Treceți la conținutul principal

Creșterea epuizării fizice și psihice, amplificarea stresului, izolarea fizică și psihică - SPRE CE NE INDREPTAM?

5 volume interesante - despre viata noastra zilnica

Pentru inceput de an, m-am gandit ca foarte multi dintre noi simtim nevoia de schimbari, dorim sa aducem imbunatatiri vietii noastre zilnice, sa avem o viata frumoasa si cu mai multe satisfactii, dorim ca in viata de zi cu zi sa existe mai multe momente ale noastre, personale, in care sa fim noi cu micile bucurii care ne ridica moralul si ne ajuta sa mergem mai departe!

Am ales de pe rafturile Editurii TREI cinci volume care mi se par extrem de interesante, si din care putem extrage foarte multe idei pentru imbunatatirea calitatii vietii noastre zilnice (inclusiv din ultima carte pe care o prezint aici putem gasi lucruri utile, desi subiectul nu pare foarte atragator in sensul acesta)

Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra

Autor: Johann Hari
Viața noastră e plină de telefoane, iPad-uri, monitoare, diferite aplicații pe care le verificăm alternativ. Ne e tot mai greu să ne concentrăm mai mult timp pe o anumită sarcină fără să ne întrerupem pentru a ne întoarce la ecrane și a derula Facebook-ul sau Whatsapp-ul. Care sunt cauzele acestui fenomen? E o problemă la nivel personal, suntem leneși și neimplicați? Există vreo soluție? Preocupat de aceste întrebări, Johann Hari a realizat interviuri cu experții din domeniul neuroștiințelor și psihologiei și a aflat că lipsa de concentrare este efectul unor forțe externe puternice care ne-au furat atenția, printre care dezvoltarea tehnologiei, optimismul feroce, creșterea epuizării fizice și psihice, amplificarea stresului, izolarea fizică și psihică. Odată ce a identificat douăsprezece cauze reale ale lipsei concentrării, acestea l-au condus la soluțiile prin care ne putem recupera atenția, dacă suntem determinați să luptăm pentru ea. - VEZI DETALII!

Omul care și-a confundat jobul cu viața. Cum să îți găsești împlinirea la serviciu, lasându-ți acasă bagajul emoțional

Autor: Naomi Shragai
Vi s-a întâmplat vreodată să vă simțiți la serviciu paralizați de sentimente deosebit de puternice? Reacționați exagerat la critici? În relația cu colegii sau cu șeful, vă comportați uneori ca un copil și nu ca un adult? Sunteți o persoană muncitoare și încununată de succese și, cu toate acestea, în ciuda evidențelor, vă îndoiți de propriile competențe? Astfel de situații ne întunecă deseori bucuria de a reuși, sunt piedici în calea progresului în carieră și subminează dezvoltarea. Fără să ne dăm seama, explică Naomi Shragai, în fiecare zi de lucru repunem scenă la serviciu conflictele, dinamicile și relațiile din trecut, aducând în prezentul profesional trecutul personal, tiparele pe care le-am învățat în familiile în care am crescut. Autoarea aduce în discuție diferite dificultăți ce apar în relațiile profesionale – de la sindromul impostorului și frica de conflict la perfecționism și anxietate – pe care le ilustrează cu un bogat material clinic, reușind să transforme modul în care ne înțelegem pe noi înșine și viața noastră profesională. - VEZI DETALII!

Sindromul impostorului

Autor: Kevin Chassangre, Stacey Callahan

Anumite persoane consideră că nu-și merită succesul. Această modestie patologică se manifestă printr-o impresie de lipsă a capacităților, o convingere că toți ceilalți au fost, într-un fel sau altul, induși în eroare, și de o imposibilitate de a-și asuma reușitele, în ciuda semnelor externe ale unui succes evident. În această carte, formată din nouă lecții, autorii iși propun să prezinte sindromul impostorului, a cărui apariție poate fi favorizată de mesajele parentale și societale, de mediul de dezvoltare sau de anumite trăsături de personalitate. Succesiv, sunt abordate aspectele conceptuale ale sindromului, cum a fost descoperit și care sunt caracteristicile sale descriptive, urmărind și instalarea sindromului din copilărie până la vârsta adultă și impactul pe care îl are asupra stării de bine a persoanelor care pot avea asemenea manifestări, impact care ne va ajuta să stabilim în ce măsură se poate vorbi de un sindrom al impostorului. Autorii oferă și strategii psihoterapeutice de abordare și gestionare a acestui sindrom puțin cunoscut, dar care pare să provoace suferință multor oameni, cel puțin o dată în viață. - VEZI DETALII!

Cum să accepți ceea ce nu poți schimba

Autor: Janina Scarlet

Pierderea unui job, o despărțire sfâșietoare, moartea cuiva drag sau o boală cruntă îți va da întreaga viață peste cap. Cum poți, totuși, să faci față absurdului, neprevăzutului, lucrurilor pe care nu le poți controla? În timp ce unele abordări facile te invită să privești "partea plină a paharului", cartea de față propune o altă abordare, bazată pe "acceptare".

