Treceți la conținutul principal

Carti care te invata sa gandesti cu mintea ta

Invata sa depasesti lipsa de motivatie si sa fii stapan pe tine

Am ales cateva carti, din foarte multele disponibile, pe care le consider utile sa ne ajute sa iesim din starea de confuzie si poate de disperare care ne cuprinde tot incercand sa traim mai bine, sa nu ne mai lasam necajiti de situatiile neplacute prin care trecem, sa nu ne mai lasam amagiti sau manipulati, speriati si intimidati de oamenii pe care suntem nevoiti sa-i suportam in preajma noastra - familie, colegi, sefi!

Cam toate cartile de dezvoltare personala asta fac!

E foarte adevarat ca de prea multe ori suntem in situatia de a ne prabusi din cauza ca nu stim cum sa stam la suprafata, si, o data ce incepi sa cazi, e tot mai greu sa te opresti, iar apoi sa urci spre suprafata! Am constatat ca ce ne lipseste foarte mult este autodisciplina si independenta gandirii!

Oboseala si ritmul prea alert al vietii noastre, nebunia galagioasa si cu exagerat de multe infomatii, ne face sa nu mai reusim sa avem o disciplina a gandirii si comportarii, ne slabeste si ne darama! Nu mai stim ce sa credem din toate sursele de informatii pe care le primim, e ingrozitor! 

Si toate se suprapun si se inmultesc in ultimii doi ani, incepand cu pandemia si ajungand, acuma, la nenorocitul de razboi din vecini!

Si totusi, trebuie nu doar sa rezistam, ci sa traim, nu doar sa traim, ci sa ne bucuram de viata si sa fim sanatosi si prosperi!

Cu aceste ganduri in minte, am ales titlurile de mai jos, din rafturile virtuale ale Elefantului - unde sunt afiliat:

Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns - Gabor Mate

Cum e utila aceasta carte? Pai, desi de multe ori corpul tau iti da semnale clare ca nu e bine ce-i faci, totusi il ignori si mergi mai departe cu excesele si stresul asupra propriului corp - actionezi ca un parazit pentru propriul corp - asa ca, uneori ai nevoie sa vezi si sa ti se spuna ca nu e bine ce faci - s-ar putea sa ai o revelatie!
Cand corpul spune nu este un studiu aprofundat, revelator, plin de informatii utile despre stres si influenta lui asupra sanatatii noastre psihice si fizice.

Nu exista oameni care sa nu fi trecut prin episoade de stres acut, fie el provocat de fenomene exterioare, fie produs din cauze interioare. Boala secolului al XXI‑lea ne-a facut pe toti sa simtim macar de cateva ori in viata ca am ajuns la capatul puterilor, determinandu-ne sa luam masuri urgente ca sa restabilim echilibrul.

Dupa cateva decenii de cariera medicala de exceptie, in care a urmarit legatura dintre stres si boala, Gabor Maté a strans laolalta povestile pacientilor sai, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice si a dezvaluit consecintele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi.

Cartea sa este un semnal de alarma si o pledoarie pentru medicina biopsihosociala, una dintre cele mai bune cai prin care ne putem elibera de aceasta cumplita afectiune a epocii noastre.

Atomic Habits. O cale usoara si eficienta de a-ti forma obiceiuri bune si a scapa de cele proaste - James Clear

Cum e utila aceasta carte? Iti deschide o perspectiva la care nu ai fost atent, chiar daca ai intuit de multe ori cam ce ar trebui sa faci, insa nu ai stiut cum sau nu ai avut destula vointa sa iti dai START! E posibil sa ai un declic! Acela de care ai nevoie!
Inspirandu-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie si neurostiinte, James Clear a conceput un ghid usor de asimilat, cu ajutorul caruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile.
Invata:
- sa-ti construiesti un sistem pentru a deveni cu 1% mai bun in fiecare zi;
- sa renunti la obiceiurile rele si sa le pastrezi pe cele bune;
- sa eviti greselile comise in general de cei care incearca sa-si schimbe obiceiurile;
- sa depasesti lipsa de motivatie si de vointa;
- sa-ti dezvolti o identitate mai puternica si sa crezi in tine insuti;
- sa-ti faci timp pentru noile obiceiuri (chiar si cand viata o ia razna);
- sa-ti concepi un mediu care sa favorizeze succesul;
- sa faci schimbari mici, usoare, care ofera rezultate mari;
- sa-ti revii atunci cand te abati de la drum;
- si, cel mai important, cum sa aplici aceste idei in viata reala
si multe altele

Unfu*k Yourself. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata - Gary John Bishop

