Treceți la conținutul principal

Super atlase si enciclopedii pentru copii (si nu numai)

Cititul dezvolta creierul cu tot ce inseamna el - memorie, gandire, ratiune, intr-un mod pozitiv cum nu pot face alte activitati.
Când citim sau experimentăm o intamplare in viata reala, sunt stimulate exact aceleași zone ale creierului. De asta e bine sa citesti carti care iti plac, e bine sa dezvolti placerea de a citi copiilor, deoarece cartile pătrund în profunzimea ființei noastre, iar daca ceea ce citim ne place, asta produce o stare de bine si de fericire.
Daca pentru a ne mentine corpul sanatos si tonifiat facem miscare, cititul este echivalentul exercitiilor de fitness - duce la dezvoltarea si mentinerea agilitatii mintii noastre - ceea ce orice parinte doreste pentru copilul sau.
Cand citim, creierul nostru se comporta ca o camera video care proiecteaza imagini - nu ati observat ca atunci cand cititi va transpuneti intr-o lume care pare reala, o lume creata chiar de mintea dumneavoastra? 
Toate studiile care se fac asupra creierului unei persoane care citeste duc la concluzia ca mintea acelei persoane, comportamentul si personalitatea se dezvolta intr-un spirit cu adevarat spectaculos.
Ce vreau sa spun este ca merita sa dezvoltati dorinta copiilor de a citi, sa profitati de curiozitatea lor innascuta, si nu doar prin emisiuni interesante la tv, ci prin carti, acestea aduc o stimulare a mintii mult mai intensa si mai profunda.

In acest articol va aduc in atentie o serie de atlase si enciclopedii care ii vor incanta si pe adulti, nu doar pe tineri si copii.

Oferta vine de la Editura Litera - unde sunt afiliat.

De la insecte incredibile și dinozauri carnivori la pietre prețioase și Roma antică, cartea iți oferă o lume de informații pe fiecare pagină.
Cu peste 10,000 de imagini și o sumedenie de date fascinante despre știință, natură, sporturi și istorie, aceasta este enciclopedia ilustrată supremă.

Explorează peisajele vulcanice de pe Venus, dunele de pe Marte, necuprinsele adâncuri de pe Jupiter și alte minuni ale sistemului solar. Imagini de o uimitoare claritate și hărți de cea mai mare acuratețe dezvăluie fiecare planetă și fiecare satelit major în detalii fascinante, de la atmosferă la nucleu.
Bazat pe descoperiri și date de la NASA, volumul Planetele te poartă într-o călătorie incredibilă prin lumi care provoacă imaginația

Oamenii din arctica își făceau unelte din meteoriți.
Regina inês a portugaliei a fost încoronată după moarte.
Cele mai dure examene din istorie erau, uneori, fatale.

Astronauții trebuie să învețe  abilități de supraviețuire în sălbăticie.
Dacă descoperi o cometă, va purta numele tău.
Pentru a scăpa dintr-o gaură neagră, ar trebui să zbori mai repede decât viteza luminii.
Satelitul Europa are gheizere de gheață gigantice.

Înțesată de imagini uimitoare și comentarii pertinente, Arta: enciclopedie pentru copii este un ghid esențial pentru artele vizuale.
Urmărește evoluția în pictură de la peșterile preistorice la Pop Art. Familiarizează-te cu sculptura antică și modernă.
Descoperă cum fotografia reflectă – sau distorsionează – lumea reală.

De la epave și aglomerări urbane la viața sălbatică și la uragane, hărți și imagini fantastice îți arată lumea așa cum este.
Care sunt cei mai activi vulcani?
Care este cel mai fierbinte loc de pe Pământ?
Care sunt cele mai lungi migrații?
Care sunt cele mai letale creaturi din lume?
Peste 80 de hărți incredibile prezintă cele mai interesante date din geografie, natură, istorie și tehnologie în acest ghid fascinant.

