Treceți la conținutul principal

Un calugar novice. Un cercetator cuantic. Un secret stravechi.

"Fiecare gand pe care il avem, fiecare cuvant pe care il rostim, fiecare fapta pe care o facem constituie o cauza. In timp, aceste cauze se transforma in efecte."


Am citit odata, intr-o carte despre legile atractiei (fizice? cuantice?) ca, datorita gandurilor predominante, cand iei o carte in mana si o deschizi, se va deschide la un pasaj care se potriveste cu starea ta, poate ca iti ofera un raspuns sau o idee, trebuie sa fii doar receptiv.

Am deschis volumul "Magicianul din Lhasa" si privirea mea a fost atrasa exact de pasajul din titlu:
"Fiecare gand pe care il avem, fiecare cuvant pe care il rostim, fiecare fapta pe care o facem constituie o cauza. In timp, aceste cauze se transforma in efecte." - am simtit ca imi era destinat!

Ma pune pe ganduri, asta pentru ca ieri am avut o sedinta - comisie la lucru, care, datorita conflictelor din acea comisie, mi-a invadat mintea chiar si in timpul noptii. 
A fost o sedinta cu batalii ale orgoliilor (cea mai mare tampenie pe timp de pace si pe timp de razboi), o batalie a politicii, o batalie a puterii si afacerilor impotriva unei dorinte a linistii. Complicat, recunosc.

Dar, au fost exact aceste lucruri - ganduri, cuvinte, fapte. Desigur, combatantii nu s-au gandit deloc la actiunea lor, fiecare avea in minte doar dorinta de a castiga batalia. In final, mie, sincer, mi se pare ca nu a castigat absolut nimeni - acuma mi-am dat seama de asta. Cei implicati direct in conflict au pierdut amandoi, iar ceilalti luptatori - vocalii - au mers mai departe. Nu pot sa dau detalii, insa asta e perceptia mea. (e greu sa fii prins in razboiul altora)

Ideea e ca, in tmp, toate cauzele devin efecte e adevarat, si, desi te crezi stapan peste evenimente, ceea ce dorim mereu sa controlam - EFECTELE - nu pot fi gestionate decat intr-o foarte mica masura, in special in starile conflicuale.

Mie imi plac lucrurile frumoase, trairile placute, evenimentele care imi dau o stare placuta, senina, iar ca sa ajungi sa traiesti doar stari placute si senine - ai nevoie, uneori, de ajutor.

Volumele lui David Michie mi se par exceptionale - le citesti cu o placere si o liniste care te invaluie de la prima pagina - de asta imi plac atat de mult!

Mai jos vedeti doua volume incarcate de energie pozitiva - "Magicianul din Lhasa" si "Arta de a toarce" - cu Pisica Sfintiei Sale - PSS - pe care ajungi s-o iubesti de parca ai cunoaste-o!

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat ATMAN!

Cele doua volume mi-au venit de la Editura ATMAN - care iti aduce cartile necesare in aceste vremuri agitate - carti care iti dau o stare de bine! Livrarea este extrem de rapida si eficienta! 

Asta cu starea de bine nu e un cliseu, e ceva real, ceva ce eu simt cand iau in mana cartile lui David Michie.

Iata cateva cuvinte despre „Magicianul din Lhasa” - asta afli de pe site cand incerci sa te decizi asupra cartii:


"Un roman de idei în ritm de thriller, foarte emoţionant. „Magicianul din Lhasa” te va purta în locuri pe care nici măcar nu le bănuiai şi pe care nu vei mai dori să le părăseşti. – STEPHEN GRAHAM JONES, autor și profesor de literatură engleză la Universitatea din Colorado

„Magicianul din Lhasa” este o carte încântător de captivantă, întreţesută cu suspans în fiecare capitol. Este totodată o lectură jovială care îți dăruiește o speranţă sinceră pentru condiţia umană. – DENNIS DROGSETH autor și critic

Atunci când călugărul novice Tenzin Dorje află de la gurul său că Armata Roşie invadează Tibetul, cel mai sumbru moment din istoria ţării sale îi prilejuieşte, în mod paradoxal, o conştientizare a scopului său existenţial. Acceptă misiunea de a transporta în siguranţă prin munţii Himalaya două texte antice ţinute în secret.
O jumătate de veac mai târziu, într-un paradox de circumstanţe tulburător de similare, lui Matt Lester îi este dat să îşi transmită înţelepciunea aparte ca om de ştiinţă, atunci când proiectul nanotehnologic este transferat în mod misterios de la Londra la un incubator de cercetare din Los Angeles.
Tenzin şi Matt pornesc în aventuri paralele, cu legături între ele care ne dau fiori. Călătoria periculoasă a lui Tenzin prin munţii Himalaya, prinsă între dificultăţile fizice covârşitoare şi oroarea omniprezentă a capturării de către Armata Roşie, se reflectă în realitatea modernă a lui Matt, însă nu cu provocări mai puţin traumatice, dat fiind că relaţia pasională cu logodnica sa, Isabella, şi cariera sa înfloritoare trec prin crize de proporţii. Exact în momentul în care şi Tenzin şi Matt înfruntă catastrofa, poveştile lor converg, transformându-ne în mod spectaculos înţelegerea asupra lucrurilor petrecute anterior."

