Treceți la conținutul principal

"Pentru a deveni înțelept, trebuie uneori să-ți pierzi mințile" - Alan Watts

 Cum sa traiesti fericit, calm si senin in mijlocul furtunii prin care trecem

    Toate timpurile Pamantului au fost dificile pentru toate vietatile!

    Dincolo de fenomenele naturale care nu pot fi controlate, dar de care, de cele mai multe ori, ne putem proteja, ca sa nu mai zic ca multe pot fi prevazute inainte sa aiba loc, cele mai multe probleme si nelinisti se datoreaza chiar noua, oamenilor, ca fiinte dominante pe acest Pamant.

    Si, daca in copilarie nu suntem preocupati de viata noastra, cu trecerea timpului incepi sa te intrebi ce inseamna viata ta, ce inseamna timpul tau pe Pamant si in Univers, si te ingrijorezi in fiecare zi, in fiecare clipa, pentru tine, pentru fiintele pe care le iubesti, iar daca esti foarte empatic si te gandesti la suferintele animalelor, cum au ajuns sa "traiasca" in marile ferme industriale unde pur si simplu traiesc pentru a fi ucise si mancate si aruncate la gunoi de catre noi, oamenii, iar animalele salbatice nu mai loc si hrana in casele lor, pe terenurile lor, nu stiu, daca toate astea te bantuie ca pe mine, atunci trebuie sa gasim o cale de a iesi din aceasta stare, si, sa facem fiecare cate ceva ce ar putea ajuta - sa mancam mai putina carne, mai putin lapte - sa aducem mai putina suferinta animalelor, sa nu trecem fara sa luam atitudine pe langa cineva care face mizerie, vorbeste urat, se poarta urat, sa luam de pe jos o punga si sa o punem in cosul de gunoi, si prin toata atitudinea noastra sa fim noi primul exemplu de bine.

    Da, am luat-o pe aratura, pentru ca ma sperie directia in care mergem cu totii, ca un tsunami care cine stie unde se va incetini si calma.

    Hmm, caut carti care sa ma ajute, sa ma linisteasca din interior, si daca toata lumea ar face asta, cred ca am reusi sa aducem lumea la o stare mai buna. De ce trebuie sa fii razboinic pentru a aduce pacea si nu merge sa fii pasnic pentru a aduce pacea? Nu reusesc sa inteleg.

    Alan Watts (1915–1973)  a fost un filozof englez, scriitor și orator de renume internațional. În tinerețe a devenit pasionat de Orient, scriind mai întâi articole pe această temă, apoi publicându‑și prima carte. În 1938 s-a mutat la New York și apoi la Chicago. După câțiva ani în care a activat acolo ca preot anglican, a părăsit Biserica. A predat apoi la American Academy of Asian Studies din San Francisco. Alan Watts a fost profund atașat de filozofiile indiene și de gândirea taoistă. Este cunoscut mai ales pentru interpretarea filozofiei asiatice pe înțelesul Occidentului. Lucrările sale abordează în special aplicarea în viața de zi cu zi a învățăturilor budismului zen.

    Munca lui Watts este dusă mai departe de fiul său, Mark, cel care, prin intermediul Alan Watts Electronic University, colectează și dă o nouă viață celor peste 200 de lecturi publice și seminare înregistrate de tatăl său între 1958 și 1973. 

ALAN WATTS: Cum să-ți pierzi mințile și să devii înțelept

Dincolo de rațiune, farsori, interdependență și joc cosmic de-a v-ați ascunselea
    Judecata lui Alan Watts este de bună-credință. Cartea aceasta se numără printre cele mai bune lucrări ale sale și constituie motivul pentru care mi l-am ales drept mentor literar și filozofic. O recomand ca pe un prim popas în lumea minunată a lui Alan Watts. Ken Wilber

ALAN WATTS "Banii, materialismul și inefabilul univers inteligent"

    „Dacă ai fi Dumnezeu, ce fel de univers ai crea: unul perfect, lipsit de suferință și tragedii, sau unul plin de surprize și încântare?“, își întreabă cititorii profeticul Alan Watts, adreesând o invitație de a dansa împreună cu minunile cosmosului.
Cartea de față abordează trei probleme fascinante: banii. în contrast cu adevărata bogăție, spiritualitatea unui materialism mai profund și modul în care tehnologia și concepțiile filozofice ne ghidează spre o legătură tot mai intensă cu universul pe care îl locuim.