Dar nu în sensul de resemnare și împăcare, ci de disponibilitate pentru a te confrunta cu emoțiile negative (furie, frustrare, anxietate), pentru a ține doliu și pentru a procesa evenimentele implacabile într-un mod care să aibă sens pentru tine. - VEZI DETALII!

Diavolul pe care-l cunoști

Autor: Dr. Gwen Adshead, Eileen Horne

Ce-i împinge pe unii oameni să comită teribile acte de violență? Pe baza celor treizeci de ani de experiență în psihoterapia persoanelor aflate în penitenciar și în spitale pentru măsuri de siguranță care au comis crime grave, Gwen Adshead oferă o perspectivă nouă și surprinzătoare asupra violenței și minții criminalilor. Împreună cu Eileen Horn, ea realizează o serie portrete vii ale pacienților cu care a lucrat. Îl întâlnim pe Tony, un criminal în serie care și-a decapitat prima victimă; pe Gabriel, care a înjunghiat un străin într-o cafenea londoneză, pe Zahra care și-a dat foc ei și celor din jur, pe Ian care i-a abuzat pe cei doi fii ai săi. Putem vedea cum, în terapie, acești oameni pe care i-au putea eticheta drept „diavoli", sunt capabili să-și asume responsabilitatea pentru istoriile lor de viață și să se cunoască mai bine, dezvâluindu-și întreaga lor complexitate umană. - VEZI DETALII!

Articol realizat ca afiliat Editura TREI!

Va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Caldut - publicata acuma, in aprilie - One with You - Sylvia Day - seria Crossfire

One with you - Sylvia Day - seria Crossfire - Noutati in li mba engleza - pret redus 50% Pentru cei ce asteapta cu nerabdare un nou volum din seria Crossfire , iata ca a aparut - desigur, in engleza, inca nu e tradus - One with You - Sylvia Day!  Pret excelent redus cu 50% zilele acestea, adica Preț: 23,84 lei Preț vechi: 47,67 lei De asemenea, aveti un Voucher de 30 le i pentru comenzi de peste 150 de lei, cod BOOKLOVER . Aplicați la checkout. VEZI DETALII "One with you" by Sylvia Day A rticol realizat in parteneriat cu  libraria Books Express   si  2parale !   Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de  facebook 100decarti  ori +100deCarti Pe site-ul meu  100decarti   puteti gasi  fragmente de 50-60 de pagini din carti , si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat. Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest ...

OFERTA DE O ZI - Cine cumpara carti joia, are 45% reducere si o carte CADOU

Mii de carti cu 45% DISCOUNT + o carte CADOU "O carte e ca o grădină pe care o duci în buzunar" – proverb arab Dintre cartile cu cel mai bun pret: Spy the Lie. Fosti ofiteri CIA te invata cum sa detectezi inselatoriile   -45% DISCOUNT Ghinioane si incurcaturi -45% DISCOUNT Pentru Jack Reacher, evenimentele din 11 septembrie 2001 au adus o schimbare practica a stilului de viata. Pe langa periuta de dinti pliabila, acum poarta asupra lui si o carte de identitate cu fotografie. Totusi, nimeni nu-i poate da de urma. Asa ca, atunci cand un membru al fostei sale unitati militare gaseste o cale de a-i transmite un mesaj, Reacher stie ca e vorba de ceva foarte serios: Vreau sa aduni lao lalta vechea unitate.  Atractia. Crossfire - Vol. 1 (eBook) - Sylvia Day -45% DISCOUNT „Gideon Cross a intrat in viata mea ca un fulger in intunericul noptii – impresionant si stralucitor, fierbinte si nelinistitor. Am fost atrasa de el, asa cum nu mi s-a mai intamplat vreodata in via...

Cartile REGINEI MARIA a ROMANIEI

"Toată viaţa am fost primejdios de sinceră şi nu mă pot desbăra de această deplină sinceritate." Nu stiu cati dintre noi au citit despre familia regala, despre Regina Maria. Am urmarit filmul documentar de pe PRO-TV din 1 decembrie si am descoperit-o pe Regina Maria - asta mi-a starnit foarte tare interesul, asa ca am cautat imediat carti despre viata ei, si am gasit din belsug, asta pentru ca Regina Maria a scris o sută de caiete cu însemnări zilnice, datand din perioada urcării pe tron a soţului său, în anul 1914, şi pană cu două săptămîni înaintea morţii sale, survenită în 1938 si a fascinat istoricii si autorii de biografii care au scris carti despre viata iubitei regine. Oferta cartilor spre care va voi indrepta in acest articol este extrasa din librariile in care sunt afiliat:  Librariile Humanitas ,  Libraria Cartepedia ,  Libraria Carturesti ,  Libraria eMAG . Destinate unei eventuale publicări, caietele de insemnari ale Reginei Maria se află în prez...