CUMPARA AICI „Magicianul din Lhasa” - David Michie



Pisica lui Dalai Lama si Arta de a toarce - David Michie


Ce ne face să toarcem?

"Dintre toate întrebările din lume, aceasta este cea mai importantă. Totodată, este şi punctul de referinţă. Pentru că, indiferent dacă eşti un puiuţ jucăuş sau o pisică adultă sedentară, un motan vagabond sfrijit sau o pisică de rasă cu blana lucioasă şi indiferent de contextul în care te afli, tot ceea ce îți dorești este să ai fericire. Nu mă refer la acel gen de fericire trecătoare, care vine şi pleacă precum o conservă de ton, ci la o fericire care dăinuie. Acea fericire profundă care te face să torci din inimă."

Despre asta e vorba aici - indiferent cine sau ce esti (sau te crezi, mai bine zis), mereu cauti sa te simti bine, fara sa stii, mereu cauti sa fii fericit!
Pacat ca, cei mai multi, nu isi dau seama ce cauta, se zbat si se agita fara sens - incearca sa atinga tot felul de obiective, cand, de fapt, eu cred ca, in adancul lor, acolo unde nu vor sa intre, unde mintea se refugiaza singura doar cand dorm, de fapt - ei tanjesc dupa fericire - dar nu isi dau seama!

Despre asta e vorba in Arta de a toarce!
O carte care iti da o stare speciala (ca toate volumele scrise de David Michie).

Habar nu aveam de aceasta placere si liniste pe care o poti avea citind o carte, pana nu am ajuns, intamplator, tot prin Editura Atman, la "Pisica lui Dalai Lama"

Va recomand, dincolo de orice retineri, sa rasfoiti "Arta de a toarce" impreuna cu celelalte doua volume:
"Pisica lui Dalai Lama"
"Pisica lui Dalai Lama și puterea lui miau"

Veti descoperi o lume care e ca o poveste, insa e o lume reala.

Sa stiti ca nu e vorba de religie aici, nici vorba, este vorba despre oameni si cum simt ei, cum traiesc ei, indiferent unde sunt, indiferent de tara sau religia lor. Este vorba doar de oameni.

Lumea lui Dalai Lama e reala, si, unii oameni traiesc asa, fara patimi care le consuma viata, fara nervi (daca va vine sa credeti), fara dorinte care aduc frustrari, nemultumiri si framantari nocturne - de cand am descoperit aceste carti ma simt mult mai bine, foarte bine, de multe ori cand ma cotropesc problemele (nu pricep de ce trebuie sa patim asa ceva), imi aduc aminte de fragmente din aceste carti, si, pe bune, reusesc sa imi revin din stres! Merita cu adevarat, si atunci, pot sa privesc detasata, cum oamenii se framanta si se streseaza in situatii in care ar putea sa stea putin, sa se calmeze, si pur si simplu sa incerce sa rezolve conflictul sau urgenta.

Poate ca nu reusesc sa exprim prea bine ce gandesc cu privire la toate aceste stari, emotii, fapte, cauze si efecte, dar, cu siguranta, daca veti avea curiozitatea (indrazneala) de a citi cartile lui David Michie, veti descoperi voi insiva o multime de emotii care va vor placea.


Cartile, in general, se imprumuta.
Insa, aceste carti nu poti doar sa le citesti si apoi sa le dai inapoi,
Sunt carti pe care, din cand in cand, simti nevoia sa le rasfoiesti.
Categoric, sunt din categoria cartilor pe care trebuie sa le ai in biblioteca ta.

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat ATMAN!




Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

Mai stiti cum toarce o pisica? E sunetul care inseamna pace si liniste, calm!

Comentarii

Cele mai citite

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s

Nu mai spuneti ca ati imbatranit si de asta sunteti uituc!

 Creierul uman - misterul din capul nostru Iata o promotie care te ajuta sa cumperi niste carti mult mai valoroase decat pretul lor! bookzone.ro te invită la Hora Reducerilor ! Reduceri de până la 85% și transport gratuit la comenzi de peste 99 lei! Ce te așteaptă pe bookzone.ro în timpul Horei Reducerilor : - Reduceri uluitoare de până la -85% la o selecție largă de produse, indiferent de editură - Transport gratuit la comenzile de peste 99 lei, pentru a face cumpărăturile online și mai accesibile pentru clienții dvs. Am 3 recomandari, trei produse cu adevarat speciale, nu degeaba sunt si cele mai cumparate, iar daca vrei sa vezi intreaga oferta CLICK AICI! Pachet Misterele creierului uman Trei mari valori ale medicinei românești îți dezvăluie misterele creierului uman pornind de la cercetările lor de-o viață. Profesorii Dănăilă, Ciurea și Dulcan au salvat mii de vieți în decursul unor cariere încununate cu recunoaștere internațională și, bineînțeles, cu multă recunoștință, iar acu

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din