Treceți la conținutul principal

The Food Mood Connection. Un ghid esential al alimentelor uimitoare care lupta cu depresia, anxietatea, OCD, ADHD si multe altele

Stii ca trebuie sa iei masuri pentru a trai sanatos, dar ce ar trebui sa faci?

Mi se pare mie, sau tot mai multi dintre noi suntem preocupati de sanatatea noastra si de felul haotic in care traim?

Stim ca nu mancam ce trebuie, adica mancam dar nu ne hranim, suntem prea obositi sa mai depunem efortul da a ne alimenta numai sanatos - ca nici nu stim exact cum se face asta, avem o traditie de alimentare carnivora, rapida si usor de facut.

De fapt, cine ar vrea sa fie greu de facut mancarea? Cred ca daca reusim sa ne gasim unele alimente sanatoase si care sa ne placa, reusim sa ne stabilim o rutina prin care lucrurile sa devina mai usoare.

Insa ne demotivam destul de usor, asa ca, din cand in cand, e bine sa ne amintim ca viata noastra sanatoasa depinde complet de alimentele pe care le consumam, ca suntem un laborator chimic de procesare a substantelor pe care le introducem in noi. Dar chiar e important si exista oameni de stiinta care si-au dedicat viata studierii chimiei care se produce in acest corp miraculos pe care il avem cu totii.

Sunt factori nesanatosi pe care nu prea avem cum sa-i evitam - aer poluat, stres, oboseala, dar macar unde se poate face ceva, sa ne straduim - si asta ar fi in alimentatie.

Pana acuma, tot ce am achizitionat in materie de carti pentru sanatate, scrise de medici si oameni de stiinta, mi-au placut extrem de mult, le rasfoiesc mereu, fac notite si ma impulsionez convinsa de rationalul din cuprinsul lor.

La fel cred si despre volumele de mai jos - sunt de exceptie:

UMA NAIDOO
The Food Mood Connection. Un ghid esential al alimentelor uimitoare care lupta cu depresia, anxietatea, OCD, ADHD si multe altele - Uma Naidoo

Volum aparut la noi in 2022

Stiai ca afinele te pot ajuta sa controlezi efectele negative ale traumei? Ori ca salamul poate provoca depresie? Sau ca un aport crescut de vitamina D poate fi util in tratamentul anxietatii?

Cand vine vorba despre dieta, cei mai multi dintre noi suntem preocupati de slabit, de exercitii fizice, de sanatatea inimii si de longevitate. Dar ceea ce mancam are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci si asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat ca dieta poate avea un efect profund asupra tulburarilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburari de somn, tulburare obsesiv-compulsiva, dementa si multe altele.

In The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazeaza pe cercetari de ultima ora pentru a explica numeroasele moduri in care contribuie mancarea la sanatatea noastra mintala, demonstrand modul in care o dieta echilibrata poate fi utila in tratarea si prevenirea unor diferite probleme psihologice si cognitive.

MAX LUGAVERE

Volum aparut la noi in 2022

Tot ce trebuie sa mananci ca sa fii destept, fericit, eficient

Autorii iti dezvaluie cum sa asiguri functionarea optima a acestei masinarii extraordinare care este creierul uman, pentru a te bucura toata viata de cele mai bune performante ale mintii, de sanatate si vitalitate.

Dupa ce mama sa a fost diagnosticata cu o forma misterioasa de dementa, Max Lugavere, personalitate media si expert in domeniul wellness, s-a dedicat studiului aprofundat al creierului uman, invatand de la oameni de stiinta si clinicieni de top si vizitand cele mai renumite departamente de neurologie din SUA. Genialimente este ghidul cuprinzator rezultat in urma activitatii sale de cercetare si a colaborarii cu dr. Paul Grewal.

Dieta si stilul de viata influenteaza, in mod direct, functiile creierului, echilibrul emotional, abilitatea de a invata, memoria, creativitatea, capacitatea de concentrare si de analiza. Impletind psihiatria nutritionala cu studiile revolutionare despre prevenirea dementei si optimizarea cognitiva, autorii transpun principiile stiintifice in sfaturi practice, usor de aplicat in viata de zi cu zi.