Cum e utila aceasta carte? E posibil sa nu fii constient de puterea pe care o detii, care e in interiorul tau, dar te-ai obisnuit sa stai cuminte, in banca ta, fara sa iti imaginezi ca, de fapt, in unicitatea ta, poti mai mult, poti sa faci acele lucruri spre care tanjesti, dar nu indraznesti sa crezi ca tocmai tu le poti face! Invata cum sa fii indraznet si sa mergi spre a iti indeplini dorintele pe care le tot tii in cusca acestui corp al tau!
Trezeste-te, esti o fiinta miraculoasa
     Ce te impiedica sa traiesti cea mai buna dintre vieti? Majoritatea raspunsurilor la aceasta intrebare s-ar referi la lucruri ca relatiile cu alti oameni, bani, slujba sau circumstante nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicatii nu are vreo importanta. Dupa ce a lucrat zeci de ani cu oamenii in calitate de coach de dezvoltare personala, Gary John Bishop a descoperit ca singura bariera care-ti sta in cale esti chiar tu.
     Daca esti o persoana care se supara usor, opreste-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine.
     Dar, daca esti in cautarea unei carti care sa-ti ofere puterea de a descoperi ca tot ce ti-ai dorit vreodata se gaseste in tine, asemenea unui izvor de potential care asteapta sa se exprime, considera-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnati si infranti, un manifest pentru o adevarata schimbare a vietii si descatusarea maretiei fiecaruia dintre noi.
     Gary John Bishop este unul dintre expertii de prim rang din domeniul dezvoltarii personale. Abordarea sa de tip "filosofie urbana" reprezinta noul val in transformarea personala pozitiva si arta de a trai, care asigura oamenilor rezultate miraculoase in ceea ce priveste calitatea vietii si performantele obtinute.

Arta manipularii - Kevin Dutton

Cum e utila aceasta carte? Sa nu crezi ca nu ai nevoie sa cunosti ceva de prin culisele manipularii! Trebuie sa stii cum actioneaza manipularea si cei ce o folosesc nativ, ca sa te poti feri si, de ce nu, sa folosesti cateva unelte pentru a trai si tu mai bine, nu? De cate ori nu te-ai simtit frustrat cand cineva te-a luat pe nepregatite cu ceva si putin te-ai pacalit? Ai nevoie sa stii cam cum functioneaza aceasta arma incredibila, care, de fapt, a modelat lumea!
Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioada de incubatie de numai cateva secunde si poate dezarma instantaneu pana si cea mai patrunzatoare minte. Este centura neagra la controlul mintii. Nu doar ca intoarce roata, o dinamiteaza cu totul.

De la maligna, dar fascinanta putere a psihopatilor, a ucigasilor in serie si a escrocilor pana la geniul politic al lui Winston Churchill - trecand prin maestrii ai artelor martiale, calugari budisti, magicieni, comici, vanzatori, CEO si broaste care se fraieresc reciproc - sclipitor de originala carte a lui Kevin Dutton exploreaza tot ceea ce ne poate invata stiinta in materie de tehnici de persuasiune.

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

Cum e utila aceasta carte? O carte extrem de interesanta, si dupa ce o citesti, vei recunoaste in oamenii dn jurul tau, acei oameni care au o inteligenta emotionala extrem de scazuta - sunt acei oameni pe care nu te poti baza, care iti provoaca o stare de gol in stomac si o mare dezamagire in inima! Si poate reusesti sa-i ajuti pe unii dintre ei!
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Preluand rezultatele cercetarilor contemporane asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. Dar autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal si inteligentei sentimentelor.

Inteligenta emotionala (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta.

Tata bogat. Tata sarac. Educatia financiara in familie - Robert T. Kiyosaki

Cum e utila aceasta carte? Avem nevoie de educatie financiara, ne lipseste total! Altfel de ce nu reusim sa negociem un salariu care sa ne placa, de ce nu ne fuge mintea sa castigam mai mult? Nu stiu, poate o minte luminata ne da niste idei!
"Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani dar nu invata niciodata sa puna banii sa actioneze pentru ei." - Robert T. Kiyosaki

"Imi iubesc copiii si vreau sa fac tot posibilul pentru ca ei sa aiba parte de cea mai buna educatie! Invatamantul traditional, desi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie sa intelegem cu totii ce sunt banii si cum lucreaza ei." - Sharon L. Lechter

Tata bogat, tata sarac:
Arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.
Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit.
Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani.
Defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele.
Va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

"Tata bogat, tata sarac este un punct de plecare pentru toti cei care doresc sa detina controlul asupra propriului lui viitor financiar." - USA Today

CUMPARA AICI Tata bogat. Tata sarac. Educatia financiara in familie - Robert T. Kiyosaki

Va invit sa vedeti si alte carti super-faine in libraria ELEFANT!

Va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si