Hărțile din acest atlas incredibil iți arată numeroase țări ale lumii și multe popoare, precum și regiuni străbătute de fluvii, munți, păduri, câmpii sau deșerturi.
Din înghețata Antartica la pădurile tropicale luxuriante din Brazilia și la deșerturile uscate și fierbinți ale Africii, iată o lume minunată care te așteaptă să o descoperi.

Rachel Williams, Emily Hawkins
Pornește într-o călătorie plină de aventuri și fă cunoștință cu cele mai remarcabile făpturi din regnul animal.
Privește cu atenție SUPERBELE HĂRȚI ILUSTRATE ALE CONTINENTELOR și descoperă cu ajutorul lor animale care trăiesc și supraviețuiesc în cele mai diverse habitate.
Scufundă‑te cu NARVALII în căutare de hrană printre ghețurile arctice, joacă‑te cu puii de URANGUTAN din Borneo sau suie în munții Chinei pe urmele unui PANDA URIAȘ – și vei avea parte de CEA MAI AVENTUROASĂ CĂLĂTORIE în toate colțurile lumii!
În paginile bogat ilustrate ale acestui album, micii exploratori ai naturii vor descoperi sute de detalii captivante și o mulțime de informații surprinzătoare.

Explicații pas-cu-pas și o grafică amuzantă fac înțelegerea științei, tehnologiei și ingineriei la fel de ușoară ca primele litere ale alfabetului.
Nu trebuie decât să urmezi pașii numerotați pentru a afla despre tot, de la atomi și ADN la avioane cu reacție și vaccinuri.

Dacă vrei să afli când a fost inventată roata, când s-a născut Shakespeare sau când a ajuns primul om pe Lună, fii sigur că vei găsi răspunsul în cartea aceasta. Cu peste 3 500 de date și o bogăție de ilustrații revelatoare, Istoria lumii în date este un ghid indispensabil pentru toți cei care vor să știe cine, când și unde. Vei descoperi în ea prezentări succinte, dar riguroase, ale celor mai importante momente și realizări din istoria omenirii: războaie și revoluții, invenții și descoperiri epocale, mișcări artistice, ascensiunea și căderea marilor imperii – de la primele așezări umane, vechi de peste 10 000 de ani, până la începutul mileniului al III-lea. Pe piață sunt o mulțime de cărți de istorie excelente, [dar] aceasta este unică prin maniera de prezentare comparativă. Foarte recomandată pentru copiii de gimnaziu.“ The School Librarian

Anne Rooney
Cum au apărut primele celule? Dacă omul provine din maimuță, de ce mai există maimuțe? Cum au ajuns păsările să zboare?
Vino cu noi într-o călătorie extraordinară în istoria vieții pe Pământ, în această carte neobișnuită și minunat ilustrată! Explorează una dintre cele mai uluitoare idei ale științei moderne: felul în care selecția naturală a dat naștere incredibilei diversități a formelor de viață de pe planeta noastră.

Tim Marshall
Cum au devenit Statele Unite o superputere?
De ce există războaie? Și de ce unele țări sunt bogate, iar altele, sărace?
Află răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele în această carte revelatoare care îți explică în baza hărților cum anume geografia a influențat istoria lumii noastre.
Descoperă cum deciziile marilor conducători din istorie au fost condiționate mereu de formele de relief din jur – de munți, de fluvii și de mări – și de ce din cauza geografiei istoria pare să se repete la nesfârșit.
Această ediție ilustrată pentru copii a bestsellerului internațional Prizonierii geografiei, scrisă de experimentatul jurnalist Tim Marshall, este o introducere unică și remarcabilă în geopolitica lumii, fiind o sursă de inspirație pentru toate mințile curioase de pretutindeni.
„O nouă perspectivă din care să privești hărțile geografice... văzute ca niște indicatori pentru relațiile adesea tensionate dintre națiuni.“ New York Times

Daca doriti sa vedeti mai multe astfel de volume, va invit in libraria on line LITERA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din