JOEL FUHRMAN

Volum aparut la noi in 2015

Mananca mai bine, scapa de diabet!

In Sfarsitul diabetului, dr. Joel Fuhrman ne arata cum putem preveni si inversa evolutia diabetului si a simptomelor asociate, scapand totodata si de kilogramele in plus. De fapt, cei mai multi dintre diabetici pot sa se lipseasca de medicamente si sa devina 100% sanatosi in doar cativa pasi simpli. Astfel, planul prezentat in cartea de fata ofera urmatoarele avantaje:

Pentru diabetul de tip 2:
Atenuarea fluctuatiilor glicemiei
O reducere cu 50% a medicatiei in prima saptamana si eliminarea tuturor medicamentelor intr-un interval de trei pana la sase luni
Eliminarea nevoii de insulina, de regula incepand din prima saptamana
O greutate corporala sanatoasa si stabila
O durata a vietii normala, fara complicatii
Inversarea evolutiei diabetului si a complicatiilor asociate
 
Pentru diabetul de tip 1 (insulino-dependent):
Atenuarea fluctuatiilor glicemiei
Reducerea necesarului de insulina – de regula, doza scade la jumatate
O greutate corporala sanatoasa si stabila
O durata a vietii normala, fara complicatii
 
Scrisa intr-un limbaj antrenant, direct si usor de urmarit, cartea de fata prezinta elementele stiintifice si dovezile clinice care demonstreaza ca diabetul, bolile de inima si hipertensiunea arteriala nu sunt consecinte inevitabile ale imbatranirii. Pot fi prevenite si sunt reversibile. Acest plan simplu si eficient incepe sa dea rezultate imediat si iti garanteaza o viata mai sanatoasa si mai lunga.

TIM SPECTOR

Volum aparut la noi in 2021

Taci si inghite ne obliga sa punem sub semnul intrebarii toate dietele, tratamentele-minune, recomandarile oficiale sau etichetele nutritionale si ne indeamna sa regandim intreaga relatie cu alimentatia, care ar putea fi cel mai important medicament de care dispunem. Dar trebuie sa invatam cum s-o folosim cel mai bine, pentru sanatatea noastra si pentru viitorul planetei.

Tim Spector este profesor de epidemiologie genetica la King's College din Londra si consultant medical onorific la spitalele Guy's si St Thomas. A obtinut numeroase premii in calitate de expert in medicina personalizata si microbiom intestinal si a publicat patru carti, inclusiv bestsellerul The Diet Myth. Este solicitat frecvent in emisiuni radio si TV din intreaga lume si a scris pentru Guardian, British Medical Journal si multe alte publicatii. Tim Spector este cercetatorul principal in echipa celui mai amplu proiect stiintific desfasurat cu participarea publicului, aplicatia Studiul simptomelor COVID.
In urma cercetarilor de pionierat efectuate, profesorul Tim Spector a fost uluit sa descopere cat de putine dovezi solide exista in sprijinul celor mai larg raspandite idei despre alimentatie. 
In capitole scurte, care demonteaza mituri, Taci si inghite dezvaluie de ce aproape tot ce ni s-a spus despre nutritie este gresit!!!

Sunt foarte multe carti interesante, le alegem pe cele care au o legatura cu ce se intampla in viata noastra - sau poate ele ne aleg pe noi, daca e sa ne gandim ca legile atractiei fac sa cautam si sa atragem ce cautam, sau acele lucruri carora le dam atentie sau energie.
Se intampla ca atunci cand esti in cautarea a ceva, si nici nu stii exact ce cauti, te trezesti ca iti apare in fata ceva si-ti spui: DA, ASTA CAUTAM!
Cam asa am patit eu de foarte multe ori!
Asa ca, aruncati o privire prin libraria Elefant, are foarte multe carti puse frumos in rafturi: carti de sanatate, relatii de familie si sanatate, lifestyle - aici sunt motivationale, organizatorice, sfaturi, parenting si familie!

Va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s