ALAN WATTS "Ce înseamnă fericirea"

Despre libertatea spirituală în psihologia occidentală și înțelepciunea orientală
De ce oamenii acceptă viața, dar nu știu s-o iubească, privind înfricoșați spre capătul ei? De ce căutarea fericirii duce la stări de tensiune și anxietate? De ce omenirea și-a pierdut sensul și de ce prea puțini simt că și-au găsit calea? De ce în suflet se dă un război din care cei mai mulți ies învinși?
De multe ori ți-e chiar frică să-ți pui de unul singur aceste întrebări.

ALAN WATTS "Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală"

Alan Watts este unul dintre acei puțini filosofi care consideră că cititorul trebuie să-i înțeleagă, fără să aibă nevoie pentru asta de studii universitare. Vrea pur și simplu să pricepi ce spune. Și, la fel de important: nu încearcă să te convertească nici la budism, taoism sau zen, nici la concepțiile proprii. Nu se consideră un fel de comis-voiajor care bate la ușa ta ca să-ți vândă Cuvântul care izbăvește. Josh Guilar

Apariția, în ultimele decenii, a unor idei noi din neurologie, biologie, sociologie și spiritualitate ne îndeamnă să ne punem din nou problema relației dintre psihologia din Vest și cea din Est. Mai mult, există o preocupare privind remodelarea principiilor de bază ale filosofiei orientale în termenii psihologiei occidentale. Această modificare a cadrului epistemic, datorată în parte lui Watts, completează calea iluminării cu o cugetare asupra limitelor condiției umane. Rachel Baum

ALAN WATTS "Zen"

Cititorul occidental pătrunde într-o lume fascinantă, cu totul nouă și se familiarizează fără efort cu idei, mentalități și concepții artistice complet diferite de acelea cu care a fost obișnuit.

Zenul este viața însăși inserată în țesătura existenței cotidiene.
The New York Times

DESCOPERITI ALAN WATTS "Zen"

Volume extrase din colectia de carti de la CURTEA VECHE - unde sunt afiliat!

Va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Comentarii

Cele mai citite

Librariile mele

 Librariile de unde va aduc eu cartile Blogul meu este unul care promoveaza cartile - prin urmare, va aduc oferte din librariile online, din 17 librarii online, unde activez ca afiliat - caut carti pe rafturile virtuale, citesc despre noutati, despre autori, ma scufund in lumea unde totul e posibil, si caut aici finalurile fericite! Am insirat mai jos librariile de unde va aduc eu cartile despre care scriu pe acest blog, si pe pagina de facebook pe care, de asemenea, mai vin cu lucruri dragute de prin librariile mele favorite,  https://www.facebook.com/100decarti 1.  elefant.ro "- este un proiect al companiei elefant online S.A . lansat în 17 iunie 2010. Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale , în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din

Ce sa iei cu tine din 2023

"Dar hotărârea de a supraviețui nu va fi îndeajuns anul acesta." - cel putin asa zice "Flacara de fier" Ești gata pentru tot ce a fost mai bun în 2023?  Carturesti v-a pregatit tot ce a fost mai interesant în 2023, dar poate nu ai apucat să descoperi.  Atat de multe carti! Atat de interesaante! Romantice, thrillere, de aventuri, politiste, in romana, in engleza sau alte limbi! O oferta bogata, pentru toata lumea! Am selectat cateva volume, insa VEZI AICI INTREAGA OFERTA ! Codul Katharina" de JORN LIER HORST           Katharina Haugen a dispărut în urmă cu douăzeci și patru de ani. În fiecare an, la aniversarea dispariției ei, inspectorul șef William Wisting îi vizitează soțul, pe Martin Haugen, bărbatul pe care nu l-a putut ajuta niciodată. Și recitește dosarele cazului, căutând răspunsul pe care nu l-a putut găsi niciodată. Codul pe care nu l-a putut rezolva niciodată.           Până acum. Anul acesta va fi diferit. Căci un polițist de la Kripos, Adrian Stille

Pachete de carti de educatie financiara - ne decidem sa o ducem mai bine

 Carti de dezvoltare personala prin educatie financiara Educația financiară este o abilitate esențială pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește banii noștri. Cărțile despre educația financiară pot fi o sursă excelentă de informații pentru a ne îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să c itești despre educația financiară : Pentru a-ți îmbunătăți situația financiară. Educația financiară te poate ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară pe termen scurt și lung. Cărțile despre educația financiară te pot învăța cum să economisești bani, să-ți plătești datoriile și să-ți construiești averea. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Cărțile despre educația financiară pot oferi o privire de ansamblu asupra conceptelor financiare de bază, cum ar fi bugetarea, economisirea, investițiile și creditul. Acestea te pot ajuta să înțelegi mai bine modul în care banii tăi lucrează pentru tine și cum poți s