duminică, 20 august 2017

Creierul si inteligenta emotionala - Daniel Goleman - doar 12,50 lei

Diferentele dintre inteligenta emotionala si IQ, creierul in era web-uluiCurtea Veche, prin LIBRIS, ofera 50% - 30% la TOATE titlurile - promotie cu timp limitat!

Astfel, una dintre cartile fascinante din aceasta promotie este

Creierul si inteligenta emotionala - Daniel Goleman


Pret redus de la 25,00 lei la 12,50 lei!

Transport gratuit la comenzile de peste 30 lei!

VEZI OFERTA/ CUMPARA!

Iata un scurt fragment cu doua cazuri foarte interesante prezentate in carte - intrebari la care se cauta raspunsuri:


Reprezinta inteligenta emotional un set distinct de abilitati?

1. Aceasta este prima mare intrebare: ESTE INTELIGENTA emotionala diferita de IQ?
Am banuit ca nu doar IQ-ul a stat in spatele succesului meu in timpul primului an de facultate. Pe
acelasi palier cu mine la camin locuia un tip care a avut punctaj maxim de puncte la SAT-uri (test scolar de evaluare) si la cinci teste de evaluare a competentelor. Din punct de
vedere academic, era genial. Dar avea o problema: motivatie zero. Nu ajungea niciodata la ore, dormea pana la amiaza, nu-si termina lucrarile. I-au trebuit opt ani pentru a-si lua diploma, iar astazi este consultant liber-profesionist. Nu este o persoana faimoasa, nu este seful unei mari organizatii, nu este un lider remarcabil. Acum constat ca-i lipseau niste abilitati de baza. care tin de inteligenta emotionala, mai ales autocontrolul.

Constiinta de sine
Noile descoperiri dezvaluie modul in care zonele creierului implicate in functionarea constiintei de sine ne sunt de folos, in luarea deciziilor morale si, in general, in procesul de luare a deciziilor. Un
aspect-cheie pentru a intelege aceasta dinamica neuronala este de a distinge intre creierul ginditor (neocortex) si zonele subcorticale.

2. Antonio Damasio (neurologul in al carui laborator Bar-On si-a desfasurat activitatea de cercetare cu privire la bazele cerebrale ale IE) a scris despre un caz neurologic. Este vorba despre un avocat corporatist foarte inteligent care, din pacate, a avut o tumoare pe creier. Din fericire, a fost diagnosticat din vreme si a fost operat cu succes. Dar, in timpul operatiei, chirurgul a trebuit sa taie circuite care conecteaza zone-cheie ale cortexului prefrontal, ale centrului executiv al creierului si amigdala din zona mezencefalului cu rol in gestionarea emotiilor.
Dupa operatie a aparut o situatie clinica foarte enigmatica.
La fiecare test IQ, de memorie si de atentie, acest avocat s-a dovedit a fi la fel de inteligent ca
inainte de interventia chirurgicala. Dar el nu a putut sa-si mai practice meseria. Si-a pierdut slujba si nu a putut face fata unui nou loc de munca. Mariajul sau a luat sfarsit. A ramas fara casa si a ajuns sa traiasca in locuinla fratelui sau. in disperare de cauza si din dorinta de a afla ce se intampla, el s-a dus la Damasio.
La inceput, Damasio a fost complet nedumerit, pentru ca testul neurologic arata ca totul era bine. Dar Damasio a inleles ca era ceva in neregula in momentul in care l-a intrebat pe avocat: Cand sa ne vedem data viitoare?
Atunci, Damasio si-a dat seama ca avocatul i-ar putea da argumente pro si contra rationale cu privire la fiecare ora de intalnire posibila pentru urmatoarele doua saptamani, dar nu stia care era cea mai buna optiune. Damasio spune ca, pentru a lua o decizie buna, trebuie ca sentimentele sa se afle in legatura cu gindurile noastre si ca leziunea creata in timpul interventiei chirurgicale a insemnat pentru avocat imposibilitate a de a realiza conexiunile necesare intre gandurile sale si argumentele pro si contra. - VEZI MAI MULT IN LIBRARIE!

Oferta realizata in parteneriat cu LIBRIS!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.libris.ro%20

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu