Incognito. Vietile secrete ale creierului
de David EaglemanCartea anului pentru New York Times, Houston Chronicle, Boston Globe, Scientific American, Wall Street Journal, Amazon şi Goodreads. Traduceri în peste 20 de ţări.
"Din ceea ce putem spune până în prezent, suntem singurul sistem de pe planetă atât de sofisticat încât să ne aventurăm în descifrarea propriului limbaj de programare. Imaginează-ți cum ar fi să-ți vezi propriul calculator că începe să-și controleze toate dispozitivele periferice, și cum își desface carcasa și începe să-și analizeze cu webcam-ul propriile circuite. Ei bine, cam ăștia suntem noi, iar Incognito este despre toate descoperirile pe care le-am făcut până acum în universul propriului creier."
Dacă mintea conştientă reprezintă doar vârful aisbergului din ceea ce înseamnă activitatea cerebrală, atunci cu ce se ocupă restul creierului uman? Şi cine pe cine conduce oare în tandemul om–creier? Specialistul în neuroştiinţe David Eagleman plonjează în adâncimile subconştientului omenesc, care are o „viaţă personală“
tainică şi foarte intensă, şi demontează piesă cu piesă maşinăria care generează gândirea, comportamentul şi credinţele unui individ – maşinărie inaccesibilă de altfel, în cea mai mare parte. Sunt demolate cam toate ideile de-a gata după care ne ghidăm, că e vorba despre normalitate, identitate, moştenire genetică, educaţie, culpabilitate, dependenţă de droguri, infidelitate, autocontrol şi alte asemenea concepte despre care nu ştim, de fapt, mai nimic.
„Cercetător şi scriitor extraordinar de entuziast, ambiţiosul Eagleman urmăreşte să provoace în ştiinţa minţii aceeaşi revoluţie pe care a stârnit-o Copernic în cunoaşterea astrelor.“ (New York Observer)
Cartea poate fi cumparata de la Libraria Humanitas!
CUPRINS:
1. E cineva în capul meu, dar nu sunt eu
2. Mărturia simţurilor: Ce înseamnă cu adevărat experienţa?
3. Ce (nu) ştim despre minte
4 Gândurile care pot fi gândite
5 Creierul e o echipă de adversari
6 De ce ideea de vinovăţie este discutabilă
7 Viaţa după monarhie
Articol realizat in parteneriat cu libraria LibHumanitas si 2parale!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti
Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.
P.S. Am tot ezitat intre a va spune si a nu va spune, dar, iata:
Comisioanele realizate din vanzarile de carte de pe acest blog 100decarti.blogspot.ro si de pe site-ul meuhttps://sites.google.com/site/100decarti o vor ajuta pe fiica mea sa parcurga cu bine perioada pe care o petrece la Sevilla, unde a fost acceptata cu bursa ERASMUS - arhitectura, pentru acest an scolar!
Va atasez confirmarea acceptarii de pe site-ul Universitatii din Sevilla!
Aici, la finalul articolului am pus si o poza cu confirmarea acceptarii la Universitate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu