„O carte socanta… cititi-o cu atentie si procesati-o cu noul vostru supercreier."
Dr. Wayne W. Dyer
'Potrivit lui Aristotel, creierul există doar pentru a răci sângele și nu este implicat în procesul gândirii. Acest lucru este adevărat doar pentru anumite persoane.'
Will Cuppy
Se intampla ceva ce poate parea ciudat, dar, in realitate, sunt acele legi putin intelese, prin care atragi lucrurile carora le acorzi atentie, astfel, vreau sa spun ca, in cautarile mele despre mintea omului, despre cum gandim, cum reactioneaza creierul nostru, acest univers care ma fascineaza - mintea noastra, am dat peste cartea fascinanta - SUPERCREIERUL - de Deepak Chopra si Rudolph Tanzi.
Mi-e greu sa o descriu, e foarte interesanta, veti descoperi cum sa va folositi creierul si mintea, nu sa va lasati folositi de acestea - pentru ca se intampla de multe ori asta!
>> Oricine rămâne copleșit în fața creierului uman, care a fost cândva denumit „un univers de un kilogram și jumătate”. Și pe bună dreptate. Creierul nostru nu doar interpretează lumea, el o creează. Nimic din ceea ce vedem, auzim, atingem, gustăm sau mirosim nu ar avea vreuna dintre acele calități în absența creierului. Tot ceea ce trăim astăzi — cafeaua de dimineață, dragostea pe care o simțim pentru familie, o idee strălucită la locul de muncă — a fost personalizat în mod specific doar pentru noi.<<
"În fiecare zi, pășești în furtuna invizibilă a activității electrice și chimice, care este mediul cerebral. Acționezi simultan ca lider, inventator, dascăl și utilizator al propriului creier.
Ca lider, dai ordine zilnic creierului tău.
Ca inventator, creezi în interiorul creierului noi căi și conexiuni, care n-au existat ieri.
Ca dascăl, îți antrenezi creierul să învețe noi deprinderi.
Ca utilizator, ești responsabil de păstrarea creierului în stare bună de funcționare.
În aceste patru roluri stă întreaga diferență între creierul de zi cu zi — să-l numim creierul standard — și ceea ce denumim supercreier. Diferența este imensă. Cu toate că nu ai relaționat cu creierul gândindu-te „ce ordine să-i mai dau astăzi?” sau „ce căi noi vreau să creez?”, este exact ceea ce faci. Lumea personalizată în care trăiești are nevoie de un creator. Creatorul nu este creierul
tău, ci ești tu.
Supercreier este de fapt o denumire pentru un creator pe deplin conștient, care-și folosește creierul pentru câștigul maxim. Creierul tău este adaptabil la nesfârșit, iar tu ai putea să-ți îndeplinești rolul cvadruplu — lider, inventator, dascăl și utilizator — cu rezultate mult mai mulțumitoare decât reușești să obții azi."
Acestea sunt doar cateva idei despre ce va asteapta in aceasta carte deosebita - sigur iti vei reconsidera felul de a-ti folosi aceasta forta pe care o ai mereu la tine - mintea si creierul tau!
"Vrem să te ducem acolo unde se află adevărata măiestrie, unde „creierul” nu stă în compartimentul lui terestru, în vreme ce „mintea” zboară aerian deasupra.
Diferența dintre ele este artificială și înșelătoare. Mintea și creierul sunt contopite, iar locul unde se naște supercreierul se află în întrerupătorul de control pe care poți să înveți să-l acționezi.
Regiunile subtile ale conștiinței sunt locul unde se află adevărata putere.
Când cineva pășește pe podium ca să primească Oscarul pentru cel mai bun film,
auzim adesea exclamația: „E un vis devenit realitate!” Visele sunt subtile, dar puternice. Viziunea personală stabilește cursul vieții tale în mișcare. Dar trebuie mai întâi să pună creierul în mișcare, după care vin acțiunea, posibilitățile, oportunitățile, ocaziile favorabile și toate câte sunt necesare pentru transformarea visului în realitate. Vom numi acest proces crearea realității. El se desfășoară în mod continuu și, cu toate că știința acordă atenție produselor creierului - sinapsele, potențialele electrice și substanțele neurochimice —, acestea sunt expresii grosiere. Realitatea începe la un nivel mult mai subtil, invizibil."
Va invit sa vedeti disponibilitatea volumului Supercreierul - Deepak Chopra, Rudolph E. Tanzi!
Articol realizat ca afiliat LIBRIS!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii
Trimiteți un comentariu