Treceți la conținutul principal

"Deza­cordul productiv este cea mai subapreciată abilitate de viață pe care o puteți dobândi"

 Carti de la specialisti, pentru o viata mai buna

Cred ca pe toti ne-au afectat destul de mult ultimii doi ani, de la pandemie la razboiul acesta al rusilor, in care o lume intreaga sta la cheremul unui dezaxat!

Cel putin eu simt uneori cate un moment de disperare, ca nu se mai termina si vin gandurile cu privire la viitor - ce mai urmeazaa? Lumea noastra care parea relativ sigura, avea un parcurs al ei, iar singurele probleme erau in vietile noastre, la scara vietilor noastre, a fiecaruia, brusc aceasta lume a noastra ne-a aratat ca poate fi, si chiar este, intr-un echilibru extrem de firav - oricand se poate duce totul de râpă cu o pandemie, cu un razboi, dar si cu alte posibile dezechilibre ale naturii. 

Asa ca, ne agatam de mintea noastra si de puterea noastra de a rezista, psihic si fizic, pentru ca, asa ca la animale, totul tine de supravietuire - sa rezisti pana trec toate nenorocirile, sa razbesti intreg la minte si fizic.

Iata cateva carti care pot fi de ajutor, scrise de specialisti care au studiat ani de zile pentru a ne impartasi experienta lor, volume din Libraria Niculescu:

"De ce țipăm? Arta dezacordului productiv" de Buster Benson

„Buster Benson va schimba tot ce ați știut până acum despre certuri sau dispute. înainte de a citi această carte, n-aș fi crezut vreodată că voi ajunge să aștept cu nerăbdare următorul meu dezacord. Deza­cordul productiv este cea mai subapreciată abilitate de viață pe care o puteți dobândi.”
EV WILLIAMS, CEO al platformei online Medium, asociat al Obvious Ventures și cofondator al Twitter
„Conflictele pot fi ceva neplăcut. Dar dacă urmați ceea ce vă sfătu­iește Buster Benson, veți descoperi că acestea sunt ceva inevitabil, necesar și chiar folositor. De ce țipăm? ne oferă o «taxonomie» a dezacordului – explicând cum apar certurile, cum le putem face față și rezolva. Nimeni nu poate evita cu totul conflictele, dar această carte provocatoare ne arată că oricine poate învăța cum să se certe sau să aibă discuții mai eficient și mai productiv.”
DANIEL H. PINK, autor al cărților "Când. Secretele științifice ale momentului perfect" și "A vinde e omenește"

Emoţiile negative. Cum să ne eliberăm de frică, anxietate, tristeţe, furie, agresivitate, ruşine de Latifa Gallo


Suntem în permanenţă traversaţi de emoţii negative – frică, anxietate, tristeţe, furie, agresivitate, ruşine, gelozie etc. – care ne perturbă, ne bulversează şi ne destabilizează, şi nu ştim ce să facem pentru a le potoli sau stăpâni. Emoţiile negative sunt însă un mijloc extraordinar de autocunoaştere şi de dezvoltare personală.

În plus, cel mai adesea nici nu le conştientizăm, iar atunci când le identificăm, ni se face frică şi avem tendinţa de a le înăbuşi. Dar emoţiile, chiar şi cele negative, ne ajută să trăim. De fapt, nu trebuie nici să le gestionăm, nici să le stăpânim, ci doar să le îmblânzim pentru a le elibera. Emoţiile ne ajută să înţelegem ce se întâmplă în interiorul nostru. Vom descoperi astfel că fiecare emoţie are un rol pozitiv.

Cu ajutorul acestei cărţi, scrise de un coach renumit, în care veţi găsi numeroase mărturisiri şi experienţe trăite, veţi învăţa să faceţi din emoţiile voastre negative cei mai buni inamici din viaţa voastră personală, familială şi profesională şi să avansaţi pe drumul cunoaşterii de sine.

