, că ești mai calm, mai surâzător, mai înțelept, că te poți pleca în bătaia vântului, dar fără să te frângi.
Owen O'Kane este medic și psihoterapeut cu peste 25 de ani de experiență, autor și speaker de renume. Își desfășoară practica privată de psihoterapie la Londra și tratează pacienți care se confruntă cu diverse probleme.
Autor: Domnișoara Caroline, Christophe André

Știi zilele acelea în care nu-ți vine să te ridici din pat, când nu ai chef să faci nimic din ceea ce până acum făceai cu plăcere, iar gândurile ți se învârtesc într-un carusel de neoprit? Supranumită „boala secolului XXI", depresia afectează din ce în ce mai mulți oameni din toată lumea.
Vestea bună, însă, e că depresia se vindecă și chiar tu poți contribui la acestă vindecare, grăbind-o și consolidând-o. În Progamul meu antidepresie, cei doi autori îți sar în ajutor cu sfaturi practice, exerciții terapeutice și activități de recuperare, presărate cu repere teoretice, împărțite pe parcursul a 28 de zile, astfel încât, zi după zi, săptămână de săptămână, să fii tot mai bine. Explicațiile științifice oferite de renumitul Christophe André sunt „îndulcite" de ilustrațiilie drei Caroline, ea însăși supraviețuitoare a câtorva episoade depresive, rezultând o carte plină de energie, umor și optimism, ce-ți va reda bucuria de a trăi.
Christophe André este medic psihiatru, primul care a folosit meditația în tratarea recăderilor depresive. Editura Trei a tradus mai multe titluri ale autorului francez, printre care: Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile; Imperfecţi, liberi şi fericiţi; Despre arta fericirii, Confesiuni psy, Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii (scrisă împreună cu Alexandre Jollien și Matthieu Ricard).
VEZI DETALII "Programul meu antidepresie"
VEZI ALTE CARTI DE AJUTOR, CA SA FII BINE!
Cartile sunt vandute de Editura TREI - unde sunt afiliat!
Mai putem povesti si pe pagina de facebook 100decarti - haideti acolo!
Comentarii
Trimiteți un comentariu