LATIFA GALLO este, de peste 20 de ani, un apreciat coach şi sofrolog. Experta în inteligenţa emoţională, gestionarea stresului şi stima de sine, se ocupă, de asemenea, de promovarea sănătăţii şi stării de bine la locul de muncă.

"Arta de a opri timpul. Mindfulness pentru oameni ocupați" de Pedram SHOJAI

„Arta de a opri timpul este o carte plină de semnificaţii care, în mod sigur, vă va ajuta în aceste momente critice ale prezentului, când timpul pare că dispare cât ai clipi. O recomand cu mare încredere.” Dr. Daniel G. Amen, fondator al Amen Clinics şi autorul cărţii Foloseşte-ţi mintea ca să întinereşti

„Cum opriţi timpul şi obţineţi mai multe de la viaţă? Urmaţi planul de 100 de zile al dragului meu prieten Pedram Shojai. Acest plan nu doar că va revoluţiona modul în care trăiţi fiecare zi, ci vă va aduce si un sentiment profund de bucurie în orice faceţi sau experimen­taţi!” Dr. Mark Hyman, director al Centrului Clinic de Medicină Funcţională din Cleveland şi autorul bestsellerului Eat Fat, Get Thin

"Ia decizii bune! Cum să alegi corect în viaţă şi în carieră" de Chip Heath, Dan Heath

Cercetările în domeniul psihologiei au arătat că deciziile noastre sunt afectate de o serie de distorsiuni şi elemente iraţionale, printre care şi faptul că... uneori avem prea multă încredere în noi. Căutăm informaţii care ne susţin punctele de vedere şi le evităm pe cele care nu o fac. Suntem distraşi de emoţii. Se pare că, atunci când este vorba de luarea deciziilor, creierele noastre sunt instrumente imperfecte. Din păcate, simplul fapt de a fi conştienţi de aceste lucruri nu rezolvă problema, la fel cum faptul că ştim că avem miopie nu ne ajută să vedem mai bine. Adevărata întrebare este: Cum putem să ne descurcăm mai bine?

În la decizii bune!, Chip şi Dan Heath, bazându-se pe un studiu exhaustiv asupra literaturii referitoare la luarea deciziilor, ne prezintă un proces menit să contracareze aceste distorsiuni. Scrisă într-o manieră antrenantă, cartea îşi poartă cititorii într-o călătorie de neuitat, de la trucul ingenios folosit de un star rock pentru luarea unei decizii, la achiziţia dezastruoasă realizată de un CEO, până la întrebarea unică ce poate adesea să ajute la luarea unor decizii personale spinoase.

"Înţelepciunea furiilor noastre. De la furia care distruge la FURIA CARE CONSTRUIEŞTE"  de Marc Pistorio

În spatele furiei stă, de cele mai multe ori, o durere profundă şi veche care îşi are originile în copilărie. Lucrarea îl invită pe cititor la o reflecţie asupra furiilor conştiente şi inconştiente care împing spre alegeri greşite, indiferent că este vorba de domeniul sentimental, profesional sau social. Consecinţele nefaste ale furiei ne pot distruge (vorbim aici despre dependenţe, tentative de suicid ori automutilare) sau pot răni anturajul persoanelor care au dificultăţi în a-şi gestiona furia (în această categorie includem violenţa conjugală sau hărţuirea psihologică).

Dacă vrei să afli care este sursa emoţiilor tale negative şi ce mesaj vor ele să-ţi transmită, dacă vrei să înţelegi ce stă în spatele furiei persoanelor dragi ţie sau pur şi simplu eşti curios să afli mecanismul din spatele furiei, această carte inedită îţi va clarifica toate întrebările.

Autorul propune tehnici de comunicare şi de rezolvare a conflictelor şi-ţi explică, pas cu pas, cum să le pui în aplicare pentru a-ţi însănătoşi viaţa şi relaţiile. El prezintă, de asemenea, cercetările cele mai recente în domeniu, care vor favoriza procesul de introspecţie din care vei avea numai de câştigat.

Marc Pistorio este psiholog clinician şi psihoterapeut. Amplificându-şi expertiza, s-a specializat, de asemenea, în rezolvarea conflictelor în mediul corporatist, în calitate de mediator civil şi comercial şi a susţinut numeroase conferinţe atât în instituţii publice, cât şi private.

"De ce ne îngraşă dietele? Să scăpăm de obsesia slăbitului" de Dr. Sandra Aamodt

Si acest subiect se incadreaza la subiectele despre stres, oboseala, dezacord cu tine insuti - oricine incearca sa aiba un corp armonios, sa slabeasca pentru a fi sanatos, are un stres permanent si incearca mereu metode de slabit care nu dau rezultate pe termen lung, esti flamand mereu si te poti si imbolnavi grav, jucandu-te cu metabolismul tau.
Prin urmare, o carte cu sfaturi bune, poate nu strica:
„În sfârşit, iată un om de ştiinţă care abordează, în aceeaşi lucrare, noile teorii despre comportamentul pe care ar fi bine să-l avem în ceea ce priveşte pierderea în greutate şi încercările la care ne provoacă zi de zi tot felul de diete pe care le ţinem. De-abia aştept ca această carte să fie publicată pentru a o oferi pacienţilor mei.”
Dr. HENRY S. LODGE, profesor la Columbia University Medical Center şi coautorul lucrării Younger Next Year

„În această lucrare foarte bine documentată, Sandra Aamodt desfiinţează gândirea convenţională despre diete, construind un studiu de caz complex care ne arată că, dacă vrem să fim sănătoşi, ar fi mai bine să renunţăm la diete decât să fim obsedaţi de ele. Este o lectură esenţială în societatea actuală care are obsesia slăbitului.”
Dr. TRACI MANN, autoarea lucrării Secrets from the Eating Lab

„Această carte remarcabilă trage un important semnal de alarmă asupra efectelor negative pe termen lung pe care dietele le au asupra corpului şi minţii noastre. O recomand cu căldură tuturor persoanelor obsedate de măsurarea caloriilor şi acelora care încearcă să crească copii sănătoşi fizic şi mental, în această lume nebună după mâncare.”
JONATHAN BĂILOR, autorul cărţii The Calorie Myth

Dr. SANDRA AAMODT este coautor al lucrărilor Welcome to Your Brain (Secretele creierului uman) şi Welcome to Your Child's Brain. A fost director editorial al revistei ştiinţifice Nature Neuroscience, o apariţie de prestigiu în domeniul cercetărilor neuroştiinţifice. Are contribuţii permanente la prestigioasele publicaţii New York Times, Washington Post, El Mundo şi The Times din Londra.

CUMPARA "De ce ne îngraşă dietele? Să scăpăm de obsesia slăbitului" de Dr. Sandra Aamodt

Carti vandute de libraria Niculescu - unde sunt afiliat.

Va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit ....

 Carti pe care le recomand - noutati Gara Malma de ALEX SCHULMAN Povestea urmărește trei călătorii aparent fără legătură între ele, toate îndreptându-se spre aceeași destinație: Malma. Printre protagoniști se numără un tată divorțat și fiica lui, un cuplu în pragul despărțirii și o femeie bântuită de o enigmă din trecut. Pe măsură ce peisajul Suediei se perindă prin ferestrele trenului, amintiri și imagini ingropate în memoria unei familii impovărate de secrete inundă prezentul. Fotografiile vechi descoperite într-un album mostenit devin punctul de convergență al acestor destine încrucișate. - VEZI OFERTA! Intoarcerea acasa de SLAVOMIR RAWICZ Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate Poveste impresionantă a evadării și supraviețuirii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea te poartă prin aventurile sale, de la închisoare până în sălbăticie, într-o călătorie plină de suspans și perseverență. Slavomir Rawicz, ofițer de cavalerie polonez, este forțat să treacă